Jump to content

Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту

JESSY

Препоручена порука

пре 24 минута, ana čarnojević рече

drugarica koja javlja da je grad pun je bejzikara obicna. 

ljudi idu na pisao, kupuju sta je potrebno, izvedu dete napolje i to je to. da svi sjashu vishe sa ovog naroda molim. 

Dobri nasi lekari

https://twitter.com/iskre_u_oku/status/1248240761843388418?s=20

Koliko puta dnevno idu u kupovinu?! Koje dete da izvedes napolje?!

Pa ja imam dva deteta i nisu izasla iz kuce vise od mesec dana, jednom nedeljno idem u nabavku (samo jedan clan porodice ima pravo na odlazak u kupovinu) , psa izvedem ispred zgrade 5 minuta u krugu 50 m. O cemu pricas molim te?!

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Таша рече

nisu izasla iz kuce vise od mesec dana

Je l imate dvorište?

Ja izvodim dete na poljanče blizu kuće gde niko ne dolazi i u normalnoj situaciji. Meni dece žao, ovo je toliko nezdravo za njihov rast i razvoj. Danas me čekalo na vratima i jedno komšijsko, gleda me kao siroče jer bela dana ne vidi i pita je l može sa mnom :(. Bogu hvala, snalazim se da izvedem dete, pa i meni prija, a treba sa se porodim za koji dan.

Šta nas košta da ostanemo u kući? Cena-psiha, D vitamin, mišići, zglobovi, nezdrava sredina za rast i razvoj dece...ohoho košta itekako. Ne kažem da ne treba predostrožnosti, ali itekako će da ostavi posledice po zdravlje i ekonomiju.

Подели на овим сајтовима

ŠVEDSKA PLAĆA DANAK ZA BLAGE MERE? Za 24 sata od korona virusa preminulo 114 LJUDI, kritike vlasti da se prave da se "ništa ne dešava" -

Blic.rs https://www.blic.rs/vesti/svet/svedska-placa-danak-za-blage-mere-za-24-sata-od-korona-virusa-preminulo-114-ljudi/71q406p

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

VIDOVDAN.ORG

Председник Црне Горе Мило Ђукановић оболео је од коронавируса и има тежу клиничку слику болести. Мило...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Таша рече

Koliko puta dnevno idu u kupovinu?! Koje dete da izvedes napolje?!

Pa ja imam dva deteta i nisu izasla iz kuce vise od mesec dana, jednom nedeljno idem u nabavku (samo jedan clan porodice ima pravo na odlazak u kupovinu) , psa izvedem ispred zgrade 5 minuta u krugu 50 m. O cemu pricas molim te?!

И на основу чега тачно ти сматраш да си у праву, а не они који изводе децу у шетњу, држећи при томе растојање од осталих? 

Вирус се не живи у ваздуху, не преноси се на растојању од 1.5 до 2 метра. Шетња је безбедна пракса, што се не би могло рећи на седење у кући од месец дана. Тек кад се ово заврши, следе године и године лечења разних психичких и физичких болести које су последица ужасних одлука политичара.

И ког лекара да слушам? Епидемиолога коме је циљ да искорени вирус макар сви помрли од других узрока или кардиолога који ми каже да апсолутно морам да шетам или пак психотерапеута-психијатра који каже исто? У ком приручнику моралности пише да је морално спашавати од вируса чак и по цену да више људи умре од последица тог спасавања?

И разумео бих када би такве изјаве давала уз опрез и ограду да је то твоје мишљење. И ако је проистекло из претераног страха, нема везе, људски је да се плашимо. Али не, ти то онако с висине, знаш како сви морају, знаш да Срби не раде како треба иако ниси у Србији и знаш да психо и болесна екипа око њега раде одлично и да баш то треба Србији. Значи браво!

Подели на овим сајтовима

Ja rece onomad, napunice penzioneri a i oni mladji, bolnice mozdanim udarima i hipertenzijom, dijabetesom itd od ne kretanja!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Maska, rukavice i malo da se provetrite? :unbelieveble:

Provetravamo se na tearsi. A rukavice i maske su nam obavezne prilikom izlaska iz kuce ( mada su tu uredbu vise puta donosili i ukidali ) kao i model za popunjavanje autosertifikacije za one koji su zaposleni. Niko nije spreman usao u ovaj haos i svi se u hodu i na nogama snalaze i traze nacin da sto bezbolnije prodju kroz situaciju, donose propise, ukidaju, menjaju ... jednostavno prilagodjavaju se situaciji na dnevnom nivou. A u Srbiji se jos juvek diskutuje o tome sta je rekao Kon pre mesec dana. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Juanito рече

Епидемиолога коме је циљ да искорени вирус макар сви помрли од других узрока или кардиолога који ми каже да апсолутно морам да шетам или пак психотерапеута-психијатра који каже исто? У ком приручнику моралности пише да је морално спашавати од вируса чак и по цену да више људи умре од последица тог спасавања?

Ovo i ja tvrdim gdegod mogu. Epidemiolozi zasijali, ok, neka, ali kad ste videli psihijatra, pedijatra, kardiologa, fizijatra...na tvu, da su izašli u javnost. Medicina je mnooogo šira oblast, nije sad vreme za doktorsku sujetu.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Jestira. рече

U ovim uslovima pomaže samo smirenje i molitva, proći će ovo treba biti na zemlji...

Ma pusti te priče, pomaže malo sunčanja na poljančetu u proleće uz mere predostrožnosti. :smeh1:

Proći će...i ostaviće posledice kao i sve što prođe i ostavlja posledice. Ne razumem to tešenje prolaznošću...prođe život u tome...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...