Jump to content

Papa o kanonizaciji kardinala Stepinca: ‘On je blažen, može mu se moliti, ali do svetosti moramo izučiti neke povijesne točke’

Оцени ову тему

Препоручена порука

Papa o kanonizaciji kardinala Stepinca: 'On je blažen, može mu se moliti, ali do svetosti moramo izučiti neke povijesne točke' | Bitno.net https://www.bitno.net/vijesti/papa-o-kanonizaciji-kardinala-stepinca-on-je-blazen-moze-mu-se-moliti-ali-do-svetosti-moramo-izuciti-neke-povijesne-tocke/#.XNLBKD5Xuj4.whatsapp

Подели на овим сајтовима

U nastavku objašnjava kako se radi o povijesnim točkama te da je on, koji mora potpisati kanonizaciju, molio, promišljao, tražio savjet i naposljetku shvatio kako treba potražiti pomoć kod patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Irineja. “Irinej je veliki patrijarh. I Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno povijesnu komisiju. Radili smo zajedno. Jer, i Irineja i mene jedino zanima istina”, objašnjava.

. Znamo da je on dobar čovjek, da je blaženik, ali da se učini ovaj korak ja sam tražio pomoć Irineja da se učini istina. Izučava se“, kaže.

Papa Franjo potom objašnjava kako je najprije osnovana komisija koja je dala svoje mišljenje, a sada se izučavaju druge točke. „Produbljavaju se neke točke kako bi istina bila jasna. Ja se ne plašim istine. Ne plašim se. Samo se plašim suda Božjeg. Hvala”, zaključio je svoj odgovor na pitanje Silvija Tomaševića o daljnjem postupku kanonizacije hrvatskog blaženika.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, stevan911 рече

Neka mi Bog oprosti ali moram reći,kakva im je Crkva takav je i on svetac.....

Mislim da je ovo dovoljan pokazatelj kako se treba ponašati Pastir.

promišljao, tražio savjet i naposljetku shvatio kako treba potražiti pomoć kod patrijarha Srpske pravoslavne Crkve Irineja. “Irinej je veliki patrijarh. I Irinej mi je pomogao. Osnovali smo zajedno povijesnu komisiju. Radili smo zajedno. Jer, i Irineja i mene jedino zanima istina”, objašnjava.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, stevan911 рече

Istina je jedna i siguran sam njemu vrlo dostupna,no dobro vreme će pokazati šta će se desiti.... Mada se da naslutiti u kom smeru sve to ide...tiha voda breg roni..

Mislim da papa želi da prvo dođe do pomirenja i zajedničkog stava između Srba i Hrvata pa tek onda može doći na red kanonizacija.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, stevan911 рече

I ja mislim isto,želeo bi da se prvo pomirimo pa da ga zajedno proglasimo i priznamo za sveca :aplauz:

A videćemo šta će biti....

Mislim da nije problem u blaženom Stepincu nego u nama jer ga ne želimo nasljedovati u onom što je on radio.

On je rekao da je Jasenovac najveća sramota Hrvatskog naroda, a ti isti to sada relativiziraju.

Tako dok se god ne suočimo sa poviješću neće biti ni pravog pomirenja a u takvoj situaciji ni Stepinac ne može biti kanoniziran za sveca.

To je po meni istina i to sam isto napisao i u komentarima na bitno netu.

Подели на овим сајтовима

„Časovi su ovo, u kojima ne govori više jezik, nego krv svojom tajanstvenom povezanošću sa zemljom u kojoj smo ugledali svjetlo božje i s narodom iz kojega smo nikli. Je li potrebno isticati da je i u našim grudima življe zakucalo srce? [...] I tko nam može zamjeriti, ako i mi kao duhovni pastiri dajemo svoj prinos narodnom veselju i zanosu, kad se puni dubokog ganuća i tople zahvalnosti obraćamo Božjem Veličanstvu? [...] Govoreći vam dakle kao predstavnik Crkve i pastir duša molim vas i pozivam, da svim silama nastojite i radite oko toga, da naša Hrvatska bude Božja zemlja [...] Odazovite se stoga spremno ovom mom pozivu na uzvišeni rad oko čuvanja i uznapređenja NDH.[2]

(Stepinčev poziv katoličkom sveštenstvu da podrži NDH, 28. april 1941.)

СТЕПИНАЦ СЛАВИ УСТАШЕ ПОЗИВАЈУЋИ СЕ НА НАЦИСТИЧКУ ИДЕОЛОГИЈУ КРВИ И ТЛА
Подели на овим сајтовима

@kopitar Jesi li,brate moj,pogledao snimak koji sam okačio?

Takvih snimaka ima na desetine,da be pričam o knjigama koje su napisane....

Tako da mislim da je najbolje da se složimo da se ne slažemo....

Svako dobro od Boga ti želim.

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 8.5.2019. at 20:23, kopitar рече

prvo dođe do pomirenja i zajedničkog stava između Srba i Hrvata

pa tek onda može doći na red kanonizacija.

И онда  лепо заједно на Степинчево   ходочастимо код Степинца покровитеља и заштитника српског народа, Рома и осталих нехрвата :D 

Лудило :smeh1: ! 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...