Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 12 минута, cloudking рече

Ako krenes da guglas simptome covida, kijanje se nalzai na nekom desetom mestu i to pod kategorijem "Not common"... gde si ti procitao da je kijanje simptom kovida? Daj da vidim te najbolje lekare?

Ja gde god pogledam vidim ovakve tabele

image.png

Glupost, ja znam dvadesetak ljudi koji su imali kovid, svi su imali kijavicu.... svi do jednog....nisam diskutovao sa lekarima koristim zdrav razum.. svi koji znam imali su kijanje sa kovidom i logicno je da kijas pri svakoj infekciji pluca\grla... jer je to nacin na koji izbacas patogen iz sebe... (pored kaslja). 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

Ja ne znam u kojoj si drzavi trenutno ali u Srbiji ne mozes da udjes ni u jednu prodavnicu ako ne nosis masku i zabranjeno je okupljanje vise od 30 ljudi... od prekjuce su i te restrikcije pojacane.
Znam, znam... "kod tebe u selu niko ne nosi masku i u prodavnicama ne traze da je nosis" ali kod mene u Nisu tesko da mozes da udjes u ma koji lokal bez maske.

Rekao sam nema nekih restrikcija. Nosenje maske nije restrikcija, ja sam ti vec rekao da podrzavam nosenje maske, i ljudi trebaju da nose maske i za grip. Ja se nadam da ce ta navika ostati. 

ovo okupljanje preko 30 ljudi nisam znao.. al mislim da je to nebitna mera.... ti se sretnes sa par iljada ljudi dnevno..... da li ce da budu navijaci na utakmici nebitno je... to mislim da je feel good mera. 

Подели на овим сајтовима

@cloudking odakle ti taj spisak simptoma.. je evo gledam na CDC-u tu kazu 

WWW.CDC.GOV

COVID-19 has a wide range of symptoms. The Self-Checker is a guide to help make decisions on when to seek testing and appropriate medical care.

• Congestion or runny nose

takodje na sajtu 

WWW.BELMEDIC.RS

Sve informacije i saveti o CORONA virusu i COVID-19 pratite na našem sajtu! Radimo 24 sata, svakog dana, vikendom i praznicima. Zakažite pregled na 011 309 1000

Međutim, u poslednje vreme su se pojavili novi simtomi među kojima su:

• Kostantno curenje iz nosa

Bas me cudi da je neko napisao da kijanje nije simptom kovida... jer bukvalno kod svake infekcije disajnih puteva kijas... to je neizostavno upala grla, bronhitis, upala pluca... uvek kada izbacas virus izcbacas ga kroz kasalj i kijanje.... 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, haveaniceday рече

Jesi mi objasnio, sa cim sam se ja  slozio i dodao sam da iako si u pravu, to nikako ne znaci da ovo drugo isto ne doprinosi. Lepo sam dopunio da je to kombinacija faktora. Ljudi imaju vise vitamina D, virus brze umire pri vecem zracenu i navike ljudi. Drugim recima ti si me dopunio, nisi mi kontra argumentovao. 

Dobro, to ima smisla.

To sto je krajem avgusta krenula da pada infekcija ti je upravo dokaz da sve te stvari (toplota IR zracenje i vitamin D) sigurno doprinose usporavanju virusa.... i na autu kada stisnes kocnicu treba vremena da ukoci..... a kamo li virusu... 
Posto se nismo izlagali kompletno prolece, bili zatvoreni u kuci, mi smo pik dozveli u avgustu. Svedjani koji su se izlagali su ga doziveli dosta ranijke. 

Imali smo i jedan pik pre ovoga i to u aprilu... tada nije bilo sunca i visoke temperature.

Inace sunce, imunitet, vitamin D  - pricaju i doktori a ne samo ja. 

Ti li verujes doktorima? :)

Glupost, ja znam dvadesetak ljudi

E jbg, Mladjo...

odakle ti taj spisak simptoma.. je evo gledam na CDC-u tu kazu 

NI na jednom od ova dva sajta nije ni pomenuta kijavica. "Runny nose" nije kijavica a cak i da jeste kao sto vidis nabrojano je kao ne tako cest simptom. NE znam ni sta smo se uvatili za tu kijavicu, ali i tvoja konstatacija da svaku respiratornu infekciju prati kijavice jednostavno nije tacna. 

Jesi imao nekad grip? Znas valjda koji su simptomi i da nema nikakve kijavice.

