Аполоније Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 20 минута, Вилер Текс рече Патриотизму децу можеш научити где год да си. У школама их неће научити томе. Знаш ли да су овде одрасле генерације које се боје да кажу Хрвату да причају српски да се Рват не би наљутио? Па, знате, ако децу нисте у стању да научите ни њиховом језику, тешко да ћете на њих пренети било шта друго? А жалосна је чињеница да бар пола наше деце у иностранству не научи свој матерњи уопште. Истини за вољу, многу од те деце касније привуче жеља да се упознају са својим коренима, али без језика, све то иде јако тешко. Одрасле, али кад? Та времена су ипак иза нас. Ево, моји вршњаци знају далеко више о својој историји него њихови родитељи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 1 минут, Просечан србенда рече Овде још увек можемо да се боримо против тога. Народ је спречио групу нво-а да уведу приручнике секс.образовања у вртиће и шоле. Тамо је то већ готова прича. Један мој пријатељ је отишао у амстердам у посету ближих рођака који су тамо већ дуго времена и каже да није смео ни да започне разговор о томе да педеризам и други поремећаји нису нормална ствар. Тамо наша деца о томе уче на страном говорном језику и питање је колико родитељ може да утиче да дете то не прихвата. Можда није смео да започне јер му је глупо на основу предпоставке јер је то тамо "мејнстрим". Али да ли то људи тамо прихватају аутоматски? Не бих рекао.И тамо је широк појам. Није исто Ирска и Холандија нити Тексас и Калифорнија. Нек учи на страном језику у кући се прича српски. Како су Јермени остали Јермени и Грци Грци? У чему је проблем? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 11 минута, Вилер Текс рече Али знај да ако радиш у Србији једва ћеш преживети у старости. znam ja sve, pa dolazim redovno u srbiju nisam slepica da ne vidim kako se zivi...ovde vecina nasih starijih tj. prve generacije jedva dozive penziju i umre pre nego sto uspe da se vrati dole..to su uglavnom ljudi koji su radili teske fizicke poslove, plus klima ovde je idealna za dobijanje astme, reume , kancera ima isto mnogo itd. mogu da postavim sa sajta naseg parohijana koji radi za pogrebno iz bg pa znam tacno ko je umro i od cega i koliko je doziveo... АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 Мало се превише острашћено улази у читаву причу. Данас можеш да дођеш са једног на други крај планете у року од дан-два. Већина људи иде у западну Европу, значи сат лета или неколико сати бусом/возом. Интернет има свуда - скајп, вајбер...свако може да се чује и види са својима кад хоће, не мора да чека писма и разгледнице као некад. Поента? Пробаш, па видиш. Ако иде, супер. Ако не иде, вратиш се назад и гледаш шта и како даље (наравно под условом да не правиш тамо неке глупости). Богатији си за једно искуство ако ништа друго. Juanito, АлександраВ, Вилер Текс and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 5 минута, Вилер Текс рече Нек учи на страном језику у кући се прича српски. Како су Јермени остали Јермени и Грци Грци? У чему је проблем? Али, управо у томе и јесте проблем. Завршите посао у пет, путујете сат времена до куће, а деца иду у кревет у девет-десет. То вам оставља нека 3-4 сата за дружење, у време када сте ви мртви уморни, а деца треба да раде домаћи. И како их онда научити језику? То је могуће само ако један од родитеља не ради, и стварно се посвети деци, а данас је тешко издржавати породицу с једном платом. Сваки народ има неку своју причу. Срби се просто тамо утапају у већој мери него неки други. Можемо полемисати о томе зашто је тако, али тако је. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
AnaLaz Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 13 минута, Хаеул рече Мало, нажалост. Камо среће да је више наших људи тамо далеко задесила тако лепа судбина. Моји родитељи и ја смо имали доста среће, заиста, али многи други нису. Овде сам имала "сигуран" посао. Али стално звали да ми мењају смену. У 11 ме зову дођи да радиш од 13, а не од 14. Па онда, "јеси ли писала захтев за овај слободан дан? Ако ниси, је л би могла да дођеш да радиш тад смену 12-21?" Или ти једноставно промене расопред и сами узму слободан дан. И тако месечно скупим по 200 сати, а некад и више. Радили смо често девет сати дневно, на ногама све време, са једним слободним даном,кад нам је фалило људи. Само радиш и спаваш. И кад ти дође слободан дан, не излази ти се из куће. За шта, бре? Ако ћу тако да радим, онда ћу да радим тамо где се више плаћа. Боже, здравља само. Енде. Србију волим, никад је се не бих одрекла. Вилер Текс, Natasa., АлександраВ and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 Управо сада, Хаеул рече И како их онда научити језику? У кући се прича само српски. Дође бака на шест месеци и готов проблем. Па друга бака...Па недеља у цркви па школица, па окупљања па ово оно.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 8 минута, Просечан србенда рече Тамо наша деца о томе уче на страном говорном језику и питање је колико родитељ може да утиче да дете то не прихвата. moze ko je crkven i mi to ovde radimo...mada se od malena ispira mozak tim da je sve ok i da je sve normalno, npr. jedna moja poznanica holandjanka je pustila sina od 16 da "'proba" kako ona kaze sta mu vise odgovara, znaci da proba i sa muskim i sa zenskom.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 3 минута, GeniusAtWork рече Мало се превише острашћено улази у читаву причу. Данас можеш да дођеш са једног на други крај планете у року од дан-два. Већина људи иде у западну Европу, значи сат лета или неколико сати бусом/возом. Интернет има свуда - скајп, вајбер...свако може да се чује и види са својима кад хоће, не мора да чека писма и разгледнице као некад. Поента? Пробаш, па видиш. Ако иде, супер. Ако не иде, вратиш се назад и гледаш шта и како даље (наравно под условом да не правиш тамо неке глупости). Богатији си за једно искуство ако ништа друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 6 минута, GeniusAtWork рече Пробаш, па видиш da bi probao, treba ti odredjena kinta i neki smestaj za pocetak..jer nista nema za dz АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аполоније Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 2 минута, AnaLaz рече Овде сам имала "сигуран" посао. Али стално звали да ми мењају смену. У 11 ме зову дођи да радиш од 13, а не од 14. Па онда, "јеси ли писала захтев за овај слободан дан? Ако ниси, је л би могла да дођеш да радиш тад смену 12-21?" Или ти једноставно промене расопред и сами узму слободан дан. И тако месечно скупим по 200 сати, а некад и више. Радили смо често девет сати дневно, на ногама све време, са једним слободним даном,кад нам је фалило људи. Само радиш и спаваш. И кад ти дође слободан дан, не излази ти се из куче. За шта, бре? Ако ћу тако да радим, онда ћу да радим тамо где се више плаћа. Боже, здравља само. Енде. Србију волим, никад је се не бих одрекла. Савршено Вас разуем. Сагледали сте ситуацју и донели одлуку која Вам најбоље одговара, и то је нешто што свако мора да учини за себе. АлександраВ, Milica Bajic and AnaLaz је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 7 минута, AnaLaz рече Ако ћу тако да радим, онда ћу да радим тамо где се више плаћа. Боже, здравља само. Србију волим, никад је се не бих одрекла. Ово је поента. И овде се ради за стране компаније за сићу. Одем преко и рмбам и знам за шта рмбам. Прича да се овде ладимо је увредљива. AnaLaz and Milica Bajic је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Просечан србенда Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 5 минута, Вилер Текс рече Можда није смео да започне јер му је глупо на основу предпоставке јер је то тамо "мејнстрим". Али да ли то људи тамо прихватају аутоматски? Не бих рекао.И тамо је широк појам. Није исто Ирска и Холандија нити Тексас и Калифорнија. Нек учи на страном језику у кући се прича српски. Како су Јермени остали Јермени и Грци Грци? У чему је проблем? Не бих баш рекао јер му је одмах било стављено на знање да о томе нема расправе, тако су научени и ти сад ту својеврсну јерес не можеш лако једним разговором да отклониш. А проблем је у нама, јер хоћемо да идемо на туђе, неспособни да се боримо у својој земљи, и као такви лако се асимилујемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 Управо сада, Sofija_ рече da bi probao, treba ti odredjena kinta i neki smestaj za pocetak..jer nista nema za dz Па да смо неки, пружали би руку једни другима као Шиптари нпр.., Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Април 14, 2019 Пријави Подели Написано Април 14, 2019 пре 2 минута, Вилер Текс рече Дође бака на шест месеци и готов проблем. Па друга бака... Zdravo snajka, došla svekrva na 6 meseci...zdravo zete došla tašta na 6 meseci...ajde NE . Neka upišu školu jezika, kakva baba na 6 meseci . Чунга Лунга, АлександраВ, Вилер Текс and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 3 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука