Jump to content

КРСТ ПРЕКО ЦЕЛЕ ТРИБИНЕ: Делије жестоко одговориле Евролиги на позив да се обележи Ноћ вештица

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 9 минута, Ronald рече

Privatizaciju sam dodao i zato izdvojio taj dio nevezano za ovaj dogadjaj. To treba pominjati uvijek.

Razumijem ja tebe, ali alternativa Noci vjestica nisu ni Krst ni kolo itd. jer se srozavaju na slican nivo( srozavaju i njihovu religijsku i umjetnicku dimenziju) kao ovi sa preporukama iz Evrolige, a Noc vjestica je cista zabava na zapadu koju su ovi nasi izgleda dozivjeli toliko ozbiljno i onda kao napravili po meni totalno losu alternativu, tacnije pogresan nacin kritike.

Nisu, ali u ovom kontekstu ponašanja Evrolige odličan su kontrast. Njih tamo na zapadu krst kao simbol hrišćanstva jako nervira, i mnogo su nervozni radi političke korektnosti kada se krst kao simbol ili hrišćanska vjera ispoljavaju izraženo u društvu. 

Možemo posmatrati helovin samo zabavom na zapadu, i to jedna dobra zabava sa komercijalnim šmekom, ali ako je to samo zabava otkud to da jednoj krovnoj sportskoj kući padne napamet da daje preporuke da se takav praznik koji sapada u domen obične zabave, obilježi na utakmici evroligaškog ranga? Banalan primjer, da su oni neki ambasdori dobre volje, i recimo koristeći svoj publicitet rade na promociji potrebe da se djeca zaštite od nasilja u porodici, i da se potrefio neki dan kada se obilježava dan zaštite djece (ako ima takav) koja su stradala od nasilja, i da su dali preporuku da se to obilježi kako bi se poslala dobra poruka, i da to upućuju ka svakoj utakmici koja se potrefi taj dan, pozdravio bih to. 

Ovako koja je poenta njihove preporuke? Ako je helovin beznačajan praznik, obična zabava, Evroliga je svojim oglašavanjem ipak dala težnu tom prazniku, i zato je reakcija navijača i uprave Zvezde bila odlična. 

Ja bih dodao da helovin nije tek tako obična zabava, nego se helovin vidi kao jedan od ostalih koncepata ponašanja društva na zapadu u kome je poželjno glupirati se u određeni dan godine kako bi se potrošilo što više para (konzumerizam vrlo poželja vid društvovanja), a ujedno kao relativizovan i banalizovan paganski pranzik može se podvesti pod sredstvo okupljanja različitih vjera, kultura i relgiija pod jedna kišobran političke korektnosti i jednoznačnosti. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 3.11.2019. at 12:06, Стаљиново унуче рече

Прво ти ниси Хришћан јер колективно си осудио групу људи. Друго ти и те појединце   судиш по твом амбивалентноим односу према национу а не због њиховог дела у криминалу јер овде здушно браниш политичареа који су гори криминалци од појединаца међу навијачима.Лицемерно

Tebe kao Staljinovo unuce ispranog mozga ne uzimam za ozbiljno sta god da napises, a tesko da ti mozes reci nekome da je licemjeran. Znaci sta god da ti napises niti citam niti me zanima osim ako me ovako ne citiras. Sta sam ja neka Bog odlucuje, a tvoj ideoloski sud mi je iskreno nebitan. Ne stavljam nikoga na ignore, to mi je glupo, ali sa tobom iskreno ne vidim poentu da raspravljam o bilo cemu, niti cu. Mogu se zezati ali to nema svrhe. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ronald рече

Tebe kao Staljinovo unuce ispranog mozga ne uzimam za ozbiljno sta god da napises, a tesko da ti mozes reci nekome da je licemjeran. Znaci sta god da ti napises niti citam niti me zanima osim ako me ovako ne citiras. Sta sam ja neka Bog odlucuje, a tvoj ideoloski sud mi je iskreno nebitan. Ne stavljam nikoga na ignore, to mi je glupo, ali sa tobom iskreno ne vidim poentu da raspravljam o bilo cemu, niti cu. Mogu se zezati ali to nema svrhe. 

јо-јо опет ти са твојим плићак мишљењем

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Стаљиново унуче рече

јо-јо опет ти са твојим плићак мишљењем

Ili ti sa tvojim ideoloski ispranim, haha:D Ali da ne spamujemo i ovu temu sa prepucavanjem, mislim da nema svrhe dalje razgovarati.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

Ili ti sa tvojim ideoloski ispranim, haha:D Ali da ne spamujemo i ovu temu sa prepucavanjem, mislim da nema svrhe dalje razgovarati.

Четврти пут покушај копирања...толко о томе

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...