Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 3 часа, cloudking рече

Vakcina daje jaci imuni odgovor nego prelezana bolest.

Says WHO?!?:)))

Дискутабилна информација. У ова три круга испитивања су поредили, вероватно, али за такву тврдњу ће требати мало више времена и опсервација од досадашњег, месеци или године док не испратимо да ли се и колико једни и други поново заражавају. 

Уосталом, зашто би за тај неки Ковид пасош било битно да ли је имуни одговор изазван вакцином јер је јачи (то је ионако врло индивидуално и код природне имунизације и код вакцине, зар не?), ваљда је битно да имаш антитела?

П.С.

Ми смо сви прележали, моја и сестрина породица.

Испоставило се да зет који је најстарији (56 г.) и имао најблаже симптоме (губитак мириса и блага малаксалост, ништа више) има брдо антитела. Тако да та теорија о слабим симптомима и слабом имуно-одговору емпиријски пада у воду. (Брига ме за статистику, то је тачан збир нетачних података. Овде је све индивидуално у сусрету са Ковид-19)

• Свиђа ми се 1
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Јанко рече

Says WHO?!?:)))

Дискутабилна информација. У ова три круга испитивања су поредили, вероватно, али за такву тврдњу ће требати мало више времена и опсервација од досадашњег, месеци или године док не испратимо да ли се и колико једни и други поново заражавају. 

Уосталом, зашто би за тај неки Ковид пасош било битно да ли је имуни одговор изазван вакцином јер је јачи (то је ионако врло индивидуално и код природне имунизације и код вакцине, зар не?), ваљда је битно да имаш антитела?

П.С.

Ми смо сви прележали, моја и сестрина породица.

Испоставило се да зет који је најстарији (56 г.) и имао најблаже симптоме (губитак мириса и блага малаксалост, ништа више) има брдо антитела. Тако да та теорија о слабим симптомима и слабом имуно-одговору емпиријски пада у воду. (Брига ме за статистику, то је тачан збир нетачних података. Овде је све индивидуално у сусрету са Ковид-19)

Zapravo je jednostavno svi (95% svih) koji prme vakcinu ce imati puno antitela, ali ih nece imati svi koji preleze koronu.

Ako prelezis koronu, moz da imas moz da nemas antitela, ko ce ga znati. A ako primis vakcinu imas antitela u ogromnom procentu verovatnoce.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

Zapravo je jednostavno svi (95% svih) koji prme vakcinu ce imati puno antitela, ali ih nece imati svi koji preleze koronu.

Ako prelezis koronu, moz da imas moz da nemas antitela, ko ce ga znati. A ako primis vakcinu imas antitela u ogromnom procentu verovatnoce.

Ево и да прихватим такву констатацију (шта је са тзв Т-ћелијама (беше се тако зову?) тј осталим механизмима одбране) и даље ми није јасно зашто се за тзв Ковид пасош помиње САМО примање вакцине (а не и природна имунизација са ДОВОЉНО пронађених антитела)? 

Шта ако си међу оних 5% ?!?

Зашто се просто као Covid-19 пасош не узима ниво IgG у задњих 3-6-9-12 месеци (како струка процени да је релевантан рок)?!?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Ево и да прихватим такву констатацију (шта је са тзв Т-ћелијама (беше се тако зову?) тј осталим механизмима одбране) и даље ми није јасно зашто се за тзв Ковид пасош помиње САМО примање вакцине (а не и природна имунизација са ДОВОЉНО пронађених антитела)? 

Шта ако си међу оних 5% ?!?

Зашто се просто као Covid-19 пасош не узима ниво IgG у задњих 3-6-9-12 месеци (како струка процени да је релевантан рок)?!?

Mislim da je pravi trenutak da primetim da nemam pojma o kakvom kovid pasosu pricas?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Mislim da je pravi trenutak da primetim da nemam pojma o kakvom kovid pasosu pricas?

Aj' сад ти необавештен... Чисто сумњам, ал' ево.

Многе западне државе најављују да ће увести за улазак у земљу такве пасоше, о спроведеној имунизацији путем вакцине.

Дакле, конкретно у тим државама нема принудне вакцинације али ће транзит путника бити регулисан таквим пасошем (вероватно ће на почетку процеса остали ићи у карантин као и сада). Питање које се код мене рађа а нема одговора је - зашто САМО путем вакцинације? 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Јанко рече

Дакле, конкретно у тим државама нема принудне вакцинације али ће транзит путника бити регулисан таквим пасошем (вероватно ће на почетку процеса остали ићи у карантин као и сада). Питање које се код мене рађа а нема одговора је - зашто САМО путем вакцинације? 

Ozbiljno ne znam. 

Logicno bi bilo da se gledaju valjda antitela pa bez obzira kako si do njih "dosao" :) 

Idem malo da probam da nadjem nesto o ovim pasosima pa ako nadjem nesto od znacaja za ovo sto pitas- javljam

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Јанко рече

Aj' сад ти необавештен... Чисто сумњам, ал' ево.

Многе западне државе најављују да ће увести за улазак у земљу такве пасоше, о спроведеној имунизацији путем вакцине.

Pa nisi dobro to skontao.

NIsam otisao dalje od WHO a tamo kazu da je to samo ideja koju imaju neke drzave ( ne i da je nesto sto ce se impelmentirati sistemski) kao i da bi se gledala antitela a ne to dal si primio vakcinu.

Some governments have suggested that the detection of antibodies to the SARS-CoV-2, the virus that causes COVID-19, could serve as the basis for an “immunity passport” or “risk-free certificate” that would enable individuals to travel or to return to work assuming that they are protected against re-infection. There is currently no evidence that people who have recovered from COVID-19 and have antibodies are protected from a second infection.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

A taman si bio siguran da je to jos jedna od fora zlih mocnika da nas nateraju na silu da se vakcinisemo? :D 

Не, заиста не пратим ништа од како сам прележао, боли ме увце за све, него ми је ова информација узгред више пута испливала у видно поље (вероватно најаве неких светских политичара, не СЗО) па ме заинтригирало зашто се у таквим вестима појављује таква информација (само вакцина).

Хвала Богу да људи од струке потврђују моје виђење (битна су антитела без обзира на начин добијања).

Остало (најаве политичара) ће време показати...

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, Јанко рече

Остало (најаве политичара) ће време показати...

Lele nemoj ovo: "vreme ce pokazati"... to je tipicna floskula za sve teoreticare zavere, (bas kao i) pametnome dosta... :D

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, cloudking рече

Lele nemoj ovo: "vreme ce pokazati"... to je tipicna floskula za sve teoreticare zavere, (bas kao i) pametnome dosta... :D

Знаш како, и ја се јежим од флоскуле "наука је доказала да..." а тамо у пар година неколико контра тврдњи на исту ствар.

Нема везе са теоријама завере, већ са поверењем у (било које) политичаре. 

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Јанко рече

Знаш како, и ја се јежим од флоскуле "наука је доказала да..."

ovo ti je takodje floskula teoreticara zavera kad hoce da obmanu javnost kako su im teroije valjane.

Od mene "priklonjenog" nauci, ces tesko da cujes recenicu koja pocinje ovako... 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...