Jump to content

Danas: Синод скида владику Максима са факултета

Оцени ову тему

Препоручена порука

Одговорно из свог личног искуства тврдим: владика Максим је један од најпосвећенијих предавачана на ПБФ-у, један од најприступачнијих стдентима, један од најагилних, најажурнијих и најтемеитијих професора у свом наставном и менторском раду. Мене је лично телефоном ко зна колико пута контактирао из Америке, у вези са мојом дисертацијом. Ово што говорим је чиста истина - када бих вам показао његове прегледе и коментаре у току писања моје дисертације (све то чувам као драгу успоемну), видели бисте колико је темељно био посвећен свом послу. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Плашио сам се да ћеш да изнесеш овај глуп аргумент. Закључи сам зашто је глуп. 

Да чујем зашто је глуп? Како човек који живи у Загребу може да буде ванредни професор на ПБФ-У? По твојој логици не може. Или мислиш да га свакодневно превозе зракопловом?

Подели на овим сајтовима

Аво, то није разлог зашто је Максиму Синод ускратио право предавања на ПБФ-у. Зато је безвезе о томе расправљати. Владика Иринеј је у интервјуу рекао да су разлози теолошке природе.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Сад је дошла пуноћа времена... :tongue:

Потпуно је све ово небитно за расправу, јер је ово сасвим довољан разлог да не може да предаје, осим ако је неко тотална будала па да мисли како је то изводиво. Они који су га држали на БФ су грешили. 

О овим бесмислицама нећу да расправљам. Редован професор са пуним радним временом може да буде само Кларк Кент. 

Шта бисмо рекли за друге владике који не предају на БФ - да су неспособни или лењи? 

Хвала на добронамерном питању-опсервацији. Ја сам испао са другим мантијама, односно, скинути су они преко којих сам и дошао на Академију. Лохи је тада дошао на власт из помрачине, тако да ме је директор Зоки Михајловић понудио ракијом, коју пописмо, а рече ми да сам разуман и кад је већ Логи ту, ја да купим своје пинкле и да не правим проблеме. Тако то би. 

Остао је мој другар ђакон Срђан луди, јер је био пред пензијом, и Лукави Колубарац. То су биле једине мантије, а касније су дошле и неке друге. 

Србистан је то, кога ти систем подржаваш, па је "нормално" да ти као дотур предајеш у средњој школи. Још кад видим да је тамо био онај ретко глупи Вилотић, онда ме ништа не чуди.  

Bivši niški vladika Jovan je javno rekao da je inicirao tvoje teranje sa fakulteta. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Александар Милојков рече

Да чујем зашто је глуп? Како човек који живи у Загребу може да буде ванредни професор на ПБФ-У? По твојој логици не може. Или мислиш да га свакодневно превозе зракопловом?

Концентриши се. Реч је о редовном проф (Максим) не о ванредном (Порфирије). Треба ли да ти цртам колико треба од Загреба, а колико од Лос Анђелеса да се стигне до Бг?

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Zoran Đurović рече

Ти си се мало префорсирао. Ја сам неко ко заступа линију СПЦ поводом аутокефалије, Украјине, а и тога да неко ко живи у Америци не може да предаје у БГ. Потписујем све Патријархове одлуке. Максим је против аутокефалија и заступа Фанар, и буни се што су га скинули са БФ. 

Зато немој да лупеташ као Максим по дивизији! 

U pitanju je žensko! 12:smeha::)):)))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Оно што још могу рећи од владици Максиму као професору и ментору је следеће. Није једноставно са њим ући у "конфликт" ставова. Итекако се снажно успротиви када напишете нешто што му се на први мах учини као да не пије воду. Али, владика није идеолог, већ научник - у правом и пуном смислу те речи. Увек је дозвољавао И УВАЖАВАО квалитетну аргументацију. Чак и када се у неким стварима нисмо до краја сложили он није инсистирао да његова буде последња - увек је дозвољавао да његов студент/кандидат дише и да до краја каже оно што мисли.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Александар Милојков рече

Одговорно из свог личног искуства тврдим: владика Максим је један од најпосвећенијих предавачана на ПБФ-у, један од најприступачнијих стдентима, један од најагилних, најажурнијих и најтемеитијих професора у свом наставном и менторском раду. Мене је лично телефоном ко зна колико пута контактирао из Америке, у вези са мојом дисертацијом. Ово што говорим је чиста истина - када бих вам показао његове прегледе и коментаре у току писања моје дисертације (све то чувам као драгу успоемну), видели бисте колико је темељно био посвећен свом послу. 

Ovo sam čuo od mnogo studenata i verujem da je istina.

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

?

пре 5 минута, Trifke рече

Bivši niški vladika Jovan je javno rekao da je inicirao tvoje teranje sa fakulteta. 

o cijem teranju se radi? Slobodno napisite prosto-prosirenu recenicu, a ne usputno onako cisto da se zna, sta - ko zna I odakle izvori cure. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Концентриши се. Реч је о редовном проф (Максим) не о ванредном (Порфирије). Треба ли да ти цртам колико треба од Загреба, а колико од Лос Анђелеса да се стигне до Бг?

Какве то везе има што је ванредни професор? Биће и редовни, највероватније. А могу ти рећи, с обзиром да сам на факултету континуирано провео време од 2006. године до марта ове, 2019. године - да сам много чешће тамо виђао владику Максима од митрополита Порфирија. Али како рекох, то није разлог и нема потребе да о њему разглабамо.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...