Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 1 минут, Панарет рече

Ниси, само си навео пар цитата, које си деконтекстуализовао.

" Што се тиче урођености хомосексуалности, истраживања вршена у последњих двадесетак година показују да то није тачно, него се ради о томе да је хомосексуалност последица сложених унутрашњих и спољашњих фактора.  "

Истраживања су управо потврдила урођеност хомосексуалности,како кроз комбинацију генетског наслеђа и срединских утицаја, личности и сл, тако и кроз епигенетско преношење, утицај мајчиног имуног система итд.

Пријатељу, можемо да се замлаћујемо, није проблем. 

Ја сам навео цитате из Библије и Светих Отаца, а ти износиш тврдњу да сам деконтекстуализовао. Ту тврдњу би моирао да докажеш, сама тврдња не значи ништа. Кажи како сам деконтекстуализовао?

Урођеност у себе не може да укључује и срединске утицаје. Чим постојање неког понашања зависи од вањских фактора, оно не може бити урођено, то је ваљда опотпуно јасно. Јер зависи од постојања или непостојања тих спољних фактора. А доказано је да не постоје ни унутрашњи фактори који неминовно  одређују нечију хомосексуалност. Између осталог: Ако је мање од 20% случајева да је и други једнојајчани близанац хомосексуалац, стварно не знам о чему се овде прича као урођености  

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Родољуб Лазић рече

Јасно је да Црква хомосексуалност сматра грехом, то сам ти већ показао јасно на претходној теми, и из Библије и из Предања, тј. учења Светих Отаца. А могу и овде да поставим ако си заборавио. 

Што се тиче урођености хомосексуалности, истраживања вршена у последњих двадесетак година показују да то није тачно, него се ради о томе да је хомосексуалност последица сложених унутрашњих и спољашњих фактора. 

Istrazivanja koja si ti postavio nemaju veze sa naukom, narocito nedavno kad si postavio onu temu o zlostavljanju djece u Svedskoj i skandalu oko LGBT.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Панарет рече

Монах ово не чини па свеједно иде к Богу, не сједињује се са супротним полом.

Није неприродно, а и да јесте не значи да је грешно.

Pa to je monasko delovanje koje je protiv prirode ili van prirode koja sama po sebi tezi i po prirodi tezi sjedinjenju sa suprotnim polom i to je tako za vecinu ljudi osim malog procenta.

Ali jeste neprirodno jer ne bi bilo razmnozavanja i opstanka nase vrste i svih drugih vrsta zivotinja da je samo homo i zbog toga je neprirodno..... da je greh, pa jeste Panaret jer je promasaj cilja (definicija greha je i promasaj cilja i svrhe) coveka da dvoje budu jedno telo bas zbog toga sto se razlikuju i mogu da stvore jedno telo i jedan duh.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Ја сам навео цитате из Библије и Светих Отаца, а ти износиш тврдњу да сам деконтекстуализовао. Ту тврдњу би моирао да докажеш, сама тврдња не значи ништа. Кажи како сам деконтекстуализовао?

Рекао сам неколико пута да стари свет није знао оно што ми данас знамо о хомосексуалности.

пре 4 минута, Родољуб Лазић рече

Урођеност у себе не може да укључује и срединске утицаје.

Стеченост не може у себе да укључује биолошку основу. Изложићу детаљније различите показатеље да је х. урођена кад пристигнем дома.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Урођеност у себе не може да укључује и срединске утицаје

Urodjenost moze da ukljucuje sredinske uticaje i nauka koja se time bavi zove se epigenetika. Postoji dosta studija koje se bave epigenetikom homosexualnosti i u tim primerima vidimo slucajeve gdje isto odgojeni jednojajcani blizanci imaju razlicite sexualne orijentacije. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa to je monasko delovanje koje je protiv prirode ili van prirode koja sama po sebi tezi i po prirodi tezi sjedinjenju sa suprotnim polom i to tako je za vecinu ljudi osim malog procenta.

Дакле за тебе су хомосексуалност и монаштво противприродни?

пре 3 минута, Bokisd рече

Ali jeste neprirodno jer ne bi bilo razmnozavanja i opstanka nase vrste i svih drugih vrsta zivotinja da je samo homo i zbog toga je neprirodno

Али није само хомо. Хомосексуалност има сврху природи, рецимо редукује ризике који може изазвати дисбаланс  у заступљености полова у укупној популацији. Показало се и да су геј ујаци посвећенији деци своје сестре/брата због потребе да индиректно пренесу генетски материјал у односу на стрејт ујаке па чак и оне који су неожењени. Постоји низ доприноса, који је видљив кад се сагледа природа као целина, а и о томе више вчрс.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, The Godfather рече

Mislim da se prevrsila svaka mera! Ovo vise nije razmena misljenja, vec cist bezobrazluk!

Ти си будала, јер ово је научна теза.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ronald рече

Istrazivanja koja si ti postavio nemaju veze sa naukom, narocito nedavno kad si postavio onu temu o zlostavljanju djece u Svedskoj i skandalu oko LGBT.

Најновије истраживање целокупног генома нема везе са науком? Занимљиво. Од 30.000 гена пронађено 5 који утичу, али ни они пресудно, тј. по сваку цену.

пре 5 минута, Панарет рече

Рекао сам неколико пута да стари свет није знао оно што ми данас знамо о хомосексуалности.

Твоја тврдња је била да сам деконтекстуализовао цитате. Питао сам те да докажеш. Ово што сада кажш нема везе са наводном деконтестализацијом.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, The Godfather рече

Mislim da se prevrsila svaka mera! Ovo vise nije razmena misljenja, vec cist bezobrazluk!

Jeste naucna teza, i to dosta smislena. Jedino je pogrijesio sto te je oslovio pogrdnim imenom, trebalo bi to da izbrise ili se izvini.

Подели на овим сајтовима

Нисам дуго на форуму, хоће ли неко рећи ко су педери/лезбејке овде? Мислим, логично је да се поносе тиме, па бих волео да знам кад читам, да имам целовиту слику.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Родољуб Лазић рече

Твоја тврдња је била да сам деконтекстуализовао цитате.

Управо је некритичко навођење цитата изречених прошлог миленијума у данашњем тренутку након многих промена које утичу на разумевање истих деконтекстуализација.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ćiriličar рече

Нисам дуго на форуму, хоће ли неко рећи ко су педери/лезбејке овде? Мислим, логично је да се поносе тиме, па бих волео да знам кад читам, да имам целовиту слику.

Ја

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Родољуб Лазић рече

Најновије истраживање целокупног генома нема везе са науком? Занимљиво. Од 30.000 гена пронађено 5 који утичу, али ни они пресудно, тј. по сваку цену

Nije pronadjeno pet, ranije su pronadjeni jos neki geni, ali ti nisi razumio studiju koja je izasla krajem avgusta, posto trebas da razumijes GWAS studije koje pokusavaju povuci vezu izmedju SNP's i fenotipa. Medjutim ranije studije, narocito ona koju je uradio Simon LeVay i dalje ostaju dobro utemeljene, a pokazale su razlike u INAH3 u hipotalamusu izmedju hetero i homo muskaraca iste kao i izmedju hetero muskaraca i zena, odnosno hetero muskarci imaju od 2 do 2.2 puta interstitial Nucleus of the Anterior Hypothalamus.

Pomenuo sam i epigenetiku odnosno uticaj okruzenja u prenatalnom periodu na koje ljudi ne mogu da uticu, cak ne mogu da uticu ni u pocetnom development periodu.

Teorija oko INAH3 je potvrdjena i kod zivotinja u kvalitetnoj studiji domacih ovnova, gdje imamo oko 8% ovnova koji u prisustvu zenki ipak odlaze sa muskarcima, takodje upraznjavaju penile anal odnos. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Панарет рече

Ја

Ок, хвала на инфо. Ценим доследност. Знаш форумска комункација је "кусава" сама по себи, а ова теме је шкакљива...лакше је оценити субјективност/објективност...мада је то све релативно.

Везано за аватере и иконографију...за нас је то хула, али да кажем овако: причао владика Атанасије, дошли неки папини кардинали у Србију, па их наши водили, мислим у ман. Ћелије, негде, небитно. И ударили пречицама, па човеку кроз ливаду (не, нису Ћелије о Пирћанац је био)....а домаћин угледао мантијаше како газе ливаду па бесан повика: "Де си Бог да те уватим за ркљанче"!

Хоће рећи, јес да он виче на Бога, али не одриче Га, призива Га и исповеда Га. Надати се д аје и ваше тако...

Поздрав

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...