Jump to content

Однос хришћанства према хомосексуалности

Оцени ову тему

Ronald

Препоручена порука

пре 8 минута, Срђан К. рече

U Pismu samo na par mesta pise da rukoblud, onanija, samozadovoljavanje greh... Ali svi znamo da je veliki greh. Nema nikakve filozofije... Ako su rukoblud, blud i preljuba OGROMNI gresi, ako se covek ne pokaje, mozete misliti koliki greh je pederastija... Urodjeno ne postoji, samo steceno 

Не знам да ли је урђено или стечено. Али и ако је урођено то није бетонирано да се тако изразим. Пали човек лети свуда и хоће пет жена, десет пљескавица, милијарду евра, секс са женама, секс са мушкарцима....Све су то последице палости. Али оне се могу превазићи Христом и ту нема спора.

А да пропагандом може неко убедити  људе после неколико година константног понављања да није битно дали је хетеро и хомо, наравно да може јер је човек пао и лако се обрлати. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Вилер Текс рече

Господ каже да ко и погледа на другу жену чини прељубу.

Па и ја гледам само једног мушкарца.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Панарет рече

Па и ја гледам само једног мушкарца.

Смисао је следећи: човек је пао и у својој палости жели и полигамију и хомосексуалност и ко зна шта не. А благословен само брак и девственост. И ми смо пзвани да палост превазиђемо а не да у њој седимо и говоримо ето такав сам нема ми помоћи као да Христос није свемоћан и да не може да стане на пут нашој плаости и да нас из ње подигне. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Вилер Текс рече

Смисао је следећи: човек је пао и у својој палости жели и полигамију и хомосексуалност и ко зна шта не. А благословен само брак и девственост. И ми смо пзвани да палост превазиђемо а не да у њој седимо и говоримо ето такав сам нема ми помоћи као да Христос није свемоћан и да не може да стане на пут нашој плаости и да нас из ње подигне. 

Није то смисао, већ да човек има границе и да без обзира на секс. оријентацију ваља бити моногаман.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Панарет рече

Није то смисао, већ да човек има границе и да без обзира на секс. оријентацију ваља бити моногаман.

Неће бити. Јасно је на неколико места у Светом Писму речено да је мужеложништво промашај као и свакад друга врста блуда (заблуде одлуталости...)

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Вилер Текс рече

Неће бити. Јасно је на неколико места у Светом Писму речено да је мужеложништво промашај као и свакад друга врста блуда (заблуде одлуталости...)

Мужеложништво да, али урођена хомосексуалност практикована у оквиру моногамне везе - не.

Подели на овим сајтовима

У сваком случају-јасно је: Нико не може да сувисло изрази ни зашто лично сматра хомосексуалност грешном, нити да образложи зашто Црква то сматра...То довољно говори.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Панарет рече

У сваком случају-јасно је: Нико не може да сувисло изрази ни зашто лично сматра хомосексуалност грешном, нити да образложи зашто Црква то сматра...То довољно говори.

Panaret, oprosti..može jedno pitanje...

Da je Gospod dao da se spoje istopolni, zar ne bi dao mogućnost oplodnje prirodnim putem?

Kako je sve premudro stvorio i uredio...tome nema mesta....i sigurno nije normalno. Oprosti još jednom.

Daj Bože svima spasenje i preumljenje....

Подели на овим сајтовима

Јасно је да Црква хомосексуалност сматра грехом, то сам ти већ показао јасно на претходној теми, и из Библије и из Предања, тј. учења Светих Отаца. А могу и овде да поставим ако си заборавио. 

Што се тиче урођености хомосексуалности, истраживања вршена у последњих двадесетак година показују да то није тачно, него се ради о томе да је хомосексуалност последица сложених унутрашњих и спољашњих фактора. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Родољуб Лазић рече

Јасно је да Црква хомосексуалност сматра грехом, то сам ти већ показао јасно на претходној теми, и из Библије и из Предања, тј. учења Светих Отаца. А могу и овде да поставим ако си заборавио. 

Ниси, само си навео пар цитата, које си деконтекстуализовао.

" Што се тиче урођености хомосексуалности, истраживања вршена у последњих двадесетак година показују да то није тачно, него се ради о томе да је хомосексуалност последица сложених унутрашњих и спољашњих фактора.  "

Истраживања су управо потврдила урођеност хомосексуалности,како кроз комбинацију генетског наслеђа и срединских утицаја, личности и сл, тако и кроз епигенетско преношење, утицај мајчиног имуног система итд.

Подели на овим сајтовима

А пошто ти тврдиш да хомосексуалност није грех, занима ме на основу чега то тврдиш? Можда сам нешто пропустио, можда си негде рекао. Али ето, ако није проблем, хтео бих да чујем. 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Панарет рече

Pa, brate, licno, to je neprirodna stvar, sto i ap.Pavle tamo kaze da je neprirodna i sramna stvar....sto je isto navedeno u postanju... bice dvoje jedno telo... jer su dva razlicita tela prirodno komplementarna i dopunjuhu jedno drugo i tako dobijamo jedno telo i jedan duh.... 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Родољуб Лазић рече

А пошто ти тврдиш да хомосексуалност није грех, занима ме на основу чега то тврдиш? Можда сам нешто пропустио, можда си негде рекао. Али ето, ако није проблем, хтео бих да чујем. 

Уколико је усмерена у посвећен однос према другом бићу, хомосексуалност омогућава морално делање; не јавља се као препрека односу хомосексуалца с Богом.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Pa, brate, licno, to je neprirodna stvar, sto i ap.Pavle tamo kaze da je neprirodna i sramna stvar....sto je isto navedeno u postanju... bice dvoje jedno telo... jer su dva razlicita tela prirodno komplementarna i dopunjuhu jedno drugo i tako dobijamo jedno telo i jedan duh.... 

Монах ово не чини па свеједно иде к Богу, не сједињује се са супротним полом.

Није неприродно, а и да јесте не значи да је грешно.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...