Ja sam imao gnojavu anginu, kraljicu respiratornih upala i za tih nedelju dana kolko se se vuko s njom kinuo sam samo jednom i to zbog drugih uzroka, prasina ili tako nesto, ali poenta je da sam nakon tog kijanja plakao od bolova i ne mogu da zamislim na primer tu bolest da bude pracenja kijanjem jer bi to bilo najtraumaticnije iskustvo za svakog bolesnika....

Ja znam da "logika" cvrsto nalaze da svaka respiratorna infekcija  ide s kijanjem, ali upravo je ta vrsta razmisljanja dovela do buktanja teorija zavera... ljudi ne veruju onome sto im kazu lekari nego onome sto je njima "logicno"... 

kad pogledas, i haarp i chemtrails i vakcine ubice su skroz logicne stvari, samo treba da ukljucis mozak i da ne dozvolis da te raznorazni doktori lazu...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, fsa рече

;)

0.75 црног домаћег по чоеку. Плећка, ребарца, бут и запоњак јањећи. Парадјз и тврдог сира зера. Аперитив две три шљиве (лозе ко шта воли). Шијемо их. Али ценимо труд.

Музика у позадини може да прође само да Баја запјева. 

• Оплаках :)) 1
Подели на овим сајтовима

Ово је већ стварно врло, врло забрињавајуће.

Или опозиција намерно шири јако опасне лажне вести, или стварно имамо посла са умоболницима на власти. Ово није стандардна спика "Вучић је ово-оно", ако је ово тачно онда се стварно ради о поремећеним особама које ће увући земљу у катастрофу.

Иначе, тренутно у Србији имамо двоцифрен број новозаражних сваког дана (на хиљаде тестираних!) и 1-2 умрла. Кризни штаб званично стално прича да је ситуација под контролом. И онда ово:

Цитат

Panić: Imamo informaciju da vanredno stanje uvode 1. oktobra

Izvor: Nova S

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, izjavio je u jutarnjem programu "Probudi se" na TV Nova S da se opravdano sumnja da Krizni štab i dalje ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke. On je naveo da ima kao informaciju da se kao mogući datum za uvođenje vanrendog stanja pominje 1. oktobar.

On je naveo da smo se više puta uverili da članovi Kriznog štaba nemaju kvalitetne informaicje, a daleko od toga da su potpune, prenosi portal Nova.rs.

“Imate sada javljanje koji je broj novoobolelih i preminulih, koji ničim ne bi mogao da ukazuje da profesor Tiodorović pre sedam dana i dr Kon pre tri dana najave moguće vanredno stanje. Ono što mi imamo kao informaciju da se kao datum pominje 1. oktobar. Recite mi da li trenutna situacija na osnovu onog što Krizni štab izveštava ima ikakve veze sa tim da za pet dana možemo da imamo vanredno stanje. Dakle, opravdano sumnjamo da i dalje Krizni štab ne raspolaže podacima sa kojima bi morao da raspolaže da bi donosio validne odluke, što se tiče struke, koje su to mere koje treba da se sprovode”, rekao je Panić.

On je izjavio da ako za pet do 10 dana najavljuju vanredno stanje, onda brojke koje javljaju sigurno nisu tačne.

Panić je naveo da kada je reč o smenama načelnika na VMA i zaposlenih u Leskovcu da je reč o vrsti osvete, ogromnom pristisku i progonu onih koji su se usudili da kažu da se nešto ne radi dobro u toku ove epidemije.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Линк

Подели на овим сајтовима

E ovo na ovo sam čekao :D

WWW.B92.NET

Ukoliko se pokaže da je ova pretpostavka tačna, to može značiti da bi infekcija denga groznicom ili imunizacija delotvornom i sigurnom vakcinom...

Još samo da se ovo i eksperimentalno potvrdi što bar ne bi bio problem, a može se uraditi vrlo brzo i sigurno. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Просечан србенда рече

Јел зна неконешто више шта је у питању са овим схи монахом Сергијем Романовим, медији јављају да је изопштен?

Kome verovati...........

OBJEKTIV.RS

U Srednjeuralskom ženskom manastiru koji je osnovao otac Sergej, inače vrlo popularan „isterivač đavola” na Uralu, već više od 15 godina žive monahinje...

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, emilija рече

Kome verovati...........

Аха па да, до мене је дошао спин да је схи монах Сергије нападнут од стране Цркве и државе јер је наводно негирао постојање корона вируса и критиковао епидемиолошке мере РПЦ. Али ствар је очигледно много сложенија и изгледа да је у питању озбиљан параноик који манипулише људима и да је ствар око короне само кап у мору шире приче.Сада држи неки манастир под наоружаном стражом.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...