Jump to content

Православни Богословски факултет има и трећи уписни рок због недостатка буџетских студената

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Istopljeni kamen Meni niko nije objasnio ništa o tom episkopu Maksimu...šta mu fali? Ko je on uopšte i zašto bi to uticalo da neko ne upiše bogosloviju? I da koliko inače ima na budžetu studenata ako je 20 ostalo ?

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

@Поуке.орг инфо Овај рекламни позив ПБФ није коректан. У свим епархијама кажу да је и више него доста кандидата и за  свештенослужитељску и вероучитељску службу у Цркви, и да је питање када ће и да ли ће и један већи део њих ИКАДА бити уведен у службу за коју су имали призив Божји, а стекли и потребно образовање.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ekatarina_mala рече

@Istopljeni kamen Meni niko nije objasnio ništa o tom episkopu Maksimu...šta mu fali? Ko je on uopšte i zašto bi to uticalo da neko ne upiše bogosloviju? I da koliko inače ima na budžetu studenata ako je 20 ostalo ?

Ух, то није лако. Епископ Максим је достојан владикa СПЦ који служи у Америци, а истовремено је професор н ПБФ-у, и засметао је некоме, и праве хајку на њега и клевећу га, држе под лупом, и паралелно са тим одвија се велика борба у Цркви која је постала живи ријалити не само верујућег народа него и људи ван Цркве јер се толико ружних, саблажњивих и неистинитих текстова писало о њему.

Хвала Богу он има штит и од њега се сваки удар одбија а и ако се не одбије сваки његов , један Христу мање.

Јеванђеље по Јовану...

Ово сам вам казао да се не саблазните.

Изгониће вас из синагога; Али долази час када ће сваки ко вас убије мислити да Богу службу приноси.

И то ће чинити, јер не познаше Оца ни мене.

Заиста, заиста вам кажем да ћете ви заплакати и заридати, а свијет ће се радовати; и ви ћете жалосни бити, али ће се ваша жалост окренути на радост.

Ово сам вам казао, да у мени мир имате. У свијету ћете имати жалост; али не бојте се, ја сам побиједио свијет.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Istopljeni kamen рече

Ух, то није лако. Епископ Максим је достојан владикa СПЦ који служи у Америци, а истовремено је професор н ПБФ-у, и засметао је некоме,

Ne znate zbog čega. Šta kažu, šta mu zameraju?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ekatarina_mala рече

Ne znate zbog čega. Šta kažu, šta mu zameraju?

Знам донекле. Замерају му све што они виде и што они желе да виде а што истина није. Имао је неке теорије око Еволуције, само теорије, у вези истих се изјаснио и дао јасан став Сабору, међутим они нису задовољни и њихов став је да се лажно покајао.

Такође су спорни наводници око аутокефалије у његовом интервјуу о којој је сам у својој епархији организовао величанствену прославу и достојанствено  је обележена Аутокефалност СПЦ. Годишњица 800. година. Не, они ни то не признају.

Замерају му да је страни плаћеник и издајник СПЦ јер се труди да у дијаспори окупи и помири браћу Русе и Грке што и успева.

И све добро што уради они окрену на лоше.

Зато што им смета и хоће да га склоне. Људи без образа који мисле да су Богови на земљи, нажалост слушају шаптача и тако Црква страда од њих, од најмањег верника до самих Епископа. Веруј да не знам када ће Господ зауставити те гонитеље.

Знам само да свако ко од њих страда добије за живота венац мученички, што затражи буде му, али по Христу а не неке овосветске жеље.

Сигурна сам да је њих Бог нама дао као и канцер да би се напунио рај. Има много мученика од тијех гонитеља, лично их познајем и сама сам била под њиховом канџијом.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Istopljeni kamen рече

Знам донекле. Замерају му све што они виде и што они желе да виде а што истина није. Имао је неке теорије око Еволуције, само теорије, у вези истих се изјаснио и дао јасан став Сабору, међутим они нису задовољни и њихов став је да се лажно покајао.

Такође су спорни наводници око аутокефалије у његовом интервјуу о којој је сам у својој епархији организовао величанствену прославу и достојанствено  је обележена Аутокефалност СПЦ. Годишњица 800. година. Не, они ни то не признају.

Замерају му да је страни плаћеник и издајник СПЦ јер се труди да у дијаспори окупи и помири браћу Русе и Грке што и успева.

И све добро што уради они окрену на лоше.

Зато што им смета и хоће да га склоне. Људи без образа који мисле да су Богови на земљи, нажалост слушају шаптача и тако Црква страда од њих, од најмањег верника до самих Епископа. Веруј да не знам када ће Господ зауставити те гонитеље.

Знам само да свако ко од њих страда добије за живота венац мученички, што затражи буде му, али по Христу а не неке овосветске жеље.

Сигурна сам да је њих Бог нама дао као и канцер да би се напунио рај. Има много мученика од тијех гонитеља, лично их познајем и сама сам била под њиховом канџијом.

Daće Bog da sve bude dobro.

Подели на овим сајтовима

@Поуке.орг инфо O ovome pricam. Svaka tema ce se pretvoriti u Psihulino naglabanje o ep. Maksimu, ako je ne smirite. Nigde veze sa naslovom teme, a pored toga, vec je nekoliko tema gde se preliva ista prica...

Njoj ne vredi pricati, ali mogla bi moderacija da napravi malo reda.

Подели на овим сајтовима

@Istopljeni kamen  Бре олади више о Максиму! Још само да тотем исклесеш...какве везе има ова тема са Макисмом? Не спамуј сваку тему...долазиће деца овде и читати. Имаш пола форума о Максиму, па тамо исказуј своју молитвеност...буди Бог с нами.

Подели на овим сајтовима

Људи оладите, жена ме је питала ја сам јој одговорила а сад то што се вама не свиђа мој одговор није мој проблем већ ваш и ако хоћете администарције.

Лично ја се не бојим ни ових гонитеља и њихове канџије а камоли те администарције, нека ме банују, ако пожелим доћи ћу опет.

И на крају, шта није истина од написаног?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Istopljeni kamen рече

Људи оладите, жена ме је питала ја сам јој одговорила а сад то што се вама не свиђа мој одговор није мој проблем већ ваш и ако хоћете администарције.

Лично ја се не бојим ни ових гонитеља и њихове канџије а камоли те администарције, нека ме банују, ако пожелим доћи ћу опет.

И на крају шта није истина од написаног?

Ne lazi. Pogledaj svoj prvi upis na temi. Odmah o ep. Maksimu...spamujes i ne stajes.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Istopljeni kamen рече

И на крају, шта није истина од написаног?

Ti si "dusso" već  trajno banovana sa ovog foruma 2013. godine samo što administracija, na žalost, ima kratko pamćenje i nema vremena.

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вукашин рече

Ne lazi. Pogledaj svoj prvi upis na temi. Odmah o ep. Maksimu...spamujes i ne stajes.

Па то сам се нашалила, види у одговору Ћириличару и није лепо да кажеш дами да лаже. Не спамујем, на милион сам тема....

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Снежана рече

Ti si "dusso" već  trajno banovana sa ovog foruma 2013. godine samo što administracija, na žalost, ima kratko pamćenje i nema vremena.

Трајно сам ја банована из живота....и само ме благодат Божија држи....зато слободно пишем и говорим јер страха немам! Јер ми је и свака длака на глави избројана....и кад Господ каже ја одох из овог живота  а не форума ....тако да о трицама и кучинама не бих!

Свако добро од срца свима желим! И мрзитељима и љубитељима и гонитељима!! На многаја љета! 

Подели на овим сајтовима

@Istopljeni kamen немам ја проблем са тобом, да ме погрешно не разумеш, нити те терам, нити те читам, само ето да не мислиш да баш нико не зна ко си, одакле си и да си слободна да пишеш шта хоћеш. 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...