Jump to content

КРСТ ПРЕКО ЦЕЛЕ ТРИБИНЕ: Делије жестоко одговориле Евролиги на позив да се обележи Ноћ вештица

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 3. 11. 2019. at 9:21, Flojd рече

Naravno da je razlicito, pa kakav sam hriscanin ako lazem?

Sve sto si naveo podpada pod milosrdnost. 

To sto ides u crkvu, postis i molis se, i to sto te ljudi vide kao hriscana ne cini te pravim hriscaninom. 

Onda su i bajkeri pravi hriscani.

Expand  

Ти хоћеш да кажеш да људи који су хришћани и који су православци у ствари безгрешни и бестрасни људи?

Да теже томе, наравно, али да то и јесу, мало морген, светитељи које данас славимо нису били безгрешни и бестрасни људи, имали су своје грехе.

Друго, ти си задојен новинским чланцима и о навијачима највише знаш о томе. Што је ок у једну руку, али у другу руку ствари које си ту сазнао су само оквир, без других ствари које нећеш ту никада сазнати.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Цитат

Свако ко жели и има могућности, нека се укључи у овај рад Севера и тиме учини наше постојање бесмртним. Делије желе да наставе да иду овим путем, а ако је могуће још боље и посвећеније да раде на овом плану и још више користе могућности које нам пружа велика бројност и посвећеност свих наших људи. Као што смо рекли на почетку, не желимо да се наше активности своде на пароле и песме, од "кафанског" Србовања наша земља има најмање користи, него желимо да конкретним делима дамо свој допринос очувању, бољитку и унапређењу наше земље и нашег народа!

2003. година
- На утакмици Кошаркашког клуба Црвена Звезда у Пиониру прикупљена је помоћ за дечју болницу у Тиршовој у вредности од 50.000 дин.

2004. година
- Прикупљена и испоручена помоћ у гардероби и храни за село Прилужје на Косову и Метохији.

2005. година
- Прикупљена и испоручна велика количина хуманитарне помоћи за неколико села на Косову и Метохији.

2006. година
- Помоћ за операцију пок. Младена обелог од леукемије. Браћа из Атине, навијачи Олимпијакоса, послали су 1.000 евра донацију, а Делије из Прокупља и Лондона су организовале хуманитарне утакмице и журке у својим градовима. Трансплантација коштане сржи успешно је обављена у Лондону, а нашег друга су редовно обилазиле Делије које живе тамо.

2007. година
- Малом Стефану Симоновићу, из косовске општине Ново Брдо, којем је претила опасност да трајно остане слеп, Делије су у више наврата излазиле у сусрет и од 2007. до 2013. 
- Концерт ''За наше Косово и Метохију'' одржан 17. маја на Маракани прикупљено је укупно 25.400 евра и уплаћено на рачун Епархије Рашко-Призренске за потребе народних кухиња
- У договору са Фудбалским клубом Црвена Звезда цена комплета карата за две међународне утакмице (Болтон и Бајерн) је повишена за 100 динара тако да се на тај начин остварио укупан приход од 3.760.000 динара или 47.000 евра. Од те суме за манастире Зочиште, Архангели и Дубоки поток на Косову и Метохији уплаћено је по 5.000 евра (укупно 15.000 евра). Купљен је стан самохраној мајци у Косовској Митровици у износу од 17.000 евра. Народним кухињама на Косову и Метохији уплаћено је 15.000 евра

