Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Управо сада, obi-wan рече Ostavimo da to vreme pokaze, gore od samog osudjivanja je kad nekog unapred osudjujemo. Ne sudim ja nikoga a ponarocito ne Rafaila. Nemoze iz jednog izvora izlaziti i gorko i slatko. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 23, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Obecao sam ovoj sestrici da necu vise o Rafaili Ма нема проблема да причамо и о њему, не желим да буде да се ја залажем за некакву цензуру, али заиста не бих волела да се ова тема поново претвори у тему о игуману и његовом лику, делу, стилу и остало, то смо сваки пут урадили. Веома је важно да се стално прича о овом несрећном Мирољубу све док му се не затворе врата за трибине и предавања под окриљем наше цркве. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 1 минут, АлександраВ рече Ма нема проблема да причамо и о њему, не желим да буде да се ја залажем за некакву цензуру, али заиста не бих волела да се ова тема поново претвори у тему о игуману и његовом лику, делу, стилу и остало, то смо сваки пут урадили. Веома је важно да се стално прича о овом несрећном Мирољубу све док му се не затворе врата за трибине и предавања под окриљем наше цркве. Inkvizitorko! АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Ma, dovoljno je da se pogleda Miroljubov forum i odogovori 'strucnjaka' ( za sve oblasti covekovog zivota... ) na pitanja raznih ljudi. Eno, opet reklamira neke protestante i knjigu 'Ispovest palog andjela', klasicnu subotarsko - protestantsku pricu o nekim 'ostacima' istinitih hriscana ( van Crkve ) u prvim vekovima hriscnstva pa, evo, sve do danasnjih dana i opet, u buducnosti. Ne bi me cudilo, da i mister Miroljub sebe ubrojava u ostatak,..'ostatka' nekih istinitih hriscana ovih vremena АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 1 сат, Trifke рече On je tipican primer onoga sto vladika Nikoaj opisuje da je lako nauciti neukog i lako nauciti zivotinju ali je tesko nauciti onoga koji je nenaucen postao ucitelj drugima. U praksi to izgleda: on se drzi Karelina i njegovog naucavanja kao pijan plota. Ne poznaje mnogo toga ni iz teoriske ni iz prakticne teologije a donosi sud o tome. Uz put da ti napomenem ako vec nisi cuo da je Karelin izjavio nesto zanimljivo o ocu Justinu. Nemam ovde citat ali mogu da se potrudim da nabavim. Mislim i da sam ga ovde i postavio ali ne mogu da ga nadjem. Ovo ti pisem da cisto makar malo dobijes utisak sa kakvog se izvora napaja. I svakako da nije rec o ukusu. Svi oni mogu to da primene jedino u manastiru... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 5 минута, Ana B. рече Svi oni mogu to da primene jedino u manastiru... ???? nista te ne razumem a i rekli smo da necemo o Rafailu. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Управо сада, Trifke рече ???? nista te ne razumem a i rekli smo da necemo o Rafailu. A ta teorija treba ovo, treba ono, pa ajde brate ti među ljude, pa sve to primeni. Ne kažem trebaju nam duhovnici, al ne držim ni jednog za reč :)))))))) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 8 минута, Ana B. рече Svi oni mogu to da primene jedino u manastiru... Исто је њима као и свима, страсти нападају где год човек да се налази. Они који су искусили разлику кажу да је још и горе, јер демони јаче ударају тамо где је и борба јача. Petar-M and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 5 минута, Ana B. рече A ta teorija treba ovo, treba ono, pa ajde brate ti među ljude, pa sve to primeni. Ne kažem trebaju nam duhovnici, al ne držim ni jednog za reč :)))))))) Odavno sam izgubio volju za revolucijom. Bog menja coveka a ne covek coveka. Ana B. је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Управо сада, todor рече Исто је њима као и свима, страсти нападају где год човек да се налази. Они који су искусили разлику кажу да је још и горе, јер демони јаче ударају тамо где је и борба јача. Samo utisak pojedinaca. Borba je svuda ista. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ana B. Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 Mislim da je najteže ako živiš u svetu, a pokušavaš da primenjuješ ono što govore u manastirima... Tu se ljudi pogube malo... Trifke је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 6 минута, Ana B. рече Mislim da je najteže ako živiš u svetu, a pokušavaš da primenjuješ ono što govore u manastirima... Tu se ljudi pogube malo... Malo vise... ana čarnojević and Ana B. је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Агница Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 3 часа, Trifke рече Odakle znas? Jesi li ga probao kao duhovnika? Nije rec o ukusu. Који мотив те покреће да пишеш лоше о о. Рафаилу? Мене покреће завист кад год о некоме говорим лоше.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 1 сат, Агница рече Који мотив те покреће да пишеш лоше о о. Рафаилу? Мене покреће завист кад год о некоме говорим лоше.. Rekli smo da necemo da skrecemo sa teme. To kao pod jedan. Pod dva ne pisem ja lose o coveku vec ukazujem na promasaje koje pravi i trece nemam nikakve zavisti prema njemu. Ovim zakljucujem svaku daljnu diskusiju sa tobom na ovu temu. Жика је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Fotina444 Написано Август 23, 2018 Пријави Подели Написано Август 23, 2018 пре 5 часа, АлександраВ рече Оно што мени изузетно смета (а то је само мој проблем, свакако, до мене је), је то што смо почели све да изврћемо. Ево, и на овој теми, не разговарамо о будалама као што су Мирољуб и онај Ален, и о томе да је неко из цркве баш сасвим јасно рекао оно што је очигледно, него се тема опет окреће у анализу игумана. Masa je izabrala Varavu umjesto Hrista, tako da to je izgleda i normalno, pogotovo u nase vrijeme... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука