obi-wan Написано Октобар 22, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2018 On 22. 10. 2018. at 21:38, Снежана рече жене имају једну бољку "промениће се" Expand Evo mi je Sneza dala dobar uvod za jedno vazno pitanje, tamo na onoj drugoj temi... ... Sta velite, da li i koliko zene treba da se menjaju u vezi/braku? Jeri kad se ovako kaze kako je iznad receno (a vidjao sam to na prilicno mesta na vise slicnih tema, ne samo na ovoj - "on je taj koji treba da se menja") izgleda prilicno sumorno: od muskih, koji su valjda tradicionalno krivi za neuspele brakove, ocekuje se promena, dok se zene u tome manje-vise i ne pominju. Ovo pitam i zbog jednog najnovijeg saznanja iz stvarnog zivota: bracni par sa troje povece dece razisao se pre nesto malo dana. Uglavnom su svi drvlje i kamenje na muza, razume se, i to prilicno automacki, a najvise zene - "ovakav je, onakav je"... medjutim... ja prilicno dobro znam obadvoje, i mogu da kazem da je ne mali deo tereta za ovaj razilaz na zeni (ako se tema razvije, objasnicu okvirno o cemu je rec). Dakle - ko je kriv? Zasto? Sta podrazumevate kad kazete da muz treba da se menja, a sta za zenu? Koji su uzroci po vama "crta bez povratka"? Ionako se forum utijao u skorije vreme, pa da unesemo malo zivosti... Рапсоди, Лапис Лазули, Flojd and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 22, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2018 Bilo bi super kad bi smo znali svi pre braka da brak i sluzi tome da nas menja i da uzrastamo do rasta mucenika, ali buduci sveta tajna to je nemoguce bez Hrista. Tako da svako ljucko umovalje nije lose ali je samo skidanje temperature a zanemarivanje gripa. Tavita, "Tamo daleko", Ivan Marković and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 2 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 22, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2018 On 22. 10. 2018. at 22:42, Лапис Лазули рече ali je samo skidanje temperature a zanemarivanje gripa. Expand Заправо, код грипа и немаш шта посебно да радиш осим да скидаш температуру. И одмараш док не прође. Justin Waters, Natasa., Broken and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лапис Лазули Написано Октобар 22, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2018 On 22. 10. 2018. at 23:03, Juanito рече и немаш шта посебно да радиш Expand Srecom sto je ljudima nemoguce Bogu je moguce obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Opet musko-zensko. Sve je to od osobe do osobe. Ja imam utisak da sam se u vezama ja uvek menjala i prilagodjavala. obi-wan, Flojd and Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelica-djuric Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Прво да похвалим тему па да додам пар реченица. Ја исто понекад стичемо утисак да се све свали на мушкарца, познавајући неке распале бракове у свом окружењу. Чак могу са сигурношћу да тврдим да је за пар тих бракова крива у већој мери жена, и то због тога што је изгубила на неки начин женственост и хтела да носи панталоне. Мушкарцима се узима та основна улога која му је дата од Бога да чува жену, и просто мора доћи до нарушавања односа. Свакако сваки брак је јединка за себе, ово кажем генерално. Да ли се треба мењати у браку?! Брак и јесте прилагођавање једно другом. Ако ти данас уганеш ногу, ја се морам прилагодити теби да шетам споро, ако желим да шетам са тобом. Има једна много добра књига на тему брака и односа међу супружницима, зове се "Једном за цео живот" За сваку препоруку. Поздрав Поет, Justin Waters, "Tamo daleko" and 3 осталих је реаговао/ла на ово 5 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 22. 10. 2018. at 22:04, obi-wan рече Dakle - ko je kriv? Expand Oboje. Ona očekuje da će on da se menja, on očekuje da će ona da ostane ista. Ni jedna ni druga situacija se ne dešava. obi-wan, Flojd, ines and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 23. 10. 2018. at 1:29, jelica-djuric рече Чак могу са сигурношћу да тврдим да је за пар тих бракова крива у већој мери жена Expand Ne možeš nikad sa sigurnošću da tvrdiš o tuđem braku jer nikad ne znaš šta se dešava između njih dvoje iza zatvorenih vrata. Flojd, Драшко, obi-wan and 4 осталих је реаговао/ла на ово 1 6 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 Uvek treba poci od sebe. Prvo se zapitati sta sam ja zeznuo? Onda ulozis odredjeni napor da skuzis i shvatis o cemu se radi i krenes to da menjas kod sebe. Verujte uvek je do nas. Jer ako si posvecen svojoj sreci radeci stvari koje volis i koje te cine srecnim definitivno si u problemu ako tvoja jedina sreca i zadovoljstvo postane druga osoba. I da, ljubav je prilagodjavanje i prihvatanje, a povrh svega oprastanje. obi-wan, jelica-djuric and "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 3 Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милошшш Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 jelica-djuric and Поет је реаговао/ла на ово 1 1 cool.lie.talker Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 22. 10. 2018. at 22:04, obi-wan рече Sta velite, da li i koliko zene treba da se menjaju u vezi/braku? Jeri kad se ovako kaze kako je iznad receno (a vidjao sam to na prilicno mesta na vise slicnih tema, ne samo na ovoj - "on je taj koji treba da se menja") izgleda prilicno sumorno: od muskih, koji su valjda tradicionalno krivi za neuspele brakove, ocekuje se promena, dok se zene u tome manje-vise i ne pominju. Expand само да те исправим, ја нигде нисам написала да се је мушкарац тај који би требало да се мења, писала сам о везама које негде немају изгледа за опстанак, о везама које нигде не воде, где жена покушава да промени мушкарца или се нада некој промени. Шта више, рекла сам да је то женска бољка, свакако, најбоље је и најтеже прихватити/заволети особу онакву каква јесте, а да се труде, да урастају заједно то би требали и он и она. П.С. ... а сад идем да се превазиђем Flojd, jelica-djuric and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelica-djuric Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 23. 10. 2018. at 3:17, Natasa. рече Ne možeš nikad sa sigurnošću da tvrdiš o tuđem braku jer nikad ne znaš šta se dešava između njih dvoje iza zatvorenih vrata. Expand Донекле си у праву, ал мање -више ако ти је неко близак , и знаш обе стране, сам можеш да видиш и закључиш неке ствари. Не кажем да муж не сноси уопште кривицу, сноси и те како, ал питање је шта је онај мали узрочник. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 23. 10. 2018. at 1:29, jelica-djuric рече Чак могу са сигурношћу да тврдим да је за пар тих бракова крива у већој мери жена, и то због тога што је изгубила на неки начин женственост и хтела да носи панталоне. Expand Iznenađen sam ovim užasom, potresen saznanjem da se neke žene tako nehumano ponašaju prema svojim muževima. Данче*, Драшко, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 23. 10. 2018. at 1:29, jelica-djuric рече Чак могу са сигурношћу да тврдим да је за пар тих бракова крива у већој мери жена, и то због тога што је изгубила на неки начин женственост и хтела да носи панталоне Expand Свака веза, брачна или не, је прича за себе. Ипак, кад су у питању панталоне има ту једна могућност а то је да жена скоро па мора да преузме неке мушкарчеве улоге јер је он пасиван и незаинтересован. Значи, ради опстанка и каквог-таквог функционисања породице она облачи мушке панталоне. Временом изгуби поштовање према таквом мужу и схвати да јој (такав) муж не треба па дође до развода. Sanja Т., Снежана, Таша and 4 осталих је реаговао/ла на ово 3 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Flojd Написано Октобар 23, 2018 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2018 On 23. 10. 2018. at 7:26, Broken рече Свака веза, брачна или не, је прича за себе. Ипак, кад су у питању панталоне има ту једна могућност а то је да жена скоро па мора да преузме неке мушкарчеве улоге јер је он пасиван и незаинтересован. Значи, ради опстанка и каквог-таквог функционисања породице она облачи мушке панталоне. Временом изгуби поштовање према таквом мужу и схвати да јој (такав) муж не треба па дође до развода. Expand Ima tu i druga strana. A to je da odnos muskarca prema zeni zavisi iskljucivo od nje same. Tj kako se ona postavi tako ce on i da se odnosi prema njoj. Sve sto mu popusti on ce to raditi, sve sto mu ne dozvoli on nece raditi, jer ako nastavi da radi tako stavice ga. U prvih meseci zabavljanja dosta stvari ispliva na videlo, tako da ko zeli da vidi i ko je oprezan on vidi ko ne zeli on se zaludjuje i zatupljuje pricama o promeni. Zene biraju, to je bilo i ostalo, zena treba da zna sta zeli i da takvog muskarca nadje. Pa kad nadje ili ce da ga prihvati takvog ili ce da nadje drugog. Covek koji stalno posecuje kafane ne moze da se preko noci promeni i postane domacin. Osim ako on to sam ne zeli. A to zena moze lako da proveri. Tj ako mu nesto kaze da joj smeta i on se trudi da to menja to je dobar predznak da je taj covek voljan da zbog sebe i nje bude bolji. Mada, vise inponuje onaj koji se ne menja, jer moze da se lako uskoci u pantalone sto se i od pocetka zelelo. Када се ствари ставе на папир, ми вредимо онолико колико наша дела говоре о нама а не наше речи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука