Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Пре сат времена, Tumaralo. рече

Hajde, citiraj kada sam rekao da će do kraja avgusta Francuzi biti uslovljeni za odlazak na posao?

Kada sam dao vremensku odrednicu mislio sam na blaže stvari. Od toga samo bolnica nije ograničena (ali biće, ovi naši balvani sigurno nisu sami smislili tu "razumnu i opravdanu" meru).

Ти стварно мислип да њега занима колико је твојих предикција исправно? да га занима месо твојих аргумената? Не. њега занима софистички приступ који иде на следећи начин.

1. Нађе неку нетачну ствар у твом аргументу која у суштини није битна.

2. Редукционизмом направи комплетну дебату око тог суштински небитне нетачне ствари.

3. Трабуња око тога и глуми памет док ти не урнише кредибилитет фокусом на ту нетачну ствар.

Не знам како ти то није јасно до сада..

Исто сам и ја имао гомилу предикција тачних везаних за корону, мислип да ми је неко рекао ”свака част лепо си погодио”.. нису чак ни призанли да сам погодио и шта сам погодио типа са речима ”имао си среће и то”....

Они данас директно лажу о мојим предикцијама... и настављају даље. 

јер их не занима.. не занима их метод у закључцима. занима их само да пвнају по форумима људе са којима се не слажу. 

Човече поред мог директног цитата, линка ка посту где сам у августу рекао да ће вакцине бити до краја године... њима није довољно... 

Подели на овим сајтовима

пре 58 минута, Tumaralo. рече

Hajde, citiraj kada sam rekao da će do kraja avgusta Francuzi biti uslovljeni za odlazak na posao?

Kada sam dao vremensku odrednicu mislio sam na blaže stvari. Od toga samo bolnica nije ograničena (ali biće, ovi naši balvani sigurno nisu sami smislili tu "razumnu i opravdanu" meru).

Nisi nikada ni dao vremensku odrednicu za bilo šta... kao i svi Nostradamusi, Milani Taroti i slična ekipa, pišeš "proročanstva" tako da uvek možeš da kažeš: "Nije se još ostvarilo? Nema veze, ide ka tome. Biće... samo sutra..."

Ti si rekao da neće biti prevoz a kada sam skrenuo pažnju da je 30 min posle tvog posta Grenifaker najavio ograničenje za vozove i avione pa sam sarkastično rekao u fazonu "sad će Avokado da kaže, a to nije ključan prevoz, samo se gradski računa" a ti si prokomentarisao taj moj post radosnim smajlijem.

Naravno... bilo mi smešno što ti podsvest demantuje ono što napišeš... eto veoma lepo si i sam shvatio na šta se odnosi reč "prevoz" u kontekstu priče o ključnim stvarima i sam napisao i skratio si mi posao... nego, zatajila ti je kreativnost, mogao si da osporavaš i ovo za posao, jer neki Francuz koji radi u inostranstvu, recimo na naftnoj bušotini ne može da ode do posla bez kovid pasoša...  :D

Onda si kasnije ponovo citirao moj post i uz vest rekao "Makron je to uveo da bi se što više ljudi vakcinisalo" što je valjda trebalo da opravda tu meru i da implicira da neće trajati dugo.

Jok... nema nikakve veze sa opravdanjem... samo ti objašnjavam da postoje jednostavni i racionalni razlozi za stvari koje se dešavaju i da ludačke teorije zavere nisu potrebne da ih objasne... tu sam ti pokazao da je sama najava mera proizvela očekivane rezultate...

Što se tiče trajanja, evo opet daješ višesmislenu odrednicu, pa koliko god da traje, možeš da kažeš da je to "dugo"...

Ja ne verujem da će da traje više od 7 meseci...

Sad si toliko pošten u diskusiji da počinješ da ličiš na Oblaka što te približava kategoriji "oni kojima treba odgovarati samo u izuzetnim situacijama".

Projektuješ se... znaš i sam da nije pošteno da jednu rečenicu o obaveznosti vakcinacije podrazumevaš kao da se odnosi na one koji su i do sada bili obavezni da se vakcinišu protiv određenih bolesti... potpuno isto kao što se i neka takva rečenica o maskama ne bi odnosila na hirurge...

Znači mora biti kumulativno ispunjeno u isto vreme? 12:smeha:  Ko kaže?

Logika... logika kaže da predikcija niza povezanih događaja nije ostvarena dok se svi ti događaji ne ostvare.

Cold reading i slične manipulatorske tehnike zloupotrebljavaju sklonost nekih ljudi da ignorišu promašaje i fokusiraju se samo na "pogotke"... a naš narod je za takvu vrstu "prognoziranja" odavno smislio savršenu izreku: "I ćorava koka ubode neko zrno"...

Jasno sam naglasio da prvo neće moći da se putuje, pa da se ulazi u ugostiteljske objekte a onda sve ostalo "gsp, posao, "nonessential" lečenje"...

Mrzi me da se vraćam nazad da ti pokazujem šta si ti sve "jasno naglasio"...

Za sada sve ide u skladu sa mojom prognozom.

Zar nismo već konstatovali da si omašio minimum za bolnice? :)

Ti si izričit bio da su zanemarljivo male šanse da će vax biti obavezna, da se neće uvesti pasoši itd.

I dalje stojim pri tome da su male šanse da će vakcina biti obavezna i sasvim sam siguran da neće biti obavezna nigde gde se pređe 70%... (i dalje ne govorim o lekarima i sličnim službama, kao i npr. vojsci)

Za pasoše nisam rekao da se neće uvesti.

Dakle, Avocado osim toga što je promašio (što može samo slep čovek u ovoj fazi Zločina protiv čovečnosti), unizio je svoje dostojanstvo na nivo blizu Oblaka.

Ti misliš da si naveo nešto što sam promašio?   :mazenje:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, haveaniceday рече

Како да победе авакси? Уведи обавезну вакцинацију..ето толико су тупави провакси да не могу да скапирају да већина људи нису авакси, иако имају благе предрасуде према ковид вакцинама.... или просто желе слободу избора за себе и друге. 

Btw da je coNvid virus zaista Crna smrt kako ga monopolisti nad sredstvima za ispiranje mozgova predstavljaju, ovakvi skupovi bi izazivali masovne hospitalizacije, krah zdravstvenog sistema i pomor nezabeležen još od bitke na Somi.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Ти стварно мислип да њега занима колико је твојих предикција исправно? да га занима месо твојих аргумената? Не. њега занима софистички приступ који иде на следећи начин.

1. Нађе неку нетачну ствар у твом аргументу која у суштини није битна.

2. Редукционизмом направи комплетну дебату око тог суштински небитне нетачне ствари.

3. Трабуња око тога и глуми памет док ти не урнише кредибилитет фокусом на ту нетачну ствар.

Не знам како ти то није јасно до сада..

Još nešto iz edicije: kako mali Mlađa zamišlja da funkcioniše diskreditovanje sagovornika na čije argumente nema odgovor?

:D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Tumaralo. рече

Btw da je coNvid virus zaista Crna smrt kako ga monopolisti nad sredstvima za ispiranje mozgova predstavljaju, ovakvi skupovi bi izazivali masovne hospitalizacije, krah zdravstvenog sistema i pomor nezabeležen još od bitke na Somi.

Па није, смртност од ковида је јако мала.

Зато су сада скочили на степен преносности. 

Највише их боли поређење са грипом.. јер народ већ има неку изграђену слику о грипу... па ако каћеш например вирус мало опаснији од грипа... то не плаши толико људе. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

Još nešto iz edicije: kako mali Mlađa zamišlja da funkcioniše diskreditovanje sagovornika na čije argumente nema odgovor?

:D

Ето видиш о чему ти пишем.. @Tumaralo.

Авокадо се постави као арбитража за квалитет твог аргументе и онда га он оцењује, као да је врховни суд за квалитет и истинитост аргумента. 

И како да причаш са човек који је убеђен да он одлично оцењује аргументе које му други упућују.. и увек некако аргументи који њему други упућује не ваља.

Не можеш једноставно, немогуће је, бескорисно. 

А са друге стране имај на уму да је добар на перу, да пише уговоре, приговоре, жалбе, тужбе и ко зна шта још целог живота и да квалитет његовог рада зависи од тога колико је добар на перу а не само од тога колико је у праву, јер је сваки правни случај уникатан и склон интерпретацији. А посао адвоката је да убеди судију да случај интерпретира на начин који је користан за његовог клијента..

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, haveaniceday рече

Ето видиш о чему ти пишем.. @Tumaralo.

Авокадо се постави као арбитража за квалитет твог аргументе и онда га он оцењује, као да је врховни суд за квалитет и истинитост аргумента.

Ne da nisam arbitrirao kvalitet tvog argumenta, nego nisam ni pomenuo neki tvoj argument... kako da ocenjujem kvalitet nekog argumenta, kada nikakav argument nisi ni izneo...

Tvrdnje koje su potkrepljene sa impliciranim "to je tačno jer ja to kažem" nisu čak ni ozbiljne tvrdnje, a ne argument...

Što Hitch reče: "What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence."

Pokušaj ponovo... samo, bar jednom probaj da umesto da gurneš prstić u nosić pa da fantaziraš o tome šta ja pišem i kakve su moje metode debatovanja, nađeš nešto konkretno što sam napisao, pa to kritikuješ...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Ne da nisam arbitrirao kvalitet tvog argumenta, nego nisam ni pomenuo bilo kakav argument... kako da ocenjujem kvalitet nekog argumenta, kada nikakav argument nisi ni izneo...

@Tumaralo. видиш о чему ти пишем... ја причам о његовом глобалном понашању.. јасно из комплетног поста.. а он узима и чупа да ја у овој ситуацији у овом посту нисам изнео конкретан аргумент... класичамн редукционизам. 

Цитат

Što Hitch reče: "What can be asserted without evidence can also be dismissed without evidence."

Ма кога боли уво шта прича алкохоличар који је црко у 50 од рака јетре јер није био способан да води рачуна о свом животу. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, haveaniceday рече

@Tumaralo. видиш о чему ти пишем... ја причам о његовом глобалном понашању.. јасно из комплетног поста.. а он узима и чупа да ја у овој ситуацији у овом посту нисам изнео конкретан аргумент... класичамн редукционизам. 

Jok... ti fantaziraš o mom "globalnom ponašanju" jer si butthurt... to je cela poenta onoga što ti odgovaram... u suštini bi bilo jednostavnije da popuniš formular...

пре 4 минута, haveaniceday рече

Ма кога боли уво шта прича алкохоличар који је црко у 50 од рака јетре јер није био способан да води рачуна о свом животу. 

A koga boli uvo šta ti misliš i pričaš o bilo čemu?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

A koga boli uvo šta ti misliš i pričaš o bilo čemu?

Па не пишем теби, пишем о теби тумаралу. Њега боли уво...

Да нећеш да ми забраниш можда ? Знам да сте ауторитативни прикривено... 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, haveaniceday рече

Па не пишем теби, пишем о теби тумаралу. Њега боли уво...

Да нећеш да ми забраниш можда ? Знам да сте ауторитативни прикривено... 

Replicirao si meni genije... uzmi lekić, popuni formular, opet si se uznemirio...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...