Jump to content

Препоручена порука

@АлександраВ Овако, ситуација је следећа:

- Рада је добила једнократну помоћ у марту, 2.500 динара, и у јулу 5.000.

- Од јавних предузећа ништа није добила.

- На народну кухињу има право, али је проблем што због здравстених проблема - има стому - не сме да једе ту храну.

- Преко Центра за социјални рад има право помоћ неговатељица, које долазе повремено (преоптерећене су, па не могу увек), што се плаћа 110 динара по сату.

Ако треба још нека информација, ту сам.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@Срђан Шијакињић  хвала ти, онда ћемо овако - тражимо једнократну помоћ за задовољавање основних животних потреба и тражићемо максималан износ; преко Центра за социјални рад тражићемо субвенције од 50% код ЈП, ако има месечна примања испод 13.000,00; за народну кухињу онда ништа, али ћу размислити коме да пишем за негу, и евентуалне олакшице у вези здравља, саветнику за заштиту права пацијената, социјалној служби, црвеном крсту, вероватно свима, морам само то да уобличим.

Вечерас ћу кренути са писањем. Писаћу и Фондацији "Хумано срце Шапца", мада ми се чини да је овде неко напоменуо да је Рада добијала помоћ од њих. Не знам ни сама, писаћу редом.

Подели на овим сајтовима

On 22. 10. 2019. at 13:32, АлександраВ рече

@Срђан Шијакињић  хвала ти, онда ћемо овако - тражимо једнократну помоћ за задовољавање основних животних потреба и тражићемо максималан износ; преко Центра за социјални рад тражићемо субвенције од 50% код ЈП, ако има месечна примања испод 13.000,00; за народну кухињу онда ништа, али ћу размислити коме да пишем за негу, и евентуалне олакшице у вези здравља, саветнику за заштиту права пацијената, социјалној служби, црвеном крсту, вероватно свима, морам само то да уобличим.

Вечерас ћу кренути са писањем. Писаћу и Фондацији "Хумано срце Шапца", мада ми се чини да је овде неко напоменуо да је Рада добијала помоћ од њих. Не знам ни сама, писаћу редом.

Expand  

Браво :) :dobro:

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Само да подигнем тему...

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  On 2. 12. 2019. at 13:27, Smaragdni kamičak рече
Expand  

Мање више непромењено. Она се бори, труди се да хода, али има доста здравствених проблема. Извињавам се на касном одговору.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Да подигнем тему и да позовем све који су у прилици да помогну на било који начин да то и учине и учине предстојеће празнике бар мало подношљивијим за Раду. Колико јој значи свака материјална помоћ за храну, рачуне и лекове, подједнако јој значи и осећај да није сама и да постоје људи који је се сете. 

Подели на овим сајтовима

• 5 weeks later...

Да подигнем тему. Чуо сам се са Радом, каже да тропи велике болове у костима, због остеопорозе, због којих тешко хода. Лекар јој је препоручио лекове које не покрива осигурање и који коштају око 6.000 и обавезан боравак у Бањи Ковиљачи. Претпостављам да бања кошта око 200-300 евра. Дај Боже да ово дође до неког ко је у прилици да помогне. 

Идеално би било да нас 30-ак уплати по 1.000 динара и реши ствар, али из мог искуства, и поред више хиљада чланова, тешко се можемо надати томе.

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2020. at 15:01, Срђан Шијакињић рече

Да подигнем тему. Чуо сам се са Радом, каже да тропи велике болове у костима, због остеопорозе, због којих тешко хода. Лекар јој је препоручио лекове које не покрива осигурање и који коштају око 6.000 и обавезан боравак у Бањи Ковиљачи. Претпостављам да бања кошта око 200-300 евра. Дај Боже да ово дође до неког ко је у прилици да помогне. 

Идеално би било да нас 30-ак уплати по 1.000 динара и реши ствар, али из мог искуства, и поред више хиљада чланова, тешко се можемо надати томе.

Expand  

Ili nas 300 po 100 dinara, to vala svako može...

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2020. at 15:42, Desiderius Erasmus рече

Ili nas 300 po 100 dinara, to vala svako može...

Expand  

Апсолутно, само се испоставља да је много тешко доћи и до 20ак људи, камоли 300...

Подели на овим сајтовима

Да ажурирам тему - хвала Богу, успели смо скоро да скупимо новац за Радине лекове (6.000).

Рада каже да су јој лекари рекли да обавезно иде у Бању Ковиљачу ради опоравка (да подсетимо, ако неко није пре пратио тему, Рада, која је иначе преживела и канцер, је прошле године сломила ногу и у гипсу до кука лежала пола године; додатно пати и од дискус херније и остеопорозе). 

Цена 10-одневног опоравка у Бањи је 60.000 динара. То је прилично велика сума новца за скупити на форуму, али свакако, ако има људи који су у прилици да у наредних неколико месеци издвајају одређени новац у ово сврху, нека се јаве па да се договоримо како да организујемо тај опоравак овој напаћеној и усамљеној жени. 

Епархија Шабачка ако жели да се укључи, била би више него добродошла. 

Подели на овим сајтовима

Када се разбије на мање делове, не делује толико недостижно - 10 људи који у наредних 6 месеци, могу да издвајају по 1.000 динара месечно. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...