*SHONE* Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Штета што у нашем народу нема више монаха као што су о. Рафаило или о. Арсеније. Жика, Fotina444, Petar-M and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 Zanimljiv mu je ovaj video. Kako da znaš koliki je tvoj krst? Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Вилер Текс Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 21 часа, Ana B. рече Mislila sam na to vezano za brak u smislu muskarac treba zeni da obezbedi, da da prostora da ona moze da bude dobra supruga i majka, sad ne znam bas to sto prica zeni treba da pomazu oko dece, mislim ako ona ne radi onda je to malo preterano... Nego bih se osvrnula na njegovu pricu zbog onih muskaraca gotovana koji sve ocekuju od zene.. Као што Оби рече, то ме Црква човека учи а не Мирољуб или било који други јеретик. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 19 часа, obi-wan рече Sto se tice Karelina, video sam do sad nekoliko izuzetno zestoko nebuloznih tvrdnji kod njega, koje uopste ne pripadaju Crkvi - npr. o spontano pobacenoj deci. I njega uopste ne drzim za neki bitan autoritet, Можеш ли ми рећи конкретно његов став по питању спонтано побачене деце и шта је још то код њега што не припада цркви ? Нисам прочитао ни једну његову књигу и ако их имам код куће неколико (и планирам да их читам) али сам читао доста његових чланака и проповеди и све оно што сам до сада прочитао је у духу отаца и на своме месту. Нисам до сада налетео на нешто сумњиво. Доста су му трвде беседе, дубоко улази у срж и не преза да разобличи сваки вид греха којег ми још нисмо спремни да се ослободимо и за нас који смо још у фази очишћења, те ствари су нам тешко прихватљиве јер још не можемо да се носимо са тим (већини може да буде и саблазан). Чак и да наиђемо на неке изузетке које нам личе да не припадају цркви, не може да се порекне све оно остало о чему прича. Нису се ни свети оци увек и у свему слагали али су били истог духа. Мислим да нам је то само идеалан разлог којег смо једва дочекали да би нашли оправдање за наше не прихватање тих његових ставова. Ово говорим полезаћи од себе, па се ограђујем да је то случај и код тебе. Али можда се још неко препозна. Јанко and Zoki1988 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Petar-M Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 18 часа, Ana B. рече Ne kažem trebaju nam duhovnici, al ne držim ni jednog za reč :)))))))) Немој баш ниједног. Узми макар једног Milica Bajic and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 On 23.8.2018. at 0:27, АлександраВ рече Чувеном оцу Рафаилу дозлогрдио филозоф Мирољуб Петровић и његово, како каже, баљезгање о Цркви и вери, па је одлучио да га прогласи за сатанисту који мора да заћути! Hvala dragom Bogu da je konačno neko rekao pravu stvar. Svaka čast o.Rafilu što je to javno rekao, konačno da se pokrene da se ovaj čovjek ukloni iz javnosti. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 4 часа, Petar-M рече Можеш ли ми рећи конкретно његов став по питању спонтано побачене деце и шта је још то код њега што не припада цркви ? Нисам прочитао ни једну његову књигу и ако их имам код куће неколико (и планирам да их читам) али сам читао доста његових чланака и проповеди и све оно што сам до сада прочитао је у духу отаца и на своме месту. Нисам до сада налетео на нешто сумњиво. Доста су му трвде беседе, дубоко улази у срж и не преза да разобличи сваки вид греха којег ми још нисмо спремни да се ослободимо и за нас који смо још у фази очишћења, те ствари су нам тешко прихватљиве јер још не можемо да се носимо са тим (већини може да буде и саблазан). Чак и да наиђемо на неке изузетке које нам личе да не припадају цркви, не може да се порекне све оно остало о чему прича. Нису се ни свети оци увек и у свему слагали али су били истог духа. Мислим да нам је то само идеалан разлог којег смо једва дочекали да би нашли оправдање за наше не прихватање тих његових ставова. Ово говорим полезаћи од себе, па се ограђујем да је то случај и код тебе. Али можда се још неко препозна. Bila je o tome tema ovde na forumu, ne znam tacno koja - covek, nista manje, nego decidirano tvrdi da spontano pobacena deca neizostavno odlaze u pakao. Mislim da nema potrebe da se ovako tragicna glupost potanko objasnjava, medjutim, umesno je da se pitamo otkud jednom kaludjeru u godinama, sa poduzim iskustvom, da dodje do ovako neceg? Moje misljenje je da dokle god se covek potpuno i bez ostatka ne oslobodi subotarskog