Ronald Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 5 часа, Срђан К. рече Брате, иди на неки ЛГБТ+ форум, пусти нас овде на миру Hahaha, sam se uznemiravas jer dolazis na teme koje ti ne prijaju, jednostavno ne podnosis razlicitost misljenja. Moras nauciti da jednoumlje ubija duhovno, moralno itd. Ukoliko procitas nesto od velikih asketa vidjeces da ih je malo sta uznemiravalo, jer ako vec jeste onda su tezili da se suoce sa tim. Ovaj forum je slobodan i diskutuje se na razne teme ne samo vjerske. Жика and Драшко је реаговао/ла на ово 2 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Ronald Јеси, мало сутра!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Ronald иди, лечи се, мајке ти... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Септембар 18, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Woman arrested in Poland over posters of Virgin Mary with rainbow halo Police accuse 51-year-old Płock woman of ‘profanation’ of revered religious image A woman has been arrested on suspicion of offending religious sentiment, after posters bearing an image of the Virgin Mary with her halo painted in the colours of the rainbow flag appeared in the city of Płock in central Poland. The Polish interior minister, Joachim Brudziński, announced on Twitter on Monday that a person had been arrested for “carrying out a profanation of the Virgin Mary of Częstochowa”. A Płock police spokeswoman confirmed a 51-year-old woman had been arrested over the alleged offence. The woman had been abroad, but upon her return, the police entered and searched her home, where they found several dozen images of the Virgin Mary with the rainbow-coloured halo. The “Black Madonna of Częstochowa” is a revered Byzantine icon that resides in the monastery of Jasna Góra, a UN world heritage site and Poland’s holiest Catholic shrine. Offending religious feeling is a crime under the Polish penal code. If convicted, the woman could face a prison sentence of up to two years. Brudziński, who described the posters as “cultural barbarism” when they appeared overnight in April, said: “Telling stories about freedom and ‘tolerance’ doesn’t give anyone the right to offend the feelings of believers.” Poland’s ruling rightwing Law and Justice party (PiS) has sought to mobilise its core electorate in the run-up to the European elections by raising the spectre of the country being overwhelmed by western liberal social values. “We are dealing with a direct attack on the family and children – the sexualization of children, that entire LBGT movement, gender,” said the PiS leader, Jarosław Kaczyński, speaking to supporters last month. “This is imported, but they today actually threaten our identity, our nation, its continuation and therefore the Polish state.” Woman arrested in Poland over posters of Virgin Mary with rainbow halo | World news | The Guardian WWW.THEGUARDIAN.COM Police accuse 51-year-old Płock woman of ‘profanation’ of revered religious image The Godfather је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Izrugivanje sa Crkvom, Hristom, Bogorodicom...jadna im majka...Bog im bio u pomoći..milostiv budi Gospode.....Bogorodica ikona Stradanje.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Поуке Орг Администрацијо, овде пар чудних ликова промовише настраност, смртни грех и болест, малтретирајући остатак. Ово је православни форум, а они ипак нарушавају углед истог. Неко ће прочитати, па ће закључити да православни сајт одобрава педерастије, педофилију, зоофилија и остале гадости. Требало би да реагујете. The Godfather and Вилер Текс је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 30 минута, Ronald рече Opet kad kazem da se nisu ozbiljno bavili mislim na pogresnu polaznu osnovu usled pretpostavki koje je danas objasnila moderna nauka. Mnogi su se pozivali na protivprirodno objasnjenje homosexualnosti sto znamo da je pogresno, mada taj termin neki pokusavaju tumaciti u teoloskom smislu ali to je besmisleno. Apostol Pavle je opravdavao i robove sto bih mogao da razumijem u kontekstu vremena ali opet i kao njegovu kratkovidnost odnosno nemogucnost da zamisli drugi socijalno politicki sistem koji bi makar tezili hriscanskim idealima, odnosno u kojima su makar pred zakonom tezi izjednacavanju prava svih ljudi. Danas je politicki sisrem daleko bolji u mnogim drzavama. Tako se i homosexualnost uzimala jer uglavnom niko od njih nije mogao ni zamisliti da ce postojati monogamne homosexualne veze u kojima ce partneri teziti da uzrastaju u ljubavi i pozrtvovanju. Prva pomisao laika na homosexualnost i transeksualnoat je prostitucija jer su te grupe bile toliko zlostavljane i sikanirane tokom istorije i od strane raznoraznih rezima sto je uticalo i na mentalno zdravlje mnogih individua drugih sexualnih orijentacija i gurani su na marginu drustva. Znamo da je socijalno- drustveni kontekst itekako uticao na formiranje vecinskog misljenja u religiji. Tesko je neko u proslosti mogao da zamisli ovu medju ocima koji su se bavili ovim pitanjem: A Same-Sex Couple Set Out to Adopt a Child. They Ended Up With Three. STATIC.THEINTERCEPT.COM Cak i kontekstu rukopolozenja i ostalih relacija u Crkvi koje je naveo ava Zoran u smislu samo ljudima u hetero brakovima pozivajuci se na svetost, istoriju hriscanskog morala i stabilnost i svjedocenje ljubavi kroz te zajednice tokom trajanja hriscanstva nije argument ( jer homo veze nisu odobrone kako bi imali svijetle primere kao ovaj gore koji sam naveo)jer su homo parovi u drzavama gdje je njihova represija minimizovana i gdje su im dozvoljena sva prava u kratkom vremenu pokazali stabilnost( a nestabilnosti je danas vise medju hetero brakovima, u Rusiji je najveca stopa razvoda na svijetu bila u 2017 i 2018), a djeca koju su usvojili cesto imaju i bolje rezultate od hetero na raznoraznim testiranjima. Evo ti i jedan praktican primer. Prosle godine u Tivtu moji prijatelji su bili na odmoru, i pored toga sto su hriscani, konzervativni,antiadoption od strane gay parova su mi priznali da na citavaj plazi koja je bila krcata niko od roditelja nije posvetio toliko paznje djeci koliko dvojica gay britanaca koji su usvojili blizance. I moji prijatelji su isli sa djecom. Cak su i mene iznenadili kad su mi to ispricali, jer bi obicno okrenuli glavu i rekli da ih to ne interesuje. Medjutim bili su blizu njih i nisu mogli da ne vide. Види, мени то што кажеш има смисла, али све то мало вреди у контексту приче да ли је практиковање хомосекс. грех или не (опет, у моногамним везама које се не исцрпљују у сексуалном односу), све док се Црква на други начин не постави према овом питању... То може бити или кроз Саборе или кроз учења неких нових ауторитета. Не видим трећи пут.. Нажалост, не могу да видим у догледној будућности да ће доћи до таквог обрта - бар не кад је саборно одлучивање у питању. Црква (овоземаљски, "административни" део Цркве) је конзервативан организам, који тешко прави велике заокрете (можда највише због питања које би се у таквим ситуацијама наметнуло: "како је могуће да Црква није била у праву до сад". То доводи у питање саме темеље вере и захтева комплексна и деликатна објашњења, за која већина људи, па и већина верујућих људи, просто није заинтересована...). Не знам за пример из црквене историје да је нешто што се рутински сматрало грехом, "званично" престало да буде грех. Оно што се може десити јесте флексибилнији приступ у пастирској пракси, где се људима више "гледа кроз прсте", како би се што више њих укључило у литургијски живот... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Каквим ненормалним ликовима ми придајемо значај... Srdjan61 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 13 минута, Срђан К. рече @Поуке Орг Администрацијо, овде пар чудних ликова промовише настраност, смртни грех и болест, малтретирајући остатак. Ово је православни форум, а они ипак нарушавају углед истог. Неко ће прочитати, па ће закључити да православни сајт одобрава педерастије, педофилију, зоофилија и остале гадости. Требало би да реагујете. hoce malo morgen, bio je pre neko vreme jedan(koji se izjasnio kao homo) optuzio silne popove i monahe za pederluk po manastirima, ali nije ostavio nikakav dokaz ni naziv manastira..koliko se secam, jos ga je glavni admin molio da ostane na forumu, jer je on kao bio uvredjen od onih koji su ga kao napadali...i hteo da napusti forum.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 7 часа, Ronald рече Kako da ga oslobodi? Христос је сатро смрт, уништио је. Смрти где ти је жалац? Како онда мислиш да Христос не може да ослободи од хомосексуализма? Верујеш ли ти да је Христос васкрсао? Sofija_, Предраг М, Србољуб+ and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Предраг М Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 15 минута, Срђан Шијакињић рече Види, мени то што кажеш има смисла, али све то мало вреди у контексту приче да ли је практиковање хомосекс. грех или не (опет, у моногамним везама које се не исцрпљују у сексуалном односу), све док се Црква на други начин не постави према овом питању... То може бити или кроз Саборе или кроз учења неких нових ауторитета. Не видим трећи пут.. Нажалост, не могу да видим у догледној будућности да ће доћи до таквог обрта - бар не кад је саборно одлучивање у питању. Црква (овоземаљски, "административни" део Цркве) је конзервативан организам, који тешко прави велике заокрете (можда највише због питања које би се у таквим ситуацијама наметнуло: "како је могуће да Црква није била у праву до сад". То доводи у питање саме темеље вере и захтева комплексна и деликатна објашњења, за која већина људи, па и већина верујућих људи, просто није заинтересована...). Не знам за пример из црквене историје да је нешто што се рутински сматрало грехом, "званично" престало да буде грех. Оно што се може десити јесте флексибилнији приступ у пастирској пракси, где се људима више "гледа кроз прсте", како би се што више њих укључило у литургијски живот... чек бре, значи црква треба да преиспита "листу грехова" а по потреби да коригује и Божије заповести? Hadzi Vladimir Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 @Sofija_ Да трабуњају овако на неком исламском форуми, до сад не би били међу нама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Ово је наравно једна велика уидурма опрелешћеног човека/људи. Овај момак који се изјашњава као православи вампир лгбт (буди Бог с нама) апсолутно све маши. Христос је спасио блудницу од смрти и рекао јој да више не греши. Овима што су хтели да је каменују је рекао да не могу да убијају. Када се то пренесе на ову ситуацију о којој причамо то значи да ће Христос излечити свакога од било какве страсти, муке... била то хомосексуалност, хетеросексуални промискуитет, завист, лаж, мржња само ако човек то затражи и покаје се. А онима који би да/и прете грешницима јасно каже да то не могу да раде. Дакле ни говора о томе да је хомосексуалност нормално стање у коме људи требају да остану и сви они који говоре да људи не требају са тиме да се боре играју утакмицу на страни ђавола. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 пре 3 минута, Предраг М рече чек бре, значи црква треба да преиспита "листу грехова" а по потреби да коригује и Божије заповести? Не треба да коригује Божије заповести, где сам то рекао... Мислим да треба да промишља о узроцима разних облика људског понашања и да према том промишљању, и у складу са новим чињеницама, потврђује постојеће позиције или их коригује по потреби. Црква је жив организам и има власт да везује и разрешава. Панарет је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Септембар 18, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2019 Коме није јасно да ђаво на разне начине удара на Цркву и хоће да прождере људе слепљи је од кртице. Ово о чему причамо је само један од начина прождирања. Свако рашчлањивање и мудровање над очигледним стварима иде у корист непомјанику. Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука