Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Nestorović se bio povukao iz kriznog štaba...nije mogao da se nosi sa pritiscima javnosti...povukao se...samo....da BI SE VRATIO na najbolji mogući način i nikad jači nanananaaaa...12:smeha:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 9.8.2020. at 14:10, obi-wan рече

Bombastican naslov a sadrzaj nista posebno. Sta ti je tacno zasmetalo u ovom videu?
PS. Nemoj da padas ne ove gluposti, ovo je pravljeno za glupe ljude a ti nisi glupi ljud.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Na pitanje zašto korona na nekoga djeluje fatalno, na nekoga ne jedan od najboljih i kompletnijih odgovora koje sam pročitao od početka pandemije:

Broj 1 - Geneticke razlike od osobe do osobe. Nekome je eskpresija gena za sintezu ACE receptora za koje se virus veze izrazenija, nekome nije.

Broj 2 - Najveci broj ovih receptora je prisutna u starijih i gojaznih osoba, narocito kod pacijenata sa hipertenzijom zbog terapije ACE inhibitorima - tzv. ushodna regulacija receptora. Deca ih imaju najmanje i zato imaju mnogo blazu klinicku sliku - virus nema za sta da se veze u plucima.

Broj 3 - Imunitet. Brzina stvaranja B limofocita i produkcije antitela. Ukoliko se sve brzo odvije, ukoliko je signalizacija izmedju T-Limfocita, dendriticnih celija i B-limfocita dobra, virus nece imati vremena da stigne do pluca, bice zaustavljen u nazofarinsku. Neki ljudi imaju sjajan T-celijski odgovor na startu, tako da se antitela uopste i ne stvaraju.

Broj 4 - Da li smo smo prethodno prelezali neku od koronavirus infekcija? Postoje 4 vrste humanih virusa korona koje izazivaju oko 30% svih vrsta prehlada. Dele oko 80-90% istog genoma sa Covid-19 virusom korone. Ko je jednom stvorio antitela na njih, imace dobre sanse da se lakse izbori sa Covid-19, jer ce antitela prepoznati neke od antigena covid-a.

Broj 5 - Infektivna doza. Sto vecu dozu virusa unesete u sebe to ce se i virus brze i lakse namnoziti u vasem telu.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 23 часа, GeniusAtWork рече

Ово му је мало глупо  :D

Ако не прати податке које објављују, како може да зна да сада мало мање лажу него раније?

Ja iskreno mislim da ne lazu, jer se podaci uklapaju u ono sto vidimo u svetu vise-manje. Mozda su malo kuvali tamo oko izbora broj umrlih, ono na foru... dal da upisemo da je umro od kovida ili sta.. pa su tu malo odlucivali vise po tome da li im odgovara uvecanje ili umanjenje....tipa baba polomi kuk, pa umre od sloga ajd da pisemo covid jer bila testirana pozitivno... ili lik dobije slog dodje u bolnicu ima i kovid.. umre... ajd da pisemo ko smrt od kovida jer nam sad tako odgovara. 

Realnost je da ti brojevi mogu da se kuvaju koliko 'oces, ali ovi brojevi testiranih i detektovanih malo teze. 

Problem je sto ovi doktori 'oce da budu objektivni, al u isto vreme mrze vucica pa im to rusi kredibilitet, jer previse pokazuju. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 часа, Bilbija рече

Naravno, izabrani narodni predstavnici, Poslanici, u Skupstini Srbije donose zakone koji regulisu ponasanje u drzavi Srbiji. Na osnovu tih zakona se i donose odluke, kao i u ovom slucaju, sta je potrebno od dokumentacije ... kao i u svim ostalim slucajevima, kao na primer sta treba za vozacku dozvolu. Lekarski pregled, odredjeni broj casova obuke, testovi, polaganje voznje itd ...Vrlo je jednostavno da se razume.

A da li moze da pogresi? Ne moze, ali skupstina moze da izmeni, ukine, dopuni zakone ako smatraju narodni poslanici da je po potrebno i korisno za narod i drzavu. A ocenu rada tih poslanika daje narod na izborima...

Tako to nekako funkcionise ako ti nije bilo jasno do sada ..

Gospodine zekara. U svakoj normalnoj drzavi, u situacijama ovakve hitnoce.. drzava treba da uradi sve sto moze da privatne testing laboratorije dobiju svu potrebnu dokumentaciju sto pre. To se zove sluzenje narodu.

Tako to nekako TREBA funkcionise ako ti nije bilo jasno do sada ... Kada vec volis da gledas australijance i nemce i italijane uzmi proguglaj malo koliko je trebalo njihovim privatnim klinikama da sakupe potrebnu dokumentaciju pa to uporedi sa Srbijom... mozda ti bude jasnije, sta znaci sluzenje narodu. 

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, Justin Waters рече

Broj 5 - Infektivna doza. Sto vecu dozu virusa unesete u sebe to ce se i virus brze i lakse namnoziti u vasem telu.

Ovo je po mom misljenju razlog zasto sve sem klubova i restorana treba da bude otvoreno i da radi a maske da budu obavezne i stari i ranjivi jedini da budu u "izolaciji".

U interesu nam je da sto veci broj ljudi unese malu kolicinu virusa, prelezi virus bez vecih problema i razvije imunitet. Ako bi mi ostali koji ce vrlo verovatno (999.999% sansi) da prelezimo virus bez vecih posledica, vrlo brzo ce da razvijemo kolektivni imunitet. 

isto razlog zbog kog bi deca trebalo da budu izlozena.

Al sta ja znam... ja sam zli desnicar koji samo 'oce da umiru ljudi i brine ga samo ekonomija.... 

Подели на овим сајтовима

NOVA.RS

Doktor je trčao 35 kilometara do posla i nazad noseći masku, kako bi dokazao da teorije zavere o nedostatku kiseonika prilikom nošenja maske nisu tačne.

Подели на овим сајтовима

пре 35 минута, nikola a рече
NOVA.RS

Doktor je trčao 35 kilometara do posla i nazad noseći masku, kako bi dokazao da teorije zavere o nedostatku kiseonika prilikom nošenja maske nisu tačne.

Sa medicinskog gledišta glavno je ne pretjerat sa dezinfekcijom!!!!!!! Potom možete i trčati, skakati, pravit kolutove s maskom! Sve što vam padne na pamet!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...