Jump to content

Препоручена порука

Мислим да би требало унети неке нове, "социјалне" молитве у служебнике, примерице, за утеху и спасење оболелих од малигних болести, незапослене, за бескућнике,  за старе о којима нема ко да брине, за одбачену и насиљу изложену геј омладину итд. 

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Који смор кад се молитве отпуста читају пре причешћа као што је то неретко случај у мојој парохијској цркви :dry:

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

Ja sam nova u veri,pa mi nemojte zameriti.Al jutros sam bila u crkvi, puna je bila hvala Bogu, al ono sto sam primetila za vreme liturgije, bio je neki zapisnicar sa knjigom, vidim ljudi prilaze, ostavljaju novac.Svako jos pored ikona pa i onih proreza ubacuje novac. Onda u jednom momentu zapisnicar i mladi kolega podjose sa nekim sesiricima od vernika do vernika prikupljajuci novac.Na sam kraj svestenik je iscitao iz knjige imena kao i cifre i zahvalio se . Moje pitanje glasi , da li je to tako i kod vas?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

On 17. 3. 2019. at 22:50, Gogić рече

Ja sam nova u veri,pa mi nemojte zameriti.Al jutros sam bila u crkvi, puna je bila hvala Bogu, al ono sto sam primetila za vreme liturgije, bio je neki zapisnicar sa knjigom, vidim ljudi prilaze, ostavljaju novac.Svako jos pored ikona pa i onih proreza ubacuje novac. Onda u jednom momentu zapisnicar i mladi kolega podjose sa nekim sesiricima od vernika do vernika prikupljajuci novac.Na sam kraj svestenik je iscitao iz knjige imena kao i cifre i zahvalio se . Moje pitanje glasi , da li je to tako i kod vas?

Expand  

Нема замерке на ово што је примећено. И није тако свуда.
Код мене се добровољни прилог скупља током сваке Литургије, стављањем новца на 2 таса.
Ако се догоди нека потреба, нпр. током зиме је рачун за грејање храма (подно грејање) био замаман,
народ је позван да остави прилог (ако има и ако жели) и ако жели да каже и своје име, да се запише.
Та имена касније нису читана, и већина народа је рекла да не жели да им се име упише.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...