Jump to content

Празник Покрова Пресвете Богородице у Ђунису

Оцени ову тему


Препоручена порука

Сестринство манастира Покрова Пресвете Богородице прославило је своју храмовну славу. Започело је празничним бденијем, које је служио Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније уз саслужење и присуство великог броја свештеника нишке и крушевачке Епархије.

У поноћ је служен акатист Пресветој Богородици док су верници држали упаљене свеће, што је давало свечани тон богослужбеној атмосфери.

Око два часа после поноћи започело је служење Свете тајне јелеосвећења, а потом је, у четири сата ујутру, почела прва Света Литургија, док је од осам сати почела Света архијерејска Литургија, коју је служио Његово Преосвештенство Епископ нишки Г.Г. Арсеније.

Епископ Арсеније је, у свом обраћању, након што је сестринству манастира и верницима честитао празник и славу, подсетио окупљене на значај празника Покрова Пресвете Богородице:
„Да затражимо Њен благослов и молитве у свим икушењима и свим недаћама овога земаљскога живота, јер Она је наша заступница, Она која стоји пред престолом Бога живога, пред Сином својим, молећи за цео свет и молећи за нас. И много пута у историји Цркве видели смо колико су молитве Мајке Божије јаке пред Сином њеним, Господом нашим, Исусом Христом.“

Vladika Arsenije - Beseda Djunis (14 10 2018).mp3

 

http://radioglas.rs/Newsview.asp?ID=23

 


View full Странице

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Непотпуна вест, као и увек. Велики број свештеника је био из других епархија, који већ годинама долазе на овај празник у манастир Ђунис. Од 9 колико је служило Свету Тајну Јелеосвећења, два су била из шабачке, два из ваљевске, један из београдско-карловачке, један из сремске, један из дабробосанске и два из нишке...

Caelum a non celando, quia apertum est.

http://www.pravoslavniistocnik.net/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Креирај ново...