2008. година
- Олимпијакосовом навијачу Василису из клуба Мосхато, оболелом од леукемије Делије су обезбедиле помоћ у износу од 1.590 евра за операцију.
- Петнаестогодишњој пок. Марији, оболелој од тумора, Делије из целе Србије и дијаспоре проследиле су 2.000 евра. Марија је оперисана у болници у Бечу где су је посетили представници наше групе.
- Уручена је помоћ дому за децу ометену у развоју у Грачаници у износу од 2.500 евра и велике количине играчака и гардеробе за децу.
- Делије уплатиле Удружењу жена сабора Косовска Митровица 540 евра.
- На концерту ''За наше Косово и Метохију'' на Маракани прикупљено је укупно 18.600 евра.
- На концерту ''За наше Косово и Метохију'' у Чачку и Горњем Милановцу скупљено око 3.000 евра које су уручене за операцију малог Стефана, за народне кухиње на Косову и Метохији, и за школу у Ораховцу.
- На концерту у Руском Дому прикупљено је и предато око 7.000 евра за потребе организације "Милосрдни Самарјанин" коју води монахиња Ирина из Грачанице а која се бави пружањем лекарских услуга старим и изнемоглим људима по удаљеним енклавама.

2009. година
- Од лета 2009. до пролећа 2010. сакупљено је близу 20.000 евра за обнову манастира Богородице Браинске. Делије су сакупиле 3.500 евра на хуманитарном концерту у Руском дому, а преко 16.000 евра је сакупљено у сарадњи са Фудбалским клубом Црвена Звезда. Напоменућемо и то да су истакуте старије Делије, предвођене нашим Комадантом Зељом, добровољно радили на изградњи ове српско-руске светиње.

2010. година
- Прикупљено 4.000 евра за изградњу улазне капије храма светог Василија Острошког на Бањици.
- Делије су обезбедиле спортску опрема за џудо клуб из Косовске Каменице. Ова донација је обухватала: 50 мајица, 20 тренерки, 20 кимона и неопходну заштитну опрему.
- Покренута је акција прикупљања књига за децу из Косовске Каменице у којој смо сакупили 700 књига.
- - Од продатих карата за концерт Делије су сакупиле укупно 3.843.220 динара (36.000 евра):
За хитну операцију очију малог Стефана Симоновића из села Јасеновик, општина Ново Брдо, уплаћено је 120.000 динара;
Малом Вуку из села Угљаре, надомак Грачанице, уручена је помоћ од 50.000 динара;
За потребе народних кухиња на Косову и Метохији купљено је 100 тона брашна (2.750.000 динара), 5 тона пасуља (500.000 динара), 5,5 тона конзервираног поврћа (423.220 динара).

- На Видовдан Делије су уручиле 250 евра народним кухињама и већу количину прехрамбених намирница и гардеробе.

2011. година
- За операцију ћерке нашег друга са трибине сакупљено је 2.500 евра.
- Делије су покренуле акцију за постављање заштитне ограде око манастира Бањска који се налази на северу Косова и Метохије. Укупно је прикупљено 2.500 евра што је искоришћено за постављање ограде.
- На иницијативу Делија одржана пријатељска утакмица, хуманитарног карактера, у Беранама на којој је сакупљено 8.000 евра за изградњу храма светог Симеона Мироточивог у том граду.

2012. година
- За завршетак акције изградње заштитног зида око Манастира Девич на Косову и Метохији (укупна вредност 96.000 евра) Делије су донирале око 40.000 евра. У ту сврху организовани су велики хуманитарни концерти у Бања Луци ''Српска за Девич'' и Ужицу ''Ужице за Девич''.
- Скупљање новца за момка из Новог Сада по предлогу млађих Делија.
- Скупљање новца за операцију друга из групе А5 за потребе операције.
- Помоћ за манастир Градац за набавку котла за грејање од 15.000 дин.
- Помоћ за манастир Свете Петке у Церањској Реци на Косову и Метохији од 280 евра.
- Заједничка акција српских навијачких група за помоћ селу Дреновац на Косову и Метохији.
- Хуманитарна журка у Шиду за пок. Дарија Булата - скупљено 92.000 дин.
- Помоћ за манастир Усековање главе Светог Јована Крститеља у Сочаници.
- Помоћ за операцију тумора на мозгу мале Тамаре Милићевић из Краљева од 350 евра.
- Пројекат ''Црвено бела крв'' - давање крви на стадиону Црвене Звезде и другим градовима широм Србије.

2013. година
- Добротворна вечера Делија из Лондона за манастир Драганац на Косову и Метохији - 2.000 фунти.
- За обнову манастира Девине Воде на Косову и Метохији прикупљено је 1.300 евра.
- Нова операција очију малог Стефана из Новог Брда.
- Прикупљен и послат пут камион гардеробе на Косово и Метохију.
- Скупљено око 310.000 дин за операцију пок. Тијане Огњановић.
- Концерт у Херцег Новом за обнову манастира Св. Архангели на Косову и Метохији - прикупљено 6.000 евра.
- Пројекат ''Црвено бела крв'' - давање крви на стадиону Црвене Звезде и другим градовима широм Србије.
- Добротворна вечера Делија из Чикага за помоћ бившем голману Црвене Звезде Звонку Милојевићу - 4.300 долара.

2014. година

-започет пројекат Љевоша 
-концерт у Пожеги 
-концерт у Ивањици 
-скупљање новца у Бутику за Милицу Кнежевић, после утакмице са Јавором 
-концерт у Куманову 
-купљен пигмент за фрескописање ман. Девине Воде 
-узето учешће у фрескописању 
-црвено-бела крв 
-организован превоз и учешће у борби против поплава у Шапцу, Прогару и Купинову 
-скупљено 32730 евра против Офк Београд 
-Помогнуто 18 породица у Кржави код Крупња, засеок Речани (фрижидер, лекови, конзерве, џакови брашна, шећера, со, пиринач, уље, макароне) 
-у Костајник допремљена помоћ деце из В. Хоче и Ораховца 
-Добор код Модриче, помогнутно 20 породица ( 10 кревета, три ормана, фрижидер, прозори, основне намирнице и сточна храна) 
-Добој, две породице (кревет, осигиурачи и утичнице) 
- 5 тона соли за Народне кухиње на Космету 
-породица Милошевић, Видање код Клине, основно покућство + намирнице 
-Делије Пљевља прикупиле 300 евра од продаје мајица 
-реновирање конака манастира Гориоч (прва рата) 
-покренута куповина плаца од 15 ари у Горњем Кусцу код Гњилана, за три повратничке породице 
-реновирано купатило породици Грковић из В. Хоче 
-подељено 50 кревета у Обреновцу 
-столарија у конаку манастира Драганац 
-реновирање надстрешнице и постављање нових улазних врата на обданишту у селу Бање код Црколеза 
-организована продаја 300 л вина из Велике Хоче 

2015. година

-подељено 20 кревета у Добоју 
-црвено бела крв 
-помоћ породици Алексић 
-исплаћена последња рата за реновирање конака ман. Гориоч 
-за 5 породица из Новог Брда купљено по две овце и јагње 
-постављена донаторска кутија на Северној трибини 
-започет пројекат опремања породилишта у Пасјану код Гњилана
-пројекција филма "Енклава" у Академији 28
-набављени апарати Thrombotrack soli и аутоматска пипета за породилиште у Пасјану
-"Енклава" приказана у Бору и Књажевцу
-концертна турнеја Грачаница, Врање, Скопље
-купљено 10.000 цигала за Цркву Светог Луке у Грабовцу на Косову
-"Енклава" приказана у Петровграду
-плаћена претпоследња рата за повратнички плац у Горњем Кусцу 700 евра
-купљено 5 тона соли за народне кухиње на Косову и Метохији
-"Енклава" приказана у Смедеревској Паланци
-велики хуманитарни концерт на Маракани
-купљена 1 тона уља и 1 тона пасуља за народне кухиње на КиМ
-учешће у акцији набавке женке сокола за Манастир Високи дечани, 400 евра
-настављена помоћ у обнови монашког конака у Манастиру Драганац, 360.000 динара
-купљени нови мотори за цнц машину у Манастиру Драганац 
-постављен хорос (кружни лустер) у Манастиру Девине Воде и набављен лапис (посебан камен који се користи за фрескописање)
-фрескописање Манастира Девине Воде приведено самом крају
-"Енклава" приказана у Херцег Новом
-организован 1. сајам метохијског вина, учествовале 3 винарије, продато 500 литара вина

2016. година

-подељено 300 Божићних пакетића деци на Косову и Метохији
-покренута акција скупљања новца за акцију Манастира Високи Дечани са циљем постављања видео надзора у Гораждевцу
-плаћено 86.000 динара за ремонт електронсталација у Цркви Успења Пресвете Богородице у Ораховцу
-настављена помоћ у обнови Манастира Драганац, 1250 евра
-постављена дуборезна врата између припрате и наоса у Манастиру Бањска
-окончан пројекат куповине повратничког плаца у Горњем Кусцу, 1300 евра
-за Светог Симеона Мироточовог, славу Делија, организована славска трпеза за најугроженије суграђане, кориснике црквене народне кухиње куповином 100 кг пасуља
-заједно са ХО Срби за Србе за пољопривредно газдинство народних кухиња на КиМ купљена пребираљка за кромпир
-испоручено 10 тона соли народним кухињама на КиМ, од чега је 1 тона донација компаније Кристал Со
-испоручена 1 тона таблетиране и 1 тона сточне соли за потребе економије Манастира Високи Дечани
-започет пројекат изградње штале породици Симоновић из Јасеновика
-на концерту у Руском дому прикуљено 199.180 динара и 80 евра
-призренској Богословији донирано 493.000 динара и 3000 евра за набавку и монтажу керамике у свлачионицама и купатилима и дрвених штитиника за радијаторе у фискултурној сали
-изградња новог сеника за породицу Зувић из села Синаје, општина Клина, којима су албански терористи запалили претходни - 105.000 динара
-окончано извођење радова фрескописања Манастира Девина Вода код Зубиног Потока - 444.600 динара
-одржан велики концерт у Требињу - 22.219 КМ

-испоручена машина за прање и сушење веша Манастиру Успења Пресвете Богородице у Ђаковици - 64.591 динара
абављен материјал за кровну конструкцију Цркве Светог Луке у селу Грабовац код Звечана - 211.185 динара
-извођење грађевинско-занатских радова на конаку у Манастиру Драганац - 247.000 динара
-учешће у акцији поплочавања монашког дворишта у Манастиру Високи Дечани - 123.500 динара
-постављање капије у Манастиру Девина Вода - 197.600 динара
-израда трона за Икону Пресвете Богородице у Манастиру Бањска - 185.250 динара
-поправка крова и изолације на конаку Манастира Церањска река код Сочанице - 61.759 динара
-набављен огрев за 4 породице жртава маскара у Старом Грацком - 98.800 динара
-обележен рођендан Марка Ивковића - скупљено 320.360 дин. и 1115 евра. На молбу најближих пријатеља прослеђено за хитно лечење Марија Јурешића
-
нова рата помоћи за изградњу штале у Јасеновику - 210.500
-последња рата за изградњу гараже за механизацију у Синају, пројекат окончан - 182.750 дин.
-последња рата за Манастир Драганац - пројекат окончан - 124.000 дин.
-набавка грађе за капију у Девиним Водама - 136.000 дин.
-учешће у поправци капије и видео надзора у Манастиру Гориоч - 75.000 дин.
-тренерке за ФК Старо Грацко - 61.750 дин.
-Божићни пакетићи (900 комада) - 400.680 дин.

Expand  

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 10:32, МилошБГ рече

Expand  

Ja bih slican spisak mogao napraviti za nekoliko krimnalaca kad je u pitanju humanitarna pomoc I izgradnje Crkava, cak I daleko bogatiji, ali to ne mijenja sustinu u velikoj mjeri I medju navijacima cime se bave I kako zaradjuju.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 10:50, Ronald рече

Ja bih slican spisak mogao napraviti za nekoliko krimnalaca kad je u pitanju humanitarna pomoc I izgradnje Crkava, cak I daleko bogatiji, ali to ne mijenja sustinu u velikoj mjeri I medju navijacima cime se bave I kako zaradjuju.

Expand  

Прво ти ниси Хришћан јер колективно си осудио групу људи. Друго ти и те појединце   судиш по твом амбивалентноим односу према национу а не због њиховог дела у криминалу јер овде здушно браниш политичареа који су гори криминалци од појединаца међу навијачима.Лицемерно

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 10:25, МилошБГ рече

Ти хоћеш да кажеш да људи који су хришћани и који су православци у ствари безгрешни и бестрасни људи?

Да теже томе, наравно, али да то и јесу, мало морген, светитељи које данас славимо нису били безгрешни и бестрасни људи, имали су своје грехе.

Друго, ти си задојен новинским чланцима и о навијачима највише знаш о томе. Што је ок у једну руку, али у другу руку ствари које си ту сазнао су само оквир, без других ствари које нећеш ту никада сазнати.

Expand  

Ne, nsgo ti hoces da cujes ono so ebi odgovara da cujes ili procias. I hoces da me ubedis u nesto sto i sam ne znas da je pogesno. I hvatas se za adute koje uopste nisam pomenuo i nisu bili u opticaju. A to govori samo o tvojoj gordosti i o ne smirenju.

Imas ti mnogo da ucis jos Delijo.

I ja navijam za Zvezdu ali ne smatram ih pravim hriscanima. Pa i zato sto ih je sam iguman Hilandara pohvalio ne da im se za pravo da se nazivaju pravim hriscanima.

I Putinovi bajkeri su pravi hriscani pa se kolju sa Helsima. I Krstasi su pregazili Jerusalim pa su igrali i slavili nad krvlju ljudi koje su pobili i nazivali su se pravim hriscanima. 

Ili kao devojka koja ti prica o svojoj cistoti i dobroti a izbaci zadnjicu u prvi plan na profilu ili je utegne da svi blenu u nju. Sestra hriscanka koja poziva na blud? 

Mnogo se mi svi busamo da smo pravi hriscani a niko od nas nije ni pola od hriscana. Svaki pravi hriscanin ce reci ali da to zaista i misli:  Ja nisam pravi hriscanin ali se trudim da budem".

Oces da budes hriscanin poradi prvo na smirenju. A smiren si ako si kao zemlja, mi zemlji svasta radimo a ona samo plodove nama donosi.

A Ronald ti je dao odgovor na sve ostalo.

Prastaj brate, nemam nameru da te vredjam ili klub delija, trebamo biti realni i staviti onakve kakve su zaista. Drago mi je sto sam mogao da razmenim misljenje sa jednim vatrenim Delijom, kada bi bili vatreni u veri kao na terenu...A gde bi bio kraj Pravoslavlju.

Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 10:50, Ronald рече

Expand  

Слободно, ајде ишчекујем то...Овде се не ради о лови, већ о нечему што траје 15 година, данас дакле имаш у огромној већини светиња на КиМ и шире нешто што је плод рада и труда једне навијачке групе, није ли то велика ствар.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:30, МилошБГ рече

Слободно, ајде ишчекујем то...Овде се не ради о лови, већ о нечему што траје 15 година, данас дакле имаш у огромној већини светиња на КиМ и шире нешто што је плод рада и труда једне навијачке групе, није ли то велика ствар.

Expand  

Pa evo mogu za pocetak sa ovim primerom, a ima ih za nekoliko strana. Pa I ovo traje dvije decenije a znam I licno te primere:

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://pvportal.me/2016/12/darko-saric-djecaku-milanu-ponjigeru-kupio-stan/&ved=2ahUKEwiExa7e-M3lAhVi1qYKHcKRBBUQFjABegQIAxAB&usg=AOvVaw3cHsuvdDyfpJ0JkBkqQ-YF

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:16, Flojd рече

Ne, nsgo ti hoces da cujes ono so ebi odgovara da cujes ili procias. I hoces da me ubedis u nesto sto i sam ne znas da je pogesno. I hvatas se za adute koje uopste nisam pomenuo i nisu bili u opticaju. A to govori samo o tvojoj gordosti i o ne smirenju.

Imas ti mnogo da ucis jos Delijo.

I ja navijam za Zvezdu ali ne smatram ih pravim hriscanima. Pa i zato sto ih je sam iguman Hilandara pohvalio ne da im se za pravo da se nazivaju pravim hriscanima.

I Putinovi bajkeri su pravi hriscani pa se kolju sa Helsima. I Krstasi su pregazili Jerusalim pa su igrali i slavili nad krvlju ljudi koje su pobili i nazivali su se pravim hriscanima. 

Ili kao devojka koja ti prica o svojoj cistoti i dobroti a izbaci zadnjicu u prvi plan na profilu ili je utegne da svi blenu u nju. Sestra hriscanka koja poziva na blud? 

Mnogo se mi svi busamo da smo pravi hriscani a niko od nas nije ni pola od hriscana. Svaki pravi hriscanin ce reci ali da to zaista i misli:  Ja nisam pravi hriscanin ali se trudim da budem".

Oces da budes hriscanin poradi prvo na smirenju. A smiren si ako si kao zemlja, mi zemlji svasta radimo a ona samo plodove nama donosi.

A Ronald ti je dao odgovor na sve ostalo.

Prastaj brate, nemam nameru da te vredjam ili klub delija, trebamo biti realni i staviti onakve kakve su zaista. Drago mi je sto sam mogao da razmenim misljenje sa jednim vatrenim Delijom, kada bi bili vatreni u veri kao na terenu...A gde bi bio kraj Pravoslavlju.

Expand  

Ма ја јесам горд и несмирен, али ти си брате стекао свој став читајући новине и не даш сам себи опет нађи из ког проблема сопственог да видиш шире и јасније.

Слажем се да се сви понекад бусамо и гордимо, али није суштина у томе... Пре неко вече су те исте Делије отишле до ратних војних ветерана и инвалида и однели новчану помоћ и пружили подршку, нисмо ни ти ни ја то урадили, а тежимо да будемо супер-православни.

Сваки човек је грешан и сваки човек има простор да се поправи, светитељи су постајали људи који су били и гори хулигани, убице, блудници, најгори су  увек били они млаки који су се увек нешто саблажњавали и говорили ју ју, зар ти Господе са цариником, са блудницом, са.... То је фарисејство.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:34, Ronald рече
Expand  

Па опет ти поредиш нешто овако, са нечим што траје 15 година, са благословима и осталим стварима наше цркве.

Свака част Шарићу. Има Бога, што би Таса рекао.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:34, МилошБГ рече

Пре неко вече су те исте Делије отишле до ратних војних ветерана и инвалида и однели новчану помоћ и пружили подршку, нисмо ни ти ни ја то урадили, а тежимо да будемо супер-православни.

Expand  

To sto oni idu I eksponiraju tu pomoc ne znaci da drugi u tajnosti ne pomazu koliko je moguce.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:36, МилошБГ рече

Па опет ти поредиш нешто овако, са нечим што траје 15 година, са благословима и осталим стварима наше цркве.

Свака част Шарићу. Има Бога, што би Таса 

Expand  

Ovo je jedan primer, mogu da pocnem I koliko su pomagali manastir sv. Trojica u PV I tako redom, kupili kola igumanu manastira tada itd., itd.

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:37, Ronald рече

To sto oni idu I eksponiraju tu pomoc ne znaci da drugi u tajnosti ne pomazu koliko je moguce.

Expand  

Видиш да немаш појма. Нико се није експонирао, нити јавно рекао, до Ненада Станића ратног ветерана који је то обелоданио после пар дана на свом личном фејсбук профилу. 

Подели на овим сајтовима

On 3. 11. 2019. at 11:40, МилошБГ рече

Видиш да немаш појма. Нико се није експонирао, нити јавно рекао, до Ненада Станића ратног ветерана који је то обелоданио после пар дана на свом личном фејсбук профилу. 

Expand  

Ненад је достојан!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...