Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Je l' drugi brak greh?

ali, nije ni prvi brak greh,.... i na kraju Erazmo imamo da je 4 brak greh i bezakonje .... i onda opet sta ce covek ako dodje u situaciju da je bezveze iskoristio ikonomiju 3 braka i vise nema mogucnosti za brak,... sta ce onda sa svoje hetero strasti....:D ... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

ali, nije ni prvi brak greh,.... i na kraju Erazmo imamo da je 4 brak greh i bezakonje .... i onda opet sta ce covek ako dodje u situaciju da je bezveze iskoristio ikonomiju 3 braka i vise nema mogucnosti za brak,... sta ce onda sa svoje hetero strasti....:D ... 

Prvi nije, ali šta ćemo sa 2. i 3.? :) Direktno kršenje Isusovih i Pavlovih reči.

(Zar nisu dozvoljena 4 braka?)

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Родољуб Лазић рече

Još jednom i završavam ovo spamovanje. Ti možeš to da okarakterišeš kako god hoćeš, ali se radi o učitavanju. Odluka Sinoda, po mom pravničkom viđenju, nije bila validna u svetlu kanona i ustava SPC i to je bio razlog mog reagovanja a kasnije i potpisivanja apela. Da sam imao bilo kakvu raskolničku nameru ili primisao, ništa me nije sprečavalo da i kasnije delujem u smislu podrške raskolu. Činjenica da nisam ni na koji način bio deo kasnijeg razvoja događaja govori o tome šta je bila moja namera. 

Ok, da ne raspredamo ni o ovome jer se ne slazemo, posto ja nisam ni mislio da si uradio nesto sa namjerom( niti da si imso zle namjere) vec zbog pogresnog rezona i brzine, skepse prema odluci Sabora itd., otud indirektno. Ali se ne slazemo ni u cemu tako da ne vidim svrhu rasprave vise.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

To nije najasnije kako ce uticati na maskulinizaciju ili feminizaciju mozga, ali ovaj donor zbog ogranicenog volumena i razvoja bi mogao bi ujedno mogao rezultovati sa manjom maskulinizacijom mozga, odnosno vecom feminizacijom. Mada ne mora uvijek tako biti, cilj je bio da napomenem kako epigenetski uticaji mogu dovesti do razlika izmedju jednojajcanih blizanaca, a tih razlika sve vise ima i otkrivaju se sve bolje. Takodje to je bio argument jer govorimo o blizancima koji imaju umnogome slican, ne mogu reci savrseno identican odgoj. Posto se radi o transfuziji krvi od jednog do drugog ovaj donor twin odnosno stanje trasfuzije krvi moze moze da smanji njegov volumen krvi a time, uspori razvoj i dovede do manjeg urinarnog autputa, a vodi do nizeg nivoa amniotic fluid, a ovaj twin sto prima bi imao povecan volumen, urinarni autput i visak amnitc fluid, ali to stanje transfuzije kod njega takodje dovodi do problema sa naprezanja njegovog srca i do srcanih mana.

Ок капирам то је све на нивоу може-бити-бидне не мора да значи.

Конкретних доказа за ово или оно је веома мало, или их нема.

Мада мени ти медецински докази ништа не значе. Ако неко не може да се сексуално "инспирише" женама а мушкарац је, мени је то довољан доказ.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Desiderius Erasmus рече

Homoseksualci mogu da se kaju do Sudnjeg dana, ali to neće od njih načiniti heteroseksualce.

Ово није тачно. Просто прихваташ њихову причу као тачну. Све случајеве да су хомо постали хетеро они карактеришу да се ради о бисексуалцима, јер то нужно произилази из "догме" о урођености. 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Desiderius Erasmus рече

Sodomiti su oni homoseksualci koji hoće da siluju druge ljude. To je jasno iz biblijskog teksta.

Homoseksualci mogu da se kaju do Sudnjeg dana, ali to neće od njih načiniti heteroseksualce. Dakle, treba da daju sve od sebe i pokušaju celibat. Ako nikako u tome ne uspevaju, nema druge nego im tolerisati vezanost za jednog partnera. A i tu postoje neke opcije koje su ovde pominjane, kao, na primer, emotivna veza bez seksa i sl. 

Brate, zapovest je "Ljubi bliznjeh svog" a ne "tolerisi" bliznjeg svog. Kako da tolerisemo njegoovu vecnu pogibao??? Ja to ne mogu. U Crkvi se sve tice vecnosti, a ne ovozemaljskog zivota.

Crkva snishodi dozvoljavajuci nama gresnima da se sjedinjujemo s Telom i Krvlju Hristovom, a da tolerise muzelostvo ili sodomiju, to nikada nije bilo(jer je sodomita uvek bilo, oni nisu sada odnekud izasli) a niti ce biti.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Срђан К. рече

Brate, zapovest je "Ljubi bliznjeh svog" a ne "tolerisi" bliznjeg svog. Kako da tolerisemo njegoovu vecnu pogibao??? Ja to ne mogu. U Crkvi se sve tice vecnosti, a ne ovozemaljskog zivota.

Crkva snishodi dozvoljavajuci nama gresnima da se sjedinjujemo s Telom i Krvlju Hristovom, a da tolerise muzelostvo ili sodomiju, to nikada nije bilo(jer je sodomita uvek bilo, oni nisu sada odnekud izasli) a niti ce biti.

Pa, eto, ako Crkva snishodi grešnima, onda treba da snishodi i njima.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Жељко рече

Ок капирам то је све на нивоу може-бити-бидне не мора да значи.

Конкретних доказа за ово или оно је веома мало, или их нема.

Мада мени ти медецински докази ништа не значе. Ако неко не може да се сексуално "инспирише" женама а мушкарац је, мени је то довољан доказ.

Nisu rekla kazala dokazi vec ima tih epigenetskih uzroka koji potencijalno dovode do razlika u jednojajcanim blizancima, posto je o tome bilo rijec, a neki uzroci uticu i na mozak.

Pa i meni je najocitiji praktican primer kad se osoba nikada ne okrene za zenom od puberteta pa do kraja zivota.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

koji potencijalno dovode do razlika 

И за све случајеве једнојајчаног брата који није хомосексуалац утврђено је да су настали из управо овог разлога који си описао? При чему сам кажеш "потенцијално", што значи и да не мора да доведе до таквих последица. 

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Desiderius Erasmus рече

Зашто су они грешни ако мислиш да ни на који начин нису одговорни за своју хомосексуалност? И зашто би им онда Црква снисходила? Ако хомосексуалност није грех, треба нормално да буду чланови Цркве. Црква треба да их венчава и причешћује. То произилази из твог става. Нема онда шта да снисходи. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Desiderius Erasmus рече

Kad sam rekao "gresni" mislio sam i na njih. Svi smo gresni. I Crkva im i te kako snishodi. Kazi mi, koji sodomit ne moze da pristupi Pricescu(a t ne bi smeo do pokajanja)? Da li si cuo za nekog u Srbiji da je odlucen?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

(Nevezano za temu) Zasto? Ako je Bog svemoguc, sto mu treba tvoja zastita? Valjda On moze lakse uspostaviti stvari na ovom svetu.

Zasto je poslao Apostole da propovedaju? On je to mogao i Sam, jer je Svemoguc.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Срђан К. рече

Kad sam rekao "gresni" mislio sam i na njih. Svi smo gresni. I Crkva im i te kako snishodi. Kazi mi, koji sodomit ne moze da pristupi Pricescu(a t ne bi smeo do pokajanja)? Da li si cuo za nekog u Srbiji da je odlucen?

Onda nema problema. Ja se za to i zalažem. 

(Ne slažem se samo sa terminologijom koju rabiš, jer u Sodomu se nije radilo o homoseksualnosti, već o nameri homoseksualnog silovanja.)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Onda nema problema. Ja se za to i zalažem. 

(Ne slažem se samo sa terminologijom koju rabiš, jer u Sodomu se nije radilo o homoseksualnosti, već o nameri homoseksualnog silovanja.)

Za Crkvu je to uvek bilo "sodomstvo". Drugi, ti ljudi koji su hteli da "poznaju" Lotove goste, su bili homoseksualno nastrojeni. Oni nisu trazili njegove cerke, vec goste-muskarce. Dakle, bili su opredeljeni ka muskom polu.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...