Jump to content

МИЛО МИРАШУ ОТВАРА ВРАТА: Најавио „обнову“ тзв. ЦПЦ и уклањање цркве на Румији и крстионце на Михољској превлаци

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 15. 7. 2019. at 7:41, ana čarnojević рече

moja teza je da Mitropolit mora da vodi racuna o obe stvari, i Kosovu i Crnoj Gori i mora da vuce takve poteze. ako je ucenjen, ako pregovara, on pregovara u toj ravni. zasto ep Teodosije i o. Sava na liturgiji u Podgorici? 

Expand  

Па Лохи и смера да се устоличи у Пећи и да одвоји заједно ЦГ и КиМ. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 197
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

On 15. 7. 2019. at 8:23, ana čarnojević рече

tako mi ne zamerite sto ne mogu to pravilno da formulisem ali smisao cete razumeti...uz blagoslov ostale brace arhijereja iz SPC, uz blagoslov ep Teodosija ili bez obzira na podrsku?

Expand  

Много ме питаш. Морао бих да те убијем када бих ти рекао. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 7:59, ana čarnojević рече

da li imas neke slike ili tekst?

Expand  

Ко има времена да погледа, постоји снимак целе Литургије на званичној фб страници Епархије западноамеричке.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 8:48, Vladan :::. рече
Expand  

Па поставио сам то пре пола сата...

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 8:43, Панарет рече

Ко има времена да погледа, постоји снимак целе Литургије на званичној фб страници Епархије западноамеричке.

Expand  

Гледај ако имаш очи. Где су Руси саслуживали са фанариотима?

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 9:14, Zoran Đurović рече

Гледај ако имаш очи. Где су Руси саслуживали са фанариотима?

Expand  

Саопштено је да су се причестили заједно са нашим епископима, не да су саслуживали.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 9:20, Панарет рече

Саопштено је да су се причестили заједно са нашим епископима, не да су саслуживали.

Expand  

Довољно сам писмен. Није се нарушила одлука о саслуживању. Ја ове не знам ко су па да кажем ко се причестио а ко није. Нема ни снимка. Тако да оладиш мало. 

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 7:24, ana čarnojević рече

kad postavljamo tekstove. postavljamo ih kao vernici SPC koji ne mogu da poveruju da ce Mitropolit Amfilohije Radovic sa nekrstom Milom Djukanovicem da pravi autokefalnu crkvu zato sto sanja belu panu i sve ostalo sto mu se pripisuje

Expand  

Е, видиш, ту има једна фина разлика. Ја ништа не пишем као бранилац или нападач м. Амфилохија, или било кога другог, нити подржавам нити нападам о. Зорана, има који се тиме баве. Ја дискутујем о ономе што слушам, читам, видим и од Зорана и од Амфилохија и од свих осталих. Ко год да је рецимо сада на позицији митрополита, било Качавенда било Иринеј, и да је онако примио расколнике ја бих то једнако критиковао. (Могуће је и да у тој критици нисам у праву али до сада нисам наишао на ни један јак аргумент да је тако.)

Мени није циљ нити да неког епископа окаљам нити да кога од њих покривам мене само занима шта нечији поступци и изјаве са позиције на којој се налази значе за Цркву и све нас. Лични анимозитети, симпатије и историје ме овде не занимају, у ствари, само сметају.

Јер већина овде у доста коментара пише са обрнуте позиције: симпатија и/или антипатија. И то је ОК, и то је људски, али то смета да се дође до истине о овим стварима.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 9:26, Zoran Đurović рече

Довољно сам писмен. Није се нарушила одлука о саслуживању. Ја ове не знам ко су па да кажем ко се причестио а ко није. Нема ни снимка. Тако да оладиш мало. 

Expand  

Постоји евхаристијско заједништво. То што ти не верујеш нашој Цркви је твој проблем.

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 9:33, Панарет рече

Постоји евхаристијско заједништво. То што ти не верујеш нашој Цркви је твој проблем.

Expand  

Да видимо ако буде неко званично саопштење ко је све служио па онда да дискутујемо, овако је нагађање у гужви.

А око причешћа је још незахвалније да се истражује ко се све причестио и да ли је ко знао ко кога причешћује. Боље да сачекамо. Само да не буде опет ћутање...

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 9:43, Vladan :::. рече

Да видимо ако буде неко званично саопштење ко је све служио па онда да дискутујемо, овако је нагађање у гужви.

А око причешћа је још незахвалније да се истражује ко се све причестио и да ли је ко знао ко кога причешћује. Боље да сачекамо. Само да не буде опет ћутање...

Expand  

Морате да схватите да не осећају сви обавезу да Вам одговарају на објаве на ЖРУ и да о томе дискутују...Осим АнтенеМ и сл.

Ако је в. Максим слагао, онда нека се огласе Руси и демантују...

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 10:24, Панарет рече

Ако је в. Максим слагао, онда нека се огласе Руси и демантују...

Expand  

Ни да бог да Максим слаже! Што ти пада на памет, чоче?!

Подели на овим сајтовима

On 15. 7. 2019. at 10:49, ana čarnojević рече

mene licno zanima samo ljubav koju osecam prema Mitropolitu. nikada nisam razmisljala o njemu, nikada me nije zanimalo sta radi, videla sam ga jednom u zivotu. ali eto, desila mi se ljubav

Expand  

У мене немој да се заљубљујеш, ја сам жењен чоек! :smeh1: 

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...