Jump to content

Боре ли се атеисти против сатанизма?

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

Људи ако неко жели да разговара са сатанистом,слободно нека ми се обрати. 4chsmu1

Озбиљан сам,не лажем вас.Ако погледате испод мог имена,видећете 666. :D greengrin

t1253 t1253 t1253 t1253 t1253
Ма то било па прошло.Сад више није. :(

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 372
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Moj. 3:16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Ko je rekao da niste duhoviti?

Жена није господар од свог тела, него муж; тако и муж није господар од свог тела, него жена.

Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 4

паушално се бавиш доказивањем ...

него, јел би ми неко одговорио што су хришћани опасност по остале људе?

Подели на овим сајтовима

Не постоји доказ да непостоји нити да постоји Бог. Имамо само веру да Бог постоји или непостоји.

Problem je u tome što su ovi što oblače crne spavaćice toliko zakomplikovali stvari ,da ni sami sebe više ne razumeju.Trebalo bi da bude jednostavno,a oni izmislili učitelje koji će da te uče o bogu.Prost čovek kilometarska filozofska trabunjanja ne može da shvati.Očigledno to nema nikakve veze sa bogom.Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.
Подели на овим сајтовима

• Гости

Mi imamo zastupnika inteligentnog dizajna? Jao!

To je kao da imaš ravnozemljaša a priča se o geografiji. :D

Sile odlučile da podele zaduženja? greengrin

Njutn bi bio oduševljen! I ja sam.  

Te sile su zapravo judeo-hrišćanski bog, da?

Nastavi...

Пријатељу, када не би био толико заљубљен у властиту "интелигенцију", онда би туђе постове и њихове контексте читао са више пажње и не би овако без потребе испадао глуп у друштву. Сигуран сам да си ти интелигентан младић коме пројављивање те интелигенције озбиљно угрожава властито самољубље.

Још једном те молим да прочиташ читав дијалог вођен између гилета и мене па се тек кад будеш сигуран да си разумио контекст окушај у упадицама, овако ти баш и не иде. Жив ми био.

Подели на овим сајтовима

Kompulzivna radnja? OCD (Obsessive Compulsive Disorder)?

A ja baš mislio da ja nisam taj kome ovde treba pomoć psihoterapeuta.

Zanimljive stvari sam zaključio o Darku (meni) - to je jedan Staljinov profesor ateističkog materijalizma koji čita marksiste. Tradicija i folklor? Ja mislio vama smeta folklorizacija religije (Uskrs je kad farbamo jajca! Jupi!).

Pa čitaj sunce mu, Jung je prvi pomenuo Homo Religiosus, zato je pomenut.

Instinktivno osećate? Pa ja sam rekao da se razvijaju posebne vrste intuicije valjda kada je to u pitanju...

Smejali ste mi se. *šmrc*

Ja izmišljam? Jeste istina bre!

Okej, ako je istina da je postojao Isus i da ga je Pavle vid'o, kako to da su jevanđelja napisana 80 godina kasnije i to na grčkom jeziku umesto na hebrejskom?

Laku noć.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.

"Одрастао у манастиру"? Нисам знао да монаси/монахиње имају децу.

Хришћанство није нихилизам па да се "иживи" него дуготрајно узрастање у Христу.

Судећи по твоме посту ти никад и ниси био хришћанин него, као и већина, у Цркви ради реда и обичаја

а не аутентичног унутрашњег духовног призива.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Moj. 3:16 A ženi reče: Tebi ću mnoge muke zadati kad zatrudniš, s mukama ćeš decu rađati, i volja će tvoja stajati pod vlašću muža tvog, i on će ti biti gospodar.

Ko je rekao da niste duhoviti?

Жена није господар од свог тела, него муж; тако и муж није господар од свог тела, него жена.

Коринћанима посланица прва, глава 7, стих 4

паушално се бавиш доказивањем ...

него, јел би ми неко одговорио што су хришћани опасност по остале људе?

то се и ја питам а наводио сам сам почетак гоњења хришћана,зашто се толико бојали хришћана те гоноли а и за данас али са савременим начином гоњења
Подели на овим сајтовима

Не постоји доказ да непостоји нити да постоји Бог. Имамо само веру да Бог постоји или непостоји.

Problem je u tome što su ovi što oblače crne spavaćice toliko zakomplikovali stvari ,da ni sami sebe više ne razumeju.Trebalo bi da bude jednostavno,a oni izmislili učitelje koji će da te uče o bogu.Prost čovek kilometarska filozofska trabunjanja ne može da shvati.Očigledno to nema nikakve veze sa bogom.Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.
да си научио нешто у манастиру, бар би знао разлику између спаваћице и мантије.

и сад си ти неки експерт или ауторитет за Православље пошто си живео у манастиру?

мисим  :D

Подели на овим сајтовима

Mi imamo zastupnika inteligentnog dizajna? Jao!

To je kao da imaš ravnozemljaša a priča se o geografiji. :D

Sile odlučile da podele zaduženja? greengrin

Njutn bi bio oduševljen! I ja sam.  

Te sile su zapravo judeo-hrišćanski bog, da?

Nastavi...

Пријатељу, када не би био толико заљубљен у властиту "интелигенцију", онда би туђе постове и њихове контексте читао са више пажње и не би овако без потребе испадао глуп у друштву. Сигуран сам да си ти интелигентан младић коме пројављивање те интелигенције озбиљно угрожава властито самољубље.

Још једном те молим да прочиташ читав дијалог вођен између гилета и мене па се тек кад будеш сигуран да си разумио контекст окушај у упадицама, овако ти баш и не иде. Жив ми био.

Što sam ispao glup u društvu?

kakvo projavljivanje inteligencije? Ne mogu da ukapiram baš na šta misliš...

Pojasni i te sile. To je bog? Njegov sin je Isus?

Da, volim sebe ali volim i druge, to se NE ISKLJUČUJE.

Misliš li ti da se isključuje? Ti si pravoslavne veroispovesti i intelektualac si...

Dakle?

Подели на овим сајтовима

Ovo govorim kao neko ko je odrastao u manastiru ,ko je iživeo hrišćanstvo i ostavio ga za sobom.

"Одрастао у манастиру"? Нисам знао да монаси/монахиње имају децу.

Хришћанство није нихилизам па да се "иживи" него дуготрајно узрастање у Христу.

Судећи по твоме посту ти никад и ниси био хришћанин него, као и већина, у Цркви ради реда и обичаја

а не аутентичног унутрашњег духовног призива.

Ne sudi da ti ne bi bilo suđeno.

Ti znaš šta sam bio,a šta nisam.Bio sam hrišćanin.Pre par godina sam ozdravio.Vrlo jednostavno.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Okej, ako je istina da je postojao Isus i da ga je Pavle vid'o,

kako to da su jevanđelja napisana 80 godina kasnije i to na grčkom jeziku umesto na hebrejskom?

Laku noć.

Нису сва написана одједном.

Први је своју верзију написао апостол Матеј и то на хебрејском неких двадесет година након васкрсења.

Следеће је настало јеванђеље по Марку који записује већином свједочанство апостола Петра,

а након њега Лука пратећи апостола Павла прави одређену компилацију свега што је слушао од апостола,

и на крају апостол Јован скоро пред смрт (негдје око 80-90 године) ученику диктира своје Јеванђеље.

Као што видиш, осим најстаријег Матејевог, сва Јеванђеља су настајала у вријеме када је хришћанство било раширено по читавом средоземљу у којем је коине грчки био нешто попут данашњег енглеског, што и јесте била сврха записивања - сачувати свједочанство још док су живи свједоци који су тим догађајима присуствовали лично, а језик је изабран зато што је био универзалан и намијењен читавом античком свијету.

Подели на овим сајтовима

да си научио нешто у манастиру, бар би знао разлику између спаваћице и мантије.

и сад си ти неки експерт или ауторитет за Православље пошто си живео у манастиру?

мисим  :D

Nisam nikakav ekpert.Eksperti i autoriteti su upropastili pravoslavlje.
Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...