Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

@dragisa 

Htedoh da objasnim kako si pogrešno razumeo suštinu cele ove prepiske sa Bokijem al evo, Boki me preduhitrio. Problem je što se on, u ovoj raspravi, ne poziva na hrišćanstvo - sam lepo kaže:

"... nisam ni jednom pomenuo Boga jer je tu sve jasno kako stoje stvari,"

već pokušava da racionalizuje. E pa na racionalno se odgovara racionalnim. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Desiderius Erasmus рече

Ako izbaciš Boga iz te priče, onda su homoseksualni odnosi sasvim prirodni, bez obzira na decu. I heteroseksualni parovi najčešće vode ljubav iz čistog zadovoljstva.

Ali, iako je zadovoljstvo priroda odradjuje posao nezavisno od toga da li oni zele to ili ne ili da je to samo zadovoljstvo....ui to je priroda ili takva je priroda stvari ....kod homo to nemamo i zato nije po prirodi.... ne znam, to je toliko jasno i ocigledno....

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

"... nisam ni jednom pomenuo Boga jer je tu sve jasno kako stoje stvari,"

već pokušava da racionalizuje. E pa na racionalno se odgovara racionalnim.

Pa, prica je na logicnom i racionalnom nivou.... i ovo oko price o Bogu stvar jasna kako stoje stvari na osnovu toga kako stoji zapisano u Pismu....

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Desiderius Erasmus рече

Kako nije po prirodi kad homoseksualnost zatičemo i kod životinja?

Pa, nije po prirodi, jer je po prirodi samo kada se produzava vrsta, tako je stvoreno musko i zensko i razliciti polni organi da bi se moglo razmnozavati i produziti vrsta sto je valjda jedan od najvaznijih ciljeva bilo koje vrste kako bi imali zivot na zemlji..... i tako je po prirodi...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

i ovo oko price o Bogu stvar jasna kako stoje stvari na osnovu toga kako stoji zapisano u Pismu....

Ma nemam ja problem sa tim. Tačnije, ne razabirem se u te stvari. :)

Nego Dragiši pokušavam da objasnim da o tome nije ni pričano.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

i ovo oko price o Bogu stvar jasna kako stoje stvari na osnovu toga kako stoji zapisano u Pismu....

Tu se slažem sa tobom. Po Pismu, homoseksualni odnosi nisu prihvatljivi. (Što ne isključuje potrebu za snishođenjem Crkve, kao što se to čini i za druge stvari.)

• Свиђа ми се 1

porukom-dobrote-nahrani-gladnog.thumb.jpg.e6722ef9e536dc201ac006f5bb88acb0.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Панарет рече

Да ли  онда сматраш да је противприродан  сваки сексуални однос мушкарца и жене у којем се прекида сношај или користе контрацептивна средства?

Pa, mislim da nije protiv prirodno u kontekstu stvari o kojima pricamo.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, nije po prirodi, jer je po prirodi samo kada se produzava vrsta, tako je stvoreno musko i zensko i razliciti polni organi da bi se moglo razmnozavati i produziti vrsta sto je valjda jedan od najvaznijih ciljeva bilo koje vrste kako bi imali zivot na zemlji..... i tako je po prirodi...

A po čemu su onda homoseksualni odnosi kod životinja, ako ne po prirodi?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

U konteksu u kom ti pričaš, apsolutno su protivprirodni odnosi u kojima se prekida snošaj ili koriste kontraceptivna sredstva.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Desiderius Erasmus рече

Tu se slažem sa tobom. Po Pismu, homoseksualni odnosi nisu prihvatljivi. (Što ne isključuje potrebu za snishođenjem Crkve, kao što se to čini i za druge stvari.)

Da, jasno je da treba snishodjenje i ikonomija kroz pastirsku praksu,.... kako, nemam bas 100% tacnu ideju, nesto sam malo pisao na drugoj temi....

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече

A po čemu su onda homoseksualni odnosi kod životinja, ako ne po prirodi?

Ako gledamo da je priroda samo onda kada imamo razmnozavanje i produzetak vrste i da smo bas tako stvoreni za razmnozavanje,.,... onda nije po prirodi...

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ako gledamo da je priroda samo onda kada imamo razmnozavanje i produzetak vrste i da smo bas tako stvoreni za razmnozavanje,.,... onda nije po prirodi...

Nego po čemu?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Desiderius Erasmus рече
пре 4 минута, Bokisd рече

U konteksu u kom ti pričaš, apsolutno su protivprirodni odnosi u kojima se prekida snošaj ili koriste kontraceptivna sredstva.

Pa, meni se cini da ne mozemo da nazovemo da nije po prirodi, jer oni ne ispunjavaju ono sto je po prirodi i kako ta priroda funkcionise za razmnozavanje .....  dok kod homo se tvrdi da je po prirodi nesto sto ne moze da obezbedi razmnozavanje i onda to nije po prirodi.... dok ovde nema tvrdnje da je to po prirodi sto se prekida snosaj ili kontraceptivno... postoji razlika....

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Desiderius Erasmus рече
пре 8 минута, Bokisd рече

Nego po čemu?

Pa, ne znam, pricamo filozofski i logicki,.... onako laicki gledano i malo filozofski :D .... meni deluje kao greska u prirodi....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...