Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

Оно што је јако индикативно, да се хомо избацује (ја бих избацио 90% "дијагноза" из тог каталога који фамакологији доноси милијарде) али број дијагноза вртоглаво расте.

Тако да у 4. издању имамо око 370 "дијагноза", а у 5. преко 500 "ментал дисордер", болести.

Да појаснимо, ЛГБТ лоби заједно са феминизмо креће у глобалну борбу, бити хомо, није више болест - скинути су са "црне листе", али иста та психијатрија у САД (генерлно по њима се мери и следује светска псухијатрија са мањим нијансама у дијагностицирању) одједном проначази нове болесте, али не и излечење од њих, тек санацију симтома. Чудно противречност. Дијагностицира се, иначе, 10-так психијатара којима је фармаколошка индустрија сервила "истраживања" и који имају огромне "донације" од исте - њени су лобисти - напишу пар научних радова, уствари потпишу само, а фармакологија пише, и онда та асоцијација донесе одлуку.

Велик број САД психијатара је одбио да ради на 5. издању, а били су аутори 4. изадањ, јер је све отишло доврага....и прича ми Његарет, Панарет о науци.

Дакле сада наука "доказије" не да није болест, него да је то биолошки нормално. КО наруује истраживања? Ко их плаћа? Ко их спроводи? Ко им даје валидност? Ако ЛГБТ може у САД Конгресу да утиче на многе ствари, што не може у "научним истраживањима" која су, генеерално у рукамо к о м п а н и ј а!

Део мозга који су "научници" пре неколико деценија уклањали људима приликом лоботомије.

image.png.ba3b22926a0f77f9c7e4623ee69f1836.png

Лобоптомирање:

image.thumb.png.06622c64ff307c4aca585a1ec75e7b17.png

Све је то "наука", скорашња. Као што је некада Панарет био болестан, сада није. Исто тако као што та силна "открића" нити ко зна од кога, где, по чијем налогу и за чији рачун, за 10 година у другим друштв. ситуацијама може бити обрнуто. Сваки дан у Куриру у додатку за "здрав живот" подед голих сиса, имамо масу података сличних "научници открили ово", сутра "научници сматрају оно"....генерално 80% булазан. Има озбиљне науке по неким институтима, али већина је у рукама к о м п а ни ј а. Дакле за профит!

Е, онда нека прво-друго-трећа Српкња, набубала неколико књижиа, завршила факс и каже: Хело, Ај ам п с и х о л о ш к и њ а! Јааааао, стварно? Кава памет си ти, воз за срећу од Нервозног поштара. Аиии замисли психолошкиња...само питај и та ти каже све и разреши све дилеме...једино своје не може. Али Панарет говори о "егзакним" наукама, из епрувета :))

Подели на овим сајтовима

image.png.94b7be86d3d478c5f6b06120f0a39881.png

Наука - не чита Роланд, Роналд, је ја не пишем "научно-радовки", али она/он пише. Па пиши. Немам ја ништа против науке,али које:

Наука коју ја спомињем оведе (ово је форум) води рецимо у ово горе.

Или епохалноп откриће биохемијског дебалнса" u moygu kod ментал дисордер води да се иде да се деци дају неоролптици, да се фетусима хоће давати антидепресиви...који прогрс, али кад је хомо у питању, е, то иде у другом правцу доказивања да су они биолошји здрави и "природни".

Па имамо клонирање људи, укрштање људи и животиња за "резерне делове" за човека: отвориш продавницу бубрега, срца, јетре, биће и онлајн продаја...бре, бре, а све се заснива на парама и  ПОРИВИМА. Где кога сврби....и сад та "нака" хоће да мења учења Цркве.

Или шта су "научници" радили за Хитлера са хомосексуалцима и ментално оболелима? И тада је то била "наука"...него наука мења своје правце деловања, како газда плати. Био он Хитлер, или педер или Сорос. Сада, хвала Богу, наука не прогања хомо...али иде у другу крајност, по и с т и м шаблонима.

Роналде/Роланде, наулни радови се наручују, протестантски биилисти доктори теологије имају трилионе научних радова - епилог: свештеникИЊЕ хомосексуалци, бискупИЊЕ хомосексуалци, а храмови пусти продају их у магацине, дискотеке и др. Све је то наука и теологија. Па нам, умни, Роналдо лепим речнико "објасни" - устари као када би човек говорио о врућој погачи коју треба само испећи добра сељанка, а нашминкана усиделица са титулама која једе индустријски хлеб који не буђави од хемикалија, пише научни рад и хемијски сатав квасца, брашна, воде, има ли вога овде и онога онде. А сељанка оде иза кучерка, заграби изворсске воде, заграби пшеничног брашна и закува погачу које нема ни у најелитнијим пекарам...још дода мало освећене водице ипрекрсти се....па деца кад одрасту, осећају и мирис, и укус, и тај осећај их води кроз живот. Ах та наука....и "затуцана" Црква.

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Paradoksologija рече

Udala sam se za osobu sa kojom želim da delim sve zauvek. Apsolutno se nisam udala da bih stvorila porodicu i rodila decu - decu smo prihvatili oberučke i hvala Bogu, rodila sam troje i stvarno nam je lepo. Ali ne doživljavam svoj brak kao sredstvo do cilja porodice i dece. Mislim da je to naopako.

U ovome pratim Crkvu. Brak je sveta tajna, porodica nije. Brak u kome se ne rode deca nije ni za trunčicu manje stvaran i validan. 

jesi znala, da sa tom osobom(u tvom slucaju muskarac) mozes roditi decu? (naravno, prirodnim putem, kako je majka priroda sve lepo uredila) samo mi odgovori sa da ili ne, molim te

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

jesi znala, da sa tom osobom(u tvom slucaju muskarac) mozes roditi decu? (naravno, prirodnim putem, kako je majka priroda sve lepo uredila) samo mi odgovori sa da ili ne, molim te

Ne. Nisam znala - niko ne zna unapred, osim ako se ne udaje u trudnoći, a mi smo se uzdržavali od odnosa pre braka - da sigurno nijedno od nas nema problema sa plodnošću. Udala bih se i da sam znala da sa njim ne mogu roditi decu jer je jedno ili oboje neplodno. Imaš li još neko pitanje o mom bračnom životu? :D

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Paradoksologija рече

Ne. Nisam znala - niko ne zna unapred, osim ako se ne udaje u trudnoći, a mi smo se uzdržavali od odnosa pre braka - da sigurno nijedno od nas nema problema sa plodnošću. Udala bih se i da sam znala da sa njim ne mogu roditi decu jer je jedno ili oboje neplodno. Imaš li još neko pitanje o mom bračnom životu? :D

lepo ti to zamazujes, znaci nisi znala da samo muskarac i zena mogu da naprave decu prirodnim putem? a da je drvo tada bilo priznato(posto se sad ide na to da se sve izjednaci i da vise nema polova) kao osoba, i za drvo bi se udala, naravno u slucaju da te privlaci?

Подели на овим сајтовима

@Ćiriličar e moj braticu, ne vredi sa njima pricati, oni cuju i misle ono sto oni zele i kako njima odgovara, svuda ti je ista prica...kao sto se sad u Srbiji radi, tako je bilo pre 20 godina u Holandiji, dok nisu narodu isprali mozak da je sve normalno i da sve moze...izbacili Hrista, da sotona moze da komanduje...

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Sofija_ рече

lepo ti to zamazujes, znaci nisi znala da samo muskarac i zena mogu da naprave decu prirodnim putem? a da je drvo tada bilo priznato(posto se sad ide na to da se sve izjednaci i da vise nema polova) kao osoba, i za drvo bi se udala, naravno u slucaju da te privlaci?

Znam da samo muškarac i žena mogu da naprave decu prirodnim putem. Nisam se udala sa ciljem pravljenja dece, nego sam se udala za čoveka koga volim. Udala bih se i da konkretno nas dvoje nismo mogli da napravimo decu. Nemogućnost pravljenja dece nije prepreka za brak. Mogućnost pravljenja dece nije nužni kriterijum za brak. Brak nije fabrika dece, nego odnos ljudi koji se vole. Mi iz tog odnosa imamo troje dece, ali nam brak ništa manje ne bi bio vredan da nemamo.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Родољуб Лазић рече

Питао сам да ли урођеност значи да човек није могао не постати хомосексуалац или, другачије речено - да је, на основу биолошких датости, НУЖНО морао постати хомосексуалац?

Nije toliko bitno da li se čovek rodio kao homoseksualac ili je to otkad zna za sebe. Ni u jednom ni u drugom slučaju on to nije mogao da bira (zbog čega je i glupo to nazivati seksualnim opredeljenjem). Radi se naprosto o nečemu što je u toj meri ukorenjeno u biće tog čoveka, da lekari danas, verovatno sa pravom, smatraju da se to ne može lečiti. 

Crkva tu, naravno, prvo treba da savetuje celibat. Međutim, šta ako neko (trenutno) nije sposoban za celibat? Neko je ovde dobro pitao koliko bi heteroseksualaca ostalo u Crkvi kada bi se od njih zahtevao doživotni celibat. Dakle, da li Crkva treba da isključi iz svog života takve osobe? Ili treba da snishodi ljudskim slabostima kao što to čini u slučaju 2., 3., 4. braka?

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

@Sofija_ :)  Ма не убеђујем ја њих...него ако дође неко у неким дилемицама п аможда прочита...Холандија...да ти кажем само да сам ја живео пола живота у Скандинавији....те приче српске, данашње, сам проживео....знаш, другачије се гледа кад се затекнеш, нежељено и несвесно у хаосу, а другачије кад проживиш један хаос, па онда гледаш друге негде другде.

Знаш шта је феномен - ја сма потценио, из наивности (човек нормалан увек гледа све са неке добре стране), а и Срби данас потцењују - људи рмбаче за 30 хиљада, крпе крај са крајем,, задовољни ако им не дође извршитељ. кад, не лези враже, неки тамо шетају, вичу, па мало владику нацртају као сатану, па следеће године прецртају Икону, па онда крену да причају како Апостол Павле није знао ништа, милионе библиста нису знали превести и протумачити....релативизација. Најпре се релативизује, доводи се друшво у ситуацју: Еј, ајде ЧИК докажи да није овако...дакле увуку друптво у причу...и то је циљ. Дање иде уситљавање, бег од суштине и "докази" неких "чињеница".

Епилог је да заседну на Свете Тронове архипастира Цркве  - ја те људе жалим само им црква може помоћи, али они су у својим деловањима надахнути дирктно из дана пакла! јавно исповедам мишљење - то је сатаинизам који хоће да се представи као "борба за права".

Да окренемо ствар и кажемо: ок, Павле није знао ништа, ни Мојсије - ајде онда да кажемо да никада није било хомосексуалаца, да је то неко помодарство. Нису постојали. Не, прихвата се све осим онога што сектачком менталитету треба. Ово је горе од секте јер секта наступа из идеолопких разлога - овде се наступа из надубљих порива унакарађених нјјачих страсти.

У датим друштвеним околностима, спремни су да врше геноцид, да личују и убијају било кога ко би их евентуално спречавао! Тхас ит!

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Родољуб Лазић рече

Питао сам да ли урођеност значи да човек није могао не постати хомосексуалац или, другачије речено - да је, на основу биолошких датости, НУЖНО морао постати хомосексуалац?

Уколико је дете одгајано релативно нормално, а  носи наследни материјал који је произвео хомосексуалност (а ту су и други биолошки фактори, не само наслеђе) онда је то био једини могући пут. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Desiderius Erasmus рече

Nije toliko bitno da li se čovek rodio kao homoseksualac ili je to otkad zna za sebe. Ni u jednom ni u drugom slučaju on to nije mogao da bira

Пази, ја и ти нисмо могли да бирамо хоћемо ли остати у Врту или бити прогнани, је ли тако? Адам нас је сурвао овде. И шта ћемо сад?

Не може да бира сењак са Дурмитора или из Плава да се роди на теразијама или на Црвеном тргу. Шта ћемо сад? Да инситирамо ми од Бога да нас све врати у Врт - мили Бого, неправедан си, очу да се родим у Врту, не да адам з амене одлучује. Или, дете из Гусиња што пешачи 7 километара до школе да каже: Вучићу "педеру" има да ми даш стан код Математичке гимназије у Београду.

кава је то небулоза од логике....опет од тебе Аркадио буендије...опет нка логичка алхемија, као по обичају. Није мога да бира па шта? Или нека изућава гене и ДНК ђедова, распаднутих у гробовима, или нека чини парастосе у Цркви п анека Бог васпостави природу где јј место, која се изопачила од греха некога. ИСТО као што ми умиремо ради Адамовог греха, али живимо јер смо од Адама, тако Панарет страда ради греха ђедова или својих, ако је ради шедова онда нека захваљује ђедовима је тенкс то дем он живи. У Цркву, парастос ђедовима и ајмо даље. Оћеш педерастију, педериш, ожеш бити хетеро - ишти помођ у Боћанској Болници. Оно јесте дапсихијатрија (која је вадила физички мозгове некада) каже да није болест----није ментална, јесте душевна са делимичним телесним променама и израђеним телесним, неприродним потребама.

Није мога д абира па шта? Није на суду па да му се урачуна као олакшавајућа околност!

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Панарет рече

Уколико је дете одгајано релативно нормално, а  носи наследни материјал који је произвео хомосексуалност (а ту су и други биолошки фактори, не само наслеђе) онда је то био једини могући пут. 

Ako je dete uzgajano normalno-bice normalno 1000%...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ćiriličar рече

јесте дапсихијатрија (која је вадила физички мозгове некада) каже да није болест----није ментална, јесте душевна са делимичним телесним променама и израђеним телесним, неприродним потребама.

Ja smatram da to jeste neka vrsta poremećeja. Sama anatomija nam to kaže.

Ali, govorio sam samo o potrebi za snishođenjem, kao što Crkva već čini u mnogim drugim stvarima.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Ali, govorio sam samo o potrebi za snishođenjem, kao što Crkva već čini u mnogim drugim stvarima.

Наравно да треба да снисходи онима  који су спремни да учествују  да им се та укорењена страст  отклони . (више пута поновљена лаж бива истина - Гебелс....више пута поновљена страст постаје део природе , уприродује се , )да учествују у смислу да желе промену да осећају да дубоко нешто није у реду, без обзира на узроке, да осећају да маше циљ и да су спремни све да дају од себе да дође до преумљења, до покајања (промене живота) да учествују и да иду на акатисте (у Храму су читани недељом  против страсти  содомизма)таквима као лек треба дати свето причешће , а овима који истрајавају да остану у таквом стању, да пропагирају  настранасто као нешто нормално чак и пожељно да парадирају и марширају, намећу своје ставове, итд....ма мореее 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ćiriličar рече

Не може да бира сењак са Дурмитора

Не може да се бира Дурмитор са  Сењака :D

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...