Jump to content

Препоручена порука

пре 1 минут, Sofija_ рече

sto znaci da nece

Да ли неће или тамо имају неке велике црквене проблеме па не могу да се организују или шта већ не знам. Али да остане овакво стање сигурно не ваља.

Подели на овим сајтовима

Овде изгледа није у питању да се помогне овој јадној жени, него да се облати епархија шабачка.

Као да сад нађемо неког невољника у Новом Саду и да се питамо - Куда иде епархија бачка, гдје нестало хришћанско милосрђе ?

Без намјере да будем адвокат браћи у Шапцу, не могу вјеровати да су толикима помогли, а њој да не помажу. Колико је мени познато приложили су инкубатор за породилиште, Владика је опремио скоро цијелу болницу са креветима и душецима, као и неколико комплетних стоматолошких ординација у школама и вртићима. Количина лијекова и санитетског материјала која се прилаже није ми позната. Код цркава се увијек дијели нека помоћ, помаже се рад народне кухиње, читави шлепери воћа су дијељени свакоме ко би дошао и не могу схватити да се баш у овом случају прави изузетак.

Ја толико, а ви колико вам образ и савјет дозвољавају, слободно даље наставите.

Подели на овим сајтовима

Пре сат времена, о.Небојша рече

Овде изгледа није у питању да се помогне овој јадној жени, него да се облати епархија шабачка.

Као да сад нађемо неког невољника у Новом Саду и да се питамо - Куда иде епархија бачка, гдје нестало хришћанско милосрђе ?

Без намјере да будем адвокат браћи у Шапцу, не могу вјеровати да су толикима помогли, а њој да не помажу. Колико је мени познато приложили су инкубатор за породилиште, Владика је опремио скоро цијелу болницу са креветима и душецима, као и неколико комплетних стоматолошких ординација у школама и вртићима. Количина лијекова и санитетског материјала која се прилаже није ми позната. Код цркава се увијек дијели нека помоћ, помаже се рад народне кухиње, читави шлепери воћа су дијељени свакоме ко би дошао и не могу схватити да се баш у овом случају прави изузетак.

Ја толико, а ви колико вам образ и савјет дозвољавају, слободно даље наставите.

Не, оче, верујте уопште није то у питању. Што би ико од нас имао ишта против Шабачке епархије... 

Ствар је једноставна: Ради је очајно потребна подршка > Рада је верујућа жена (и да није, али да не ширим причу) > Епархија је обавештена о њеном случају > Епархија није ништа предузела и из ње су рекли да не могу ништа да обећају. Ми се питамо зашто не могу и како је могуће да не могу. Само толико, врло просто. 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, о.Небојша рече

не могу вјеровати да су толикима помогли, а њој да не помажу... и не могу схватити да се баш у овом случају прави изузетак.

Разлог више да се и сам укључиш и, када си већ тамо, лично видиш каква је ситуација. Ја бих баш волео да чујем утиске из прве руке.

Подели на овим сајтовима

Логично би било да се прозове надлежни свештеник, арх.намјесник или ЦО, а ви одмах на епархију. Па онда измишљате неке проблеме... Није то лијепо.

Кад сам био богослов био је неки Ранко, пропали студнет ПБФ-а, који је жицао паре између Саборне и Патријаршије, па и кад му неко од попова да паре он га грди, као  мало је колика ти је парохија, а и не познаје човјека. Сличних њему има и данас, али нико не прозива Патријарха, ПУО, ВДС или братство Саборне.

Сеоски сам свештеник и нема потребе да ја идем у контролу поред толико свештеника шабачких, као да сам неко изнад. Имам сличних случајева и у својој парохији, зато сам и питао има ли родбине, јер сам прије 10 година једну баку затекао у лошем стању. Позвао сам комшинице да је пресвуку, наложе ватру и спреме нешто за јело. Обавијестили смо патронажну сестру, а она Центар за соц.рад. Баку су смјестили у Дом за стара и изнемогла лица, али је после њен братић код кога је била у кући, направио галаму, да би на крају тужио Дом, јер је  био мањи износ мјесечног издржавања од соц.помоћи и накнаде за туђу бригу и помоћ које је бака примала, тражећи да се њему исплаћује разлика.

У Шапцу се стално дијели нека помоћ и ја не знам зашто је ова јадна жена за њу ускраћена, али свако да уплати понешто, неће стално ријешити њен проблем, али ће донијети привремену утјеху.

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, о.Небојша рече

Логично би било да се прозове надлежни свештеник, арх.намјесник или ЦО, а ви одмах на епархију. Па онда измишљате неке проблеме... Није то лијепо.

Лупеташ.

пре 16 часа, о.Небојша рече

Сеоски сам свештеник и нема потребе да ја идем у контролу поред толико свештеника шабачких

Па да, јесте, далеко су села од града, али зато људи са друге стране планете немају проблем да се укључе некако и помогну.

Подели на овим сајтовима

Хајде да не претворимо ову тему у препуцавање. Циљ је да се људи информишу о овој несрећној и храброј жени и да се апелује на помоћ. 

Оче Небојша, колико ја знам њен парохијски свештеник јесте обавештен, а мислим и арх. намесник. Нисмо неозбиљни људи да прозивамо Епархију, а да претходно није обавештена. 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

@о.Небојша Ja sam ovde oče pisao o zastršujućoj stvari koje Pravoslavlje ne poznaje. Eto prenesi Episkopu, ja sam preman da svedočim pred zemaljskim i crkenim sudovima, pred Episkopom, bilo kim...na Trgu republike ako treba - glavo, bradom, imenom, i sa strahom od Boga. I ja i dotična osoba, ubeđen sam.

Tako da, najlakše je ne znati ništa. Ili verovarno vodim kampanju proti Šabčke, posebno Lavrentija, koji je obelodanivši spise Vladike Nikolaja promenio meni život i hiljadama drugih ljudi.

Nego, tako se nije htelo znati ni za Peranovica, pa kad pogibe čovek....svi nikom ponikoše...

Trebao bi ja, nikogović, da se naoružam kamerama, mikorofonima, ostavim porodicu i po Srbiji špijuniram kaluđere, da bi isterao "pravicu"...ma jok...ja sam stekao utisak da svi znaju, ali neće da znaju....slučajno pogledah, viĐu, čo'ek arhimandrit. Mašala...ima danas raznih "jurodivosti"...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ćiriličar рече

@о.Небојша Ja sam ovde oče pisao o zastršujućoj stvari koje Pravoslavlje ne poznaje. Eto prenesi Episkopu, ja sam preman da svedočim pred zemaljskim i crkenim sudovima, pred Episkopom, bilo kim...na Trgu republike ako treba - glavo, bradom, imenom, i sa strahom od Boga. I ja i dotična osoba, ubeđen sam.

Tako da, najlakše je ne znati ništa. Ili verovarno vodim kampanju proti Šabčke, posebno Lavrentija, koji je obelodanivši spise Vladike Nikolaja promenio meni život i hiljadama drugih ljudi.

Nego, tako se nije htelo znati ni za Peranovica, pa kad pogibe čovek....svi nikom ponikoše...

Trebao bi ja, nikogović, da se naoružam kamerama, mikorofonima, ostavim porodicu i po Srbiji špijuniram kaluđere, da bi isterao "pravicu"...ma jok...ja sam stekao utisak da svi znaju, ali neće da znaju....slučajno pogledah, viĐu, čo'ek arhimandrit. Mašala...ima danas raznih "jurodicosti"...

Није тема. Молим вас пишите о томе на другој теми. Да не разводњавамо апел за помоћ и ризикујемо да одбијемо неког ко би можда помогао. 

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Срђан Шијакињић рече

Хајде да не претворимо ову тему у препуцавање. Циљ је да се људи информишу о овој несрећној и храброј жени и да се апелује на помоћ. 

Оче Небојша, колико ја знам њен парохијски свештеник јесте обавештен, а мислим и арх. намесник. Нисмо неозбиљни људи да прозивамо Епархију, а да претходно није обавештена. 

...sama tema je tako kreirana na vise mesta i to ne od strane o.Nebojse....i onda ocete neki konstruktivan dijalog kako bi se nekako iznaslo nacina za pomoc.... ne ide to tako, prozivate svestenike za nesto, pa da ste i 100% u pravu to se bre ne radi tako....apelujte za pomoc Blic Fondaciji to je vrlo ozbiljna medijska i humanitarna organizacija...

https://www.blic.rs/blic-fondacija

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

...sama tema je tako kreirana na vise mesta i to ne od strane o.Nebojse....i onda ocete neki konstruktivan dijalog kako bi se nekako iznaslo nacina za pomoc.... ne ide to tako, prozivate svestenike za nesto, pa da ste i 100% u pravu to se bre ne radi tako....apelujte za pomoc Blic Fondaciji to je vrlo ozbiljna medijska i humanitarna organizacija...

https://www.blic.rs/blic-fondacija

Ја радим онако како мислим да треба и како могу. Изволи па апелуј Боки Блицу ако сматраш да је то добро. 

Подели на овим сајтовима

И не "прозивам свештенике за нешто", него "прозивам" органе Шабачке Епархије што нису предузели ништа да помогну овој жени иако им је указано на њен случај.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...