nacina razmisljanja, on se neprestano nalazi u velikoj opasnosti da lako sklizne u "mozgoslovlje", kako bi to rek`o starac Pajsije Svetogorac, tj. u suvo i bezivotno praznomisljenje. A vidimo bas i po ovom primeru da to cesto moze da bude i neizmerno pogresno, i potpuno tudje duhu istinske poboznosti. Inace, u jednom zitiju (ne secam se da li u Prologu ili u nekoj drugoj knjizi) vl. Nikolaj opisuje zivot neke ruske plemkinje, koja nikako nije mogla da rodi dete, nego je imala negde 6-7 spontanih, jedan za drugim. I zbog toga je naravno bila sva ocajna i utucena, i stalno je plakala - a bila je bas pobozna i blaga. I jednom prilikom u snu joj se javio sv. Jovan Krstitelj, i rekao joj "ne placi i ne budi tuzna, o ovakvoj deci ja licno brinem". Eto koliko je Karelin potpuno i bez ostatka promasio sve po ovom pitanju. Милан Ракић, Јанко, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 On 23.8.2018. at 13:00, obi-wan рече On 23.8.2018. at 5:47, Ana B. рече Uzećemo od Miroljuba par korisnih stvari vezanih za brak... Od njega necemo da uzmemo apsolutno nista. Узећемо од њега пар десетина ствари из медицине и обуке о здрављу, јер су доста добро објашњене. АлександраВ and kordun је реаговао/ла на ово 1 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 9 минута, Марина Савковић рече Узећемо од њега пар десетина ствари из медицине и обуке о здрављу, јер су доста добро објашњене. obi-wan and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoki1988 Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 21 минута, obi-wan рече koliko je Karelin potpuno i bez ostatka promasio sve po ovom pitanju @TrifkeAjde molim te nađi ako nije problem. Gde je još promašio? Gde možda pogodio? Koliko je o .Rafailo pod uticajem tog Karelinovog promašaja i koliko on promašuje poštujući lik i delo R. Karelina? Ne znam kad ga je zadnji put pomenuo u besedi ili predavanju....Bila su neka predavanja na te teme ali to je bilo dosta ranije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 2 минута, АлександраВ рече On 5.7.2017. at 0:14, АлександраВ рече Ako koristite lekove, polako ih izbacujte kako napreduje izlečenje. Tempo izbacivanja lekova morate sami da odredite. Treba ga zatvoriti. Kratko i jasno. Џуманџи, Trifke, obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 @АлександраВ, не знам шта овде пише, не пратим фб годинама. Слушала сам раније Мирољубова предавања из медицине и тачна су. Добро објашњава ствари, разумљиво за све. Нисам нашла грешку, мада није ни причао о неким терапијама, нити је нешто саветовао. Свидело ми се и његово предавање око здравог живота, начина живота. Има ту што-шта да ваља. Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 24, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 24, 2018 Управо сада, Марина Савковић рече Има ту што-шта да ваља. To nije dovoljno i ne umanjuje činjenicu da je prevarant, šarlatan i da se lažno predstavlja kao lekar, da ugrožava zdravlje ljudi, da se bogati na tuđim zdravstvenim problemima, da promoviše izuzetno opasne "tehnike" koje spadaju u domen lažnog lečenja i da je zaista zaslužio najmanje da mu se zabrani da govori o zdravlju. Da je ova država ozbiljna država, odavno bi ga uhapsili. obi-wan, Биљана, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 21 минута, Марина Савковић рече Узећемо од њега пар десетина ствари из медицине и обуке о здрављу, јер су доста добро објашњене. Necemo. Sve iz medicine uzecemo od skolovanih lekara i drugog osoblja sa strukom. Od polovnih i u vise slojeva prefarbanih sektasa jedan trezan i razborit Hriscanin ne uzima ama bas nista. Вилер Текс, Јанко, Милан Ракић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 24, 2018 Пријави Подели Написано Август 24, 2018 пре 10 минута, Zoki1988 рече @TrifkeAjde molim te nađi ako nije problem. Gde je još promašio? Gde možda pogodio? Koliko je o .Rafailo pod uticajem tog Karelinovog promašaja i koliko on promašuje poštujući lik i delo R. Karelina? Ne znam kad ga je zadnji put pomenuo u besedi ili predavanju....Bila su neka predavanja na te teme ali to je bilo dosta ranije. Ne znam `de je ta tema, ne mogu sad da trazim. Ostalo sam manje-vise objasnio, a da li je i koliko nas o. Rafailo pod bilo cijim uticajem ne zanima me, dokle god sve te potencijalne uticaje on uspesno preradjuje blagorazumnim pristupom zrelog Hriscanina, i pred ljude iznosi samo ono sto stvarno umnozava zivot i mir u i medju ljudima. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука