Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 1 минут, Панарет рече

to je bio samo odgovor na ideju kako je Hristos izvor osude h. a On svakako nije

Pa, ako uzmemo da je Hristos govorio kroz celo Pismo, ondak jeste. ;) 

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Pa, ako uzmemo da je Hristos govorio kroz celo Pismo, ondak jeste. ;) 

nije

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Панарет рече

nije

Kako nije? :) 

Jedno je, Panarete, nemati snage da se nešto pobedi (što mogu da razumem jer je seksualnost nešto duboku ukorenjeno u čoveku), ali drugo je očekivati da Crkva sad zbog toga promeni svoj pogled na ljudsku seksualnost i kaže: "Ma, gej odnosi su sasvim kul". To prosto tako ne ide. I ja bih možda voleo da Crkva olabavi po pitanju nekih mojih grehova (ništa manjih od ovog tvog o kojem pričamo), ali to ne može tako i ne bi bilo ni dobro da može.

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Desiderius Erasmus рече

Uostalom, i sam si rekao da homoseksualnost jeste osuđena u Pismu, ali da je to zato što ljudi tada nisu znali kako ona nastaje.

Ne zna ni on vise sta je rekao. Cas kaze jedno, cas drugo.:))

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Срђан К. рече

Lepo ti rekoh prijatelju:

Nisi mi lepo rekao... niti smo prijatelji... niti nastupas prijateljski...  nastupas kao govedo... i to ne preterano inteligentno govedo...

Цитат

zalutao si na temu. Ovo je pitanje hriscanskog odnosa prema necemu. Ne tice se tebe.

Svašta mene interesuje... bojim se da te nisam pitao na kojoj temi mogu da ucestvujem...

Цитат

Tako da, decko, u troskocima odskaci kod Pedje na forum, pa kod njega promovisi sta ti je drago..

Mogu verovatno ćale da ti budem.... ili si zaostao sa razvojem... šta god da je od ta dva, od..bi u troskocima sa tim 'decko' forama...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Срђан К. рече

Po svemu ovome sto si napisao, bice da si ti neinteligentno govedo, ćale...;)

Ne nerviraj se, opalice te srcka...

Ajde, iskuliraj. Ne postavljaj ljudima glupe komentare, kad se ne razumes.

Ih, kad bi se nervirao zbog takvih ko što si ti odavno me ne bi bilo... nego naučih odavno kako se sa takvima efikasno razgovara... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Avocado рече

Mislio sam da se podrazumeva da je biološka funkcija kose i brade da nas greju i biološka funkcija noktiju (kandži) da njima grabimo bolje plen, te da je ovo održavanje suprotno biološkoj funkciji.

Izvinjavam se što nisam napisao ovo podrazumevano u pitanju.

Može sad odgovor?

iskreno da kažem ja nisam siguran da je biološka funkcija npr brade da nas greje...ustvari ni ne znam šta je bio. funkcija brade kose ili noktiju.

zašto bi nokti imali funkciju kandzi? ipak smo mi mnogo više od lovaca, mi smo i sakupljči, graditelji, zemljoradnici...

u svim tim slučajevima dobro je imati kraće ali čvršće nokte...

ne razumem kakve to sve ima veze sa funkcijom organa o kojoj govorim

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, dragisa рече

iskreno da kažem ja nisam siguran da je biološka funkcija npr brade da nas greje...ustvari ni ne znam šta je bio. funkcija brade kose ili noktiju.

zašto bi nokti imali funkciju kandzi? ipak smo mi mnogo više od lovaca, mi smo i sakupljči, graditelji, zemljoradnici...

u svim tim slučajevima dobro je imati kraće ali čvršće nokte...

ne razumem kakve to sve ima veze sa funkcijom organa o kojoj govorim

Samo me interesovalo da li svoj kriterijum za "prirodnost" koristiš dosledno ili farisejski... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Avocado рече

Samo me interesovalo da li svoj kriterijum za "prirodnost" koristiš dosledno ili farisejski... 

a ja mislio da tebe interesuje tema

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, dragisa рече

a ja mislio da tebe interesuje tema

Pa interesuje me... a kad si već krenuo u off topic sa biološkim funkcijama, zainteresovalo me i to...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...