Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

Управо сада, Justin Waters рече

Totalna ludost...Ok znam ono pričao si u Holandiji ohrabruju straije ljude da što manje dolaze ako ne moraju inače....ali kod nas, nama etika u narodu nije takva. Pomaže se svima ako ima mogućnosti. Ovakve poteze mnogo teže kontam nego pitanje karantene. Bolnica je bila prazna malte ne kada sam vodio malog na pregled..znači nije im nešto da su opterećeni koronom da padaju glave. Da mi je doktorica rekla...nažalost trećina osoblja na uho grlo nos je zaraženo koronom, ili zbog žarišta na samom korona odjelu, morali smo prebaciti medicinsku snagu da pomognu...nego opušteno..ima osoblja, ali uprava rekla ne može....

А приватници?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

А приватници?

Nema kod njih politike...ako ne radiš, ne zaradiš..:))).Idem u Sarajevo na pregled u četvrtak..jedini privatnici koji rade operaciju trećeg krajinika u BiH..nigdje drugdje u nisam našao na internetu..čak ni u Banja Luci to nema...a nije skupo s ugradnjom cjevčica i opštom anestezijom 280 evra...jedino je malo cimanje oko putovanja u više navrata.  

• Свиђа ми се 1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

@cloudking ono evo ti sada nesto sto ti nisu pokazali kada su ti ovi na NewsNow pokazivali ove "anti maskase"

evo ti jedan anti maskas al njega nece da ti pokazu, samo ove degenerike pokazuju..
Lepo ih pita, ako je u pocetku doktor bio u pravu da ne treba da se nose maske - a sada kaze da svi moramo da nosimo maske( isti covek) sta on i dalje radi na poziciji savetnika? zasto nije dobio otkaz za takve greske..

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, GeniusAtWork рече

Ја више ове вести не смем да читам, озбиљно...ово је горе од Италије у марту :(

Brate kako je gore, po kom kriterijumu  i dalje imamo manju smrtnost od italije... stvarno dozvoljavate da vam mediji nabiojaju paranoju... ja ne znam sta je u pitanju vi procitate vest, polu informisanu.... mislim nista mi ne kazu u ovom clanku ni koliko imaju godina ni od cega su tacno umrli, apsolutno nista...

jedino sto je strasno situaciono ovde jeste ova nesposobnost naseg zdrastvenog sistema.... toliko je opljackana ova zemlja toliko je ljudi oterano da nemamo kadra da se izborimo sa virusom sa kojim svaka druga zemlja ima snage... osim bedara slicnih nama..

image.thumb.png.f6f697e0559cedc443f54ab68d3fa59a.png

image.thumb.png.006516de725a659cebee1875e5328d5d.png

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Juanito рече

На страну то што је у питању константа. Овакви вируси су ту и у сваком тренутку могу да пређу на човека, што се и дешава пар пута у веку отприлике. Ништа ново. Сваки вирус грипа у животињама има пандемијски потеницијал који се с времена на време и оствари. Осим ако немају неко решење, ваљало би мало да умукну.

Sve to stoji, al stvarno je sramota da dizu dodatnu paniku jer je motivaciaj jasna. Zinulo im dupe za klikove i samo traze sta mogu da napisu sto ce velika kolicina ljudi da pogleda....

Bukvalno znaju da su ljudi uplaseni.. i ajde da im uvalimo naslov koji zvuci tako da ce svako uplasne i racionalan da klikne na njega.... teoretski jesi u pravu, i  nista nije netacno sto su napisali tamo, imali smo vec par svinjskih grupova al ovo je namerno dizanje paranoje.

Zamisli kada bi one astronome koje prate asteroide sada uzeli da citiraju za svaki asteroid koji ima potencijal da zuzne u zemlju....

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, cloudking рече

Tacno. Ovo je ocigledan novinarski senzacionalizam gde samo treba da procitas sam tekst a ne samo naslov i jasno ti je da se ne radi ni o kakvoj ozbiljnoj pretnji.

Naravno brate da se ne radi o pretnji, al je pokvareno, kapiras.
Znaju da se ljudi plase, i namerno hoce da uvale nesto senzacionalno.

Isto tako senzacionalno zvuci da "neki pacijenti u jednoj studiji asimptomaticnih imaju anomalije na plucima"...

Ja to ocu da ti objasnim, da to nije neka tvrda nauka nego isto kao ovo, nesto sto moze mozda  da bude al dokaza skoro da nema, 1 ili dve studije na malom broju ljudi i to starima. i pritom je skoro nemoguce...... da imas ostecene vitalnog organa a da nemas simptome, moguce je jedino da si starac koji ima ostecenje al ga ignorise zivi sa time..

jel se secas one studije o "stetnosti" gmo gde su neki pacovi dobijali cesce rak ako su jeli gmo...

pa se na kraju ispostavilo ne samo da je sample mali nego su i namerno uvaljivali sortu pacova koja je sklonija ka kanceru....

E isto i ovde, uzeli su grupu ljudi koja ima velike verovatnoce da im fali sve i svasta i nasli neku korelaciju na malom uzorku ali bez kauzacije...

Ja mislim da je to svakako novinarski senzacionalizam i bad science...

glup primer, ali bas ilustrije sta hocu da ti kazem. Ako su uzeli tu istu populaciju - i pogledali koliko njih ima artritis, nasli bi korelaciju izmedju asimptomaticnih slucajeva i artritisa... kapiras....

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Brate kako je gore, po kom kriterijumu  i dalje imamo manju smrtnost od italije...

Тебра, не буди толики буквалиста dobardecko Италију сам узео као пример због овога што се дешава у Новом Пазару и Тутину.

А ако се баш поредимо, испада да тренутно имамо скоро дупло више новозаражених дневно од Италије, која има 10 пута већу популацију од Србије. То је већ само по себи мало зезнуто.

Што се тиче узрока смрти, свакако да треба утврдити од чега умиру оволики људи тамо. Да ли само од вируса, или и колапс система игра неку улогу, ово што је Џастин поменуо.

А кад смо већ код тога, то јесте врло важно питање - по ком критеријуму се одређује да ли ће се лечити неко ко нема корону и да ли увек треба давати приоритет зараженима у односу на оне друге. Исто треба видети да ли је стварно због заразе здравство остало без капацитета за пријем пацијената. Не само код нас него свуда, пошто је то главни разлог локдауна замо где је увођен.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, GeniusAtWork рече

Тебра, не буди толики буквалиста dobardecko Италију сам узео као пример због овога што се дешава у Новом Пазару и Тутину.

А ако се баш поредимо, испада да тренутно имамо скоро дупло више новозаражених дневно од Италије, која има 10 пута већу популацију од Србије. То је већ само по себи мало зезнуто.

Што се тиче узрока смрти, свакако да треба утврдити од чега умиру оволики људи тамо. Да ли само од вируса, или и колапс система игра неку улогу, ово што је Џастин поменуо.

А кад смо већ код тога, то јесте врло важно питање - по ком критеријуму се одређује да ли ће се лечити неко ко нема корону и да ли увек треба давати приоритет зараженима у односу на оне друге. Исто треба видети да ли је стварно због заразе здравство остало без капацитета за пријем пацијената. Не само код нас него свуда, пошто је то главни разлог локдауна замо где је увођен.

Ok, izvini mislio sam da bukvalno mislis.

Imamo i znatno vise testova od italije, to ne zaboravi. Ovo u tutinu jeste strasno, ali sve sto sam video po clancima jeste tvrda neopremljenost bolnica tamo :(
Njima bre ljudi dolaze u najtezem stadijumu, prakticno ih i ne lece.

Подели на овим сајтовима

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je situacija u Vranju sa ocenom nepovoljna, ali sa tendencijom da sve mere koje se preduzimaju, vodi prema nesigurnoj, ali da je pod kontrolom.

Svi su u gradu nosili maske. Takođe, zdravstveni sistem se dobro organizovao.

Mislim da ovaj pik koji se pominje nije baš pravi pik. Mi ćemo pravi pik imati u celoj Srbiji, pa i u Nišu verovatno za pet, šest dana, iz prostog razloga što merimo šta se dešavalo, od utakmica, skupova koji su bili organizovani, dakle rođendana, svadbi, žurki, a toga je bilo mnogo. Onda morate da merite vreme inkubacije, najčešće od sedam do deset dana, i do maksimum 14 dana. Tek kad to prođe, a to ne možemo reći pre kraja nedelje, onda možemo da odahnemo. Na sreću nije bilo ničega, ali može biti pika ponovnog.

Значи неповољни и несигурни пик који је под контролом по подацима које ће имати крајем недеље или када прође 14 дана од свега што се дешавало осим избора и који ће стићи за 5-6 дана јер није било ничега али може бити поновни пик после пика.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, GeniusAtWork рече

Ево, управо о томе причам:

WWW.DANAS.RS

Veliki broj građana Niša, ali i iz cele jugoistočne Srbije, u kojoj živi oko 2,5 miliona ljudi, opet ne može da dobije neophodnu medicinsku pomoć u Kliničkom centru (KC) u Nišu, ako im stanje...

Подели на овим сајтовима

Kako vi odlucujete kojim medijima da vjerujete po pitanju svega? 

Ja sam u pet zadnjih dana cula totalno oprecne price, a istinite su, ljudi koji su u direktim kontaktima su mi pricali. 

Jedna iz Bgda, samo ne znam koja je bolnica u pitanju, neka koju su skoro proglasili za kovid bolnicu. Kao napunila se preko noci i sve mladji svijet, i sto je najgore par smrtnih slucajeva, momci 90 i neko godiste...

A druga je iz Bosne, neki covjek umro od neke prirodne bolesti i iz bolnice zvali da dodju da potpisu papire da je imao koronu, kao pisu veci broj zbog nekih para koje se dobijaju iz Evrope negdje...

Sad je kao bolje dobiti koronu, a umiru mladi. Negdje kolaps sistema, a negdje povecavaju brojeve umrlih. Mjere su popustene da bi se stekao kolektivni imunitet, a ustvari od toga nema nista...meni nista nije jasno vise...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...