sanja84 Написано Јул 2, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 18 минута, Natasa. рече Je l si ti sigurna da je tvoj problem duhovne prirode ili ti samo fali da budeš svoj na svome među svojima? Kako god bilo u Srbiji, nije lako otići, promeniti okruženje i formirati porodicu negde daleko. e...to je verovatno bilo u početku. sad, ne znam...možda je i to. "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 3 минута, sanja84 рече e...to je verovatno bilo u početku. sad, ne znam...možda je i to. Kad čujem da je udaja jedna od najbitnijih stvari u životu žene...najlepši dan venčanja...bla bla bla...ajd beži bre, udaja i odlazak u tuđinu je jedna od najsetnijih i najtežih stvari koje žena u životu uradi . Glupi magazini sa srećnim mladama da bi prodali bezobrazno skupe venčanice...nije nego. Lepo ti kod mame da ti bude malo bolje, pa nazad kad već mora ...tu će svaka žena da te razume i saoseća . Milica Bajic and sanja84 је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 2, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 6 минута, Natasa. рече Kad čujem da je udaja jedna od najbitnijih stvari u životu žene...najlepši dan venčanja...bla bla bla...ajd beži bre, udaja i odlazak u tuđinu je jedna od najsetnijih i najtežih stvari koje žena u životu uradi . Glupi magazini sa srećnim mladama da bi prodali bezobrazno skupe venčanice...nije nego. Lepo ti kod mame da ti bude malo bolje, pa nazad kad već mora ...tu će svaka žena da te razume i saoseća . ne, stvarno hvala Bogu da sam se udala i sto sam upoznala tako divnog coveka, ne bih ga menjala ni za sta. Ako Bog da gradi nam se sad crkva... pa ce verovatno biti razliciti osecaj kad si svoj na svome malo cu poraditi na molitvi i secanjz na Boga... pa ce i to da krene. ne kajem se ja za svoju udaju, dobar je covek moj muz, nema ga takvog pod kapom nebeskom... a i narod je ovde fin... nego prosto kad se covek navikne na jednu atmosferz to ti posle fali.. znam i kad sam u turskoj bila na letovanjz dobro da nisam poblesavila, nema crkve da se pomolis, o tome covek ne razmislja toliko pre nego sto ode nekud.. Milica Bajic, Aleksandra_A and Благовесник је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 8 минута, sanja84 рече ne kajem se ja za svoju udaju, dobar je covek moj muz, nema ga takvog pod kapom nebeskom... a i narod je ovde fin... nego prosto kad se covek navikne na jednu atmosferz to ti posle fali.. Taman posla, ne sumnjam da je dobar čovek...ali to nema veze sa njim. Odlazak nije lak, promena sredine nije laka i naleti sete su normalna stvar u takvim situacijama. sanja84 је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 2, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 10 минута, Natasa. рече Taman posla, ne sumnjam da je dobar čovek...ali to nema veze sa njim. Odlazak nije lak, promena sredine nije laka i naleti sete su normalna stvar u takvim situacijama. Hvala ti Nataša. Da verovatno je to to...malo nostalgije. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 35 минута, sanja84 рече Hvala ti Nataša. Da verovatno je to to...malo nostalgije. Да будем искрена, ја сам само једном имала срећу да доживим ту предивну заједницу са људима из Цркве, можда најспокојнији период мог живота. Неко време ми је баш пуно фалило све то. Касније сам почела да ,,живим од те успомене", да је носим са собом. Захваљујући неким дивним људима објашњено ми је да смо на Литургији сви заједно, где год да смо. Тако ја сада, где год да сам, пробудим онај свој осећај од пре. Одједном ми сви око мене, колико год страни, постану блиски и вратим се тако себи. Понекад поново и певам... Много је важно то са ким/коме се после Литургије враћаш кући и то ће ти сигурно дати снагу да пребродиш овај тежак период искушења, док поново не створиш свој мали свет. Bokisd and sanja84 је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 8 часа, Milica Bajic рече Мени се слична ствар дешавала својевремено. Касније сам схватила да је то само био део процеса мењања живота из корена. Не брини се, искрено верујем да ће их бити све мање и мање и нећеш ни приметити када си променила живот. De malo pojasni tu promenu, hvala Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 пре 2 часа, Srdjan Kotur рече De malo pojasni tu promenu, hvala Ех... Није то баш прича за лаку ноћ. Они који су то доживели или им је потребно разумеће о чему сам говорила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
srema Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 Eh, verujem da postoji period u zivotu kad covek ide u crkvu a ne zna ni zasto ide. U slicnoj sam situaciji kao Vi, s time da dugo vremena ne znam sta mi to "fali". Sad nekako kao ponovo krecem sa nekom molitvom, mada jedan dan se molim, drugi ne, i tako u krug. Pa razmisljam da li je opravdan moj razlog "da ovaj put krenem malo lakse sa molitvom". Razmisljam ponovo da krenem u crkvu, no ne znam da li ce mi to pomoci da se osecam bolje. Trenutno kazem sebi da sam pravoslavan jer tako kaze savest. A i uostalom, cini mi se da postoji dosta ljudi koji se paze na svoju dusu, odn. mentalno zdravlje -- prica se dosta o tome u ovim predavanjima koje drzi o. Arsenije, cini mi se da je on ovako, aktuelan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Јул 2, 2019 Пријави Подели Написано Јул 2, 2019 "Mislim da je uopšte kosovska tema u tome što je Lazar dobio od Boga odgovor da postoji zemaljsko carstvo i da postoji nebesko koje je za vjek i vjekova. Lazaru je anđeo rekao da uvek treba verovati u Boga i da će Srbi, dok god je sveta biti pravoslavni, a da će u suprotnom izgubiti veru. Pa biraj. I on je izabrao da Srbi budu pravoslavni. Naša vera je izvor naše snage - ako taj izvor koristimo. Drugim rečima, naša vera će rešiti sve. Dakle, Bog nam je pripremio put, a mi nećemo njime da idemo, kao Jevreji. Oni su govorili svojim prorocima: 'Hajde da živimo kao i svi ostali'. A Bog hoće da ne budu kao svi. To je, čini mi se, i ruski, ali i srpski problem, jer Srbi su mali Rusi. Imate velike Ruse, veliku Rusiju, i male Ruse, malu Rusiju - to su Srbi i Srbija. Gospod kaže: 'Budi sa mnom', a mi opet hoćemo da budemo kao svi. Ne treba tako. I mi se u tom smislu borimo s Bogom. Rusi ništa ne znaju o sebi. A kad shvate uplašiće se: ako Rusi padnu, pašće sve, jer je ruski narod najveći pravoslavni narod. Ostali pravoslavni narodi su uglavnom veoma mali: Srbi su mali narod, Gruzini takođe, Bugari. A Rusa je mnogo i još imaju oružje, moćnu vojsku, nauku i silu. Ako mi padnemo svi će nestati. Naravno, nekom je potrebno da Rusi ne budu pravoslavni, da Rusiju podele na delove, razgrabe je po komadićima kao lešinari žrtvu. A onda ni za Srbe nema života, njih će naprosto uništiti, jer naokolo je masa neprijatelja. Uopšte uzev, đavo hoće, kako što je Isus Hristos rekao na Tajnoj večeri: 'Simone, Simone, đavo hoće da vas raseje kao pšenicu, da vas raseje da se razletimo kao zrna na razne strane'. To ne razumeju svi Rusi, mada mnogi i shvataju taj teret odgovornosti: da smo dužni da budemo pravoslavni, da treba da volimo Boga, da mu se molimo i služimo ga svaki dan i tada će sve biti dobro. U suprotnom će nas rastrgnuti na komade. " Andrej Tkačov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 3, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2019 пре 17 часа, srema рече A i uostalom, cini mi se da postoji dosta ljudi koji se paze na svoju dusu, odn. mentalno zdravlje -- prica se dosta o tome u ovim predavanjima koje drzi o. Arsenije, cini mi se da je on ovako, aktuelan. Ne mora da znači...mada liči. Ja tek kad posle nekog vremena počnem da se ponovo molim ili se pričestim...tek tad vidim da mi je nešto stvarno falilo... Neko umiljenje u duši, blagodat...to nije toliko psihički fenomen. , ali da o. Arsenije je imao lepa predavanja, šteta što su ga "ućutkali". "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 3, 2019 Пријави Подели Написано Јул 3, 2019 Zato sto se ne spasavaju oni koji nisu pravoslavni. Argumentacija iznesena kod Georgija Maksimova i sajt Svedok verni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 3, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 3, 2019 пре 11 минута, grigorije22 рече Zato sto se ne spasavaju oni koji nisu pravoslavni. Argumentacija iznesena kod Georgija Maksimova i sajt Svedok verni. e tu smo...sad bih u šali rekla ma nemoj mi kasti... Pa i vladika NIkolaj je govorio kako će svakom biti suđeno u odnosu na saznanja koje je imao, čak i nekim neznabožcima divljim plemenima Amazonije...svaki čovek ima unutrašnji od Boga dan dar da raspoznaje šta je dobro a šta ne... I koliko ljudi različitih religija znam... svi su super. dragisa and Жика је реаговао/ла на ово 2 "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 4, 2019 Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 пре 22 часа, sanja84 рече e tu smo...sad bih u šali rekla ma nemoj mi kasti... Pa i vladika NIkolaj je govorio kako će svakom biti suđeno u odnosu na saznanja koje je imao, čak i nekim neznabožcima divljim plemenima Amazonije...svaki čovek ima unutrašnji od Boga dan dar da raspoznaje šta je dobro a šta ne... I koliko ljudi različitih religija znam... svi su super. Problem je u tome sto oni nisu krsteni i ne pricescju se. Muslimani, protestanti,adventist ispovedaju jersi a apostol Pavle nabrajajuci ko se nece da nasledi carstvo navodi i jeretike. Plus nisu u Crkvi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sanja84 Написано Јул 4, 2019 Аутор Пријави Подели Написано Јул 4, 2019 пре 32 минута, grigorije22 рече Problem je u tome sto oni nisu krsteni i ne pricescju se. Muslimani, protestanti,adventist ispovedaju jersi a apostol Pavle nabrajajuci ko se nece da nasledi carstvo navodi i jeretike. Plus nisu u Crkvi. hm, a sta sa onima koji 'tvojim imenom izgone demone, pusti ih neka tako cine. ko nije protiv nas, sa nama je' cini mi se da ima i toga u pismu. kao i dobar samarjanin i sta ti ja znam... "Drži svoj um u adu i ne očajavaj" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука