Изида Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 Је ли тачно да је производња овог производа забрањена? Ја сам некад правила дивну питу са њом и мислила сад за славу да је спремим. Нисам је нигде нашла у мом месту, па сад морам да импровизујем. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Што се човек присније сједињује с Господом бива мудрији, а самим тим и срећнији." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 Nije li to oksimoron? AnaLaz, Срндаћ and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 16, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2019 Meti slaninu mesto te posne sunke, svima ce da se svidi. Срндаћ, Августин, AnaLaz and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 13 часа, feeble рече Nije li to oksimoron? Nije Posna šunka - Snežana Kitanović | Recepti i Kuvar online RECEPTI-KUVAR.RS Posna šunka. Posna šunka slatki rolat - Recept | POSNAJELA.RS WWW.POSNAJELA.RS Sastojci za posnu šunku: 430 g šećera, 280 g badema, 50 g kakaoa, sok od limuna, ekstrat od maline. Posna jela sa sastojkom: šunka od tune WWW.POSNAJELA.RS Posni recepti sa slikom feeble је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Ако би у будућности технологија толико напредовала са буде у стању да направи посну шницлу или шунку која изгледа, мирише и има укус идентично као права, мрсна, шницла или шунка, да ли би то и даље било посно? нешто као што се десило са слаткишима, управо сам јео посну торту која ни на који начин се не разликује од мрсних торти. Изида, Vladan :::., Лубеница and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Kad bi post bio ono što zaista jeste, totalno uzdržavanje od hrane i pića...onda ne bi bilo moguće ulaziti u ovakve dileme. Натан, Лубеница, Степекс and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bonsenjo Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Вукашин, Срндаћ, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 5 часа, Срђан Шијакињић рече Ако би у будућности технологија толико напредовала са буде у стању да направи посну шницлу или шунку која изгледа, мирише и има укус идентично као права, мрсна, шницла или шунка, да ли би то и даље било посно? То имамо већ сада. Рецимо неко много воли чоколаду а онда током поста једе посну (црну). Али будући да и даље ужива у чоколади поставља се питање какав ефекат (или какав подвиг) та особа остварује... Дакле, иста прича као са оном твојом тортом Срђан Шијакињић, obi-wan, Bokisd and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Може нешто да буде биохемијски посно тј. да нема животињских састојака у себи али ако таква храна омогућава исто или веће уживање од мрсне или је скупља од мрсне онда се поставља питање шта се ту у ствари ради и какви су ефекти таквог поста и за оног који пости и за заједницу. Рецимо, шта би пре од ова два требало да поједе неко ко се (постом) бори против уживања у храни (стомакоугађања): - препечено безукусно свињско месо тврдо као ђон или - сочног, масног, укусног димљеног шарана који се лепи за прсте и засити човека за цео дан? AnaLaz, Срђан Шијакињић, Bokisd and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 5 минута, Vladan :::. рече То имамо већ сада. Рецимо неко много воли чоколаду а онда током поста једе посну (црну). Али будући да и даље ужива у чоколади поставља се питање какав ефекат (или какав подвиг) та особа остварује... Дакле, иста прича као са оном твојом тортом ,pa, da,... zaboravlja se da postimo od mrsa u bilo kom vidu, .....a, vestacki mirisi i ukusi i izgled koji podseca na mrsnu hranu i uzivancija,.... pa, to mu dojde kao mala 'prevara'.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срндаћ Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 8 часа, Срђан Шијакињић рече Ако би у будућности технологија толико напредовала са буде у стању да направи посну шницлу или шунку која изгледа, мирише и има укус идентично као права, мрсна, шницла или шунка, да ли би то и даље било посно? нешто као што се десило са слаткишима, управо сам јео посну торту која ни на који начин се не разликује од мрсних торти. Смисао поста би ваљда требао бити на уздржавању од жеље и контроли својих нагона, а не у варању тих нагона так ошто ће се задовољавати неким симулакрумима од хране. "Посна шунка"... Ужас постмодерне, заиста.... Вукашин, Срђан Шијакињић, AnaLaz and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 10 минута, Срндаћ рече Смисао поста би ваљда требао бити на уздржавању од жеље и контроли својих нагона, а не у варању тих нагона так ошто ће се задовољавати неким симулакрумима од хране. "Посна шунка"... Ужас постмодерне, заиста.... Česima u "postní pivo" ne dirajte, zlo ćete se provesti! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 Mlada žena sprema Slavu... Bilo je toliko uzbuđenja oko toga prvih godina. Kasnije sam se već malo opustila (a i odustala od puno isprobanih, loših, recepata sa interneta), sada samo spremam sigurice, kao što si i ti Izi verovatno mislila sa tom pitom. A za one koji ne znaju, svesne smo mi šta je post i daleko od toga da u nama tih dana radi nezasita domaćica! Ne, dragi moji. Na Slavu, nažalost, dođu i oni ljudi koje ne možemo da biramo, koji ne poste, recimo. E, baš da bismo izbegli da ,,gladni'' odlaze na pljesku sa Slave, mi se onda trudimo da ih ipak ugostimo što bolje možemo, ako Bog da, ne bi li im se post i omilio. Čini mi se da je tema o tome. Kako vi spremate Slavu? Imate li sreću da su svi vaši gosti duhovno sasvim osvešćeni? Nema recimo male dece kojima morate ponuditi još nešto osim ribe ( ili za njih sečete šunku) ? Vladan :::. and Изида је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 P.s. @Изида znam tačno na koju šunku misliš, mi smo je kupovali u jednoj jedinoj radnji kod Kalenića. Posle je stvarno nestala, čula sam i ja da su firmu zatvorili, nije propisno poslovala.... To je sve bilo pre nekoliko godina. Ja uglavnom pravim pitu od soje i/ili kupusa ?♥️ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 17, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2019 пре 2 часа, Vladan :::. рече Може нешто да буде биохемијски посно тј. да нема животињских састојака у себи али ако таква храна омогућава исто или веће уживање од мрсне или је скупља од мрсне онда се поставља питање шта се ту у ствари ради и какви су ефекти таквог поста и за оног који пости и за заједницу. Рецимо, шта би пре од ова два требало да поједе неко ко се (постом) бори против уживања у храни (стомакоугађања): - препечено безукусно свињско месо тврдо као ђон или - сочног, масног, укусног димљеног шарана који се лепи за прсте и засити човека за цео дан? Naci, vise od recepta za posnu sunku fali listing koraka za proveravanje efekata posta. Mozda neki aparat u koji gurnes prst i tamo odma skoci kazaljka i pokaze do poslednjeg miliposta kakav je ko. Milica Bajic and Vladan :::. је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука