Jump to content

Преминуо Добрица Ерић

Оцени ову тему

Препоручена порука

Чувени дечији песник, прозни и драмски писац Добрица Ерић преминуо је у 82. години после дуге и тешке болести.

Добрица Ерић је рођен 1936. године у селу Доња Црнућа у Горњој Гружи (код Горњег Милановца).

Dobrica Erić

Прву збирку песама објавио 1959. а до данас више од стотину књига. Аутор је више романа, пет књига лирске прозе, 23 збирке песама, пет позоришних драма, више од 40 књига за децу.

Песме су му ушле у читанке, антологије, школске лектире.

Заслужни је уметник града Београда, а дела су му продата у тиражу од милион примерака.

Доста их је преведено на стране језике.

Управни одбор Удружења књижевника Србије га је 30. марта 2012. предложио за дописног члана Српске академије наука и уметности.

Blic.rs

View full Странице

Подели на овим сајтовима

Бог да душу прости Добрици. Диван човек, изузетна личност. Прва књига коју сам као дете прочитао била је његова "Торта са пет спратова"

Подели на овим сајтовима

Господ нека му души опрости и усели је у вечну радост.

Подели на овим сајтовима

Imao sam prilike da licno pricam sa njim, izuzetan covek, ljudina, Bog da ga uzme u svoje Narucje.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Прими га, Оче, у наручје Твоје!

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

"Ја заволех девојку из града", "Пркосна песма", "Вашар у Тополи"...

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...