Jump to content

Атеисти питају вернике

Оцени ову тему

Guest свештеник Иван

Препоручена порука

• Гости

stvarno sam se trudio da razumem... ali biblija nije nista drugo do skup narodnih umotvorina  i izreka sabranih u jedinstveno stivo sa temom zivota nekog coveka koji je ziveo pre 2000 godina, bio mnogog pametan i cinio cuda...

A inace za ta cuda... danas kad se desi nesto pa krene prepricavanje tog dogadjaja dok stigne do trecih usta dogadjaj je vec poprimio titanske razmere... a zamisli sta se desi kad se nesto prepricava stotinama godina... pa posle prepisivano hiljadu godina i menjano kako je ko stigo i hteo... zato je stvarno tsko bibiliju svatiti za ozbiljno...

нови завет није писан стотинама година, написан је у истом веку када је Христос живео...

Подели на овим сајтовима

stvarno sam se trudio da razumem... ali biblija nije nista drugo do skup narodnih umotvorina  i izreka sabranih u jedinstveno stivo sa temom zivota nekog coveka koji je ziveo pre 2000 godina, bio mnogog pametan i cinio cuda...

то је проблем - што си сам покушао све, а нигде се ниси нимало информисао о смислу.

није Библија то што тврдиш.

A inace za ta cuda... danas kad se desi nesto pa krene prepricavanje tog dogadjaja dok stigne do trecih usta dogadjaj je vec poprimio titanske razmere... a zamisli sta se desi kad se nesto prepricava stotinama godina... pa posle prepisivano hiljadu godina i menjano kako je ko stigo i hteo... zato je stvarno tsko bibiliju svatiti za ozbiljno...

овим си само потврдио моје писање, а нити једном чуу ниси ни присуствовао, нити чуо а омаловажаваш значај, догађај и оне који су пренели.
Подели на овим сајтовима

Ako sad stavimo na stranu placebo, o kom sam vec pisao gde se ljudi sami izlece samo zato sto misle da prisutna osoba ima neke moci, informacije  o tzv "cudu" bi mogle  i ovako da se odvijaju...

"djoka -> peri: covece vidi neko ispao dinar, aj bolje ja da ga uzmem nego da ga zatrpa prasina

Pera -> ziki: juce djoka naso dinar na ulici

zika -> stojku: si cuo da djoka naso neke pare na ulici

stojko -> miletu: a be... djoka naso pare na ulici

mile -> miki: jesi cuo sta se desilo djoki? Naso pare na ulici, ne znam koiko ali naso pare ladno...

mika -> tomi: Covece djoka naso gomilu para na ulici.

toma -> lazi: Kad vidis djoku pozdravi ga puno i cestitaj mu naso ogromne pare na ulici

laza -> rodbini: Ljudi djoka se obogatio! Sutra svi kod njega na cas'!

Rodbina -> vecernje novosti: Nas rodjak je naso velike pare na ulici i sad je bogat! Dobro i seljaka da nadje malo srece

Vecersnje novosti: Poznati poljoprivrednik iz donjeg dusnika se obogatio tako sto je nasao ogromnu svotu novca na ulici. Kako nije bilo vlasnika posteni nalazac je novac zadrzao. nemamo jos informacija ali kako nezvanicno saznajemo polovinu para ce posvetiti izgradnji crkve  u svom selu i podizanja spomenika svetom nikoli.

Neki decko (550 godina kasnije listajuci arhivu vecernjih novosti): Covece... kakvo je to vreme bilo... ladno si mogao novac na ulicic da nadjes gde si hteo... bolje da napravim fejsbuk grupu koja ce obozavati to proslo vreme... i da se zalaze da se takav sistem uvede i kod nas danas... covece jos ne mogu da se nacudim..."

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

ekstra 4chsmu1 :) smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif smej.gif

илити како перица замишља историју  joooj joooj joooj

сва срећа, људи су некад били далеко интелигентнији него што им дозвољаваш.

чак толико да нисмо и данас у стању да скапирамо нека достигнућа која су постигли.

Подели на овим сајтовима

Брат звонко је негде на форуму рекао да је био атеиста итд. "а онда сам прочитао св. Еванђеље". Ја никада нисам био атеиста (родио сам се у православној породици) али јесам био агностик, па сам ишао около, читао, тражио. И слично брату Звонку, св. Еванђеље је било мање-више та најбитнија иницијална каписла, друга су биле књиге св. аве Јустина, Достојевског, Берђајева итд.

Па ево мало више о томе. Рођен сам у атеистичкој породици где су наука и знање биле најважније ствари - прве књиге које сам добио биле су енциклопедије, физика, математика, биологија итд. Верујем да ме је мама као бебу успављивала читајући ми руске збирке задатака из математичке анализе, али немам доказа осим неких чудних опсесивно-компулзивних реакција... ekstra

Међутим, оно што ми никада није ишло у главу јесте људска пролазност. Управо због чињенице да је наш ум способан да сагледа сву дубину Космоса, праисторијски живот и механику микросвета просто ми је увек било нелогично да је такво биће само привремена игра органске хемије. То је парадокс. Наше постојање као бића које може да разуме Космос, а представља само честицу прашине у том космосу једноставно нема никаквог смисла. Човек је у стању да умом обухвати свет, чак и да обликује тај свет и још више - створи нешто што никада до тада није постојало у свету! Како онда да човек као творац и умни господар Космоса буде у ствари само привремена и случајна аномалија ентропије? И то ме је питање пратило кроз живот стално.

Одговор сам тражио свуда - осим у вери. Никад ми није ни пало на памет да читам о религији, а камо ли да читам верске књиге. Чак ме ни критика религије није интересовала јер - зашто уопште губити време на критику нечег тако бесмисленог...? Имао сам феноменалног провесора философије који је био вољан да по целу ноћ проведе са мном у разговору (да журка буде потпуна - и жена му је била професор философије), али никако нисмо долазили до правог одговора. После неког времена сам углавном прихватио Ничеове идеје, "Заратустру" сам носио свуда са собом као Библију и читао свакодневно по поглавље.

И онда, игром случаја, једног дана ми дође у руке Јеванђеље и решим се да прочитам чисто информативно да би знао о чему се ради. Знање је најважније, је л` да...

Родило се неко дете тамо, ајде нек буде. Одрастао тај, почео да држи предавања. Није баш у складу са мојим уверењима, али ајде. Можда би требало људи мало да буду бољи једни према другима. Почео да лечи људе од болести, диже мртве. Видели смо свакакве циркузанте на овом свету, али сви су одпутовали па ћеш и ти. Само стани у ред. Свако чудо за три дана. Замрзели га људи, почели да спремају атентат. Па шта је мислио, није ни први ни последњи. Ухватили га, разапели на крст. Стварно људи имају болесну машту. Умро. То је то пријатељу, ништа ново. Џаба си кречио. Устао из гроба... Шта!?

Прочитао сам то поглавље само још једном и то је то. Морао сам да донесем одлуку - одговор на моје животно питање био је ту. То што уопште нисам очекивао и што ми се не свиђа је мој проблем. Давно сам навикао да морам да прихватим најбоље објашњење свиђало ми се или не. И тако, за минут-два се окренуо читав мој свет наглавачке. Није било назад. И Лобачевском су читав живот говорили да је луд.

Ето, чисто као исповест бившег атеисте. 4chsmu1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Верујем да ме је мама као бебу успављивала читајући ми руске збирке задатака из математичке анализе, али немам доказа осим неких чудних опсесивно-компулзивних реакција... 4chsmu1

Ау, Сунце ти пољубим, сад ми је потпуно јасно зашто волиш Америку!  ekstra

Подели на овим сајтовима

Верујем да ме је мама као бебу успављивала читајући ми руске збирке задатака из математичке анализе, али немам доказа осим неких чудних опсесивно-компулзивних реакција... 4chsmu1

Ау, Сунце ти пољубим, сад ми је потпуно јасно зашто волиш Америку!  ekstra

Па трауме из детињства, шта да радиш... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Морао сам да донесем одлуку - одговор на моје животно питање био је ту. То што уопште нисам очекивао и што ми се не свиђа је мој проблем. Давно сам навикао да морам да прихватим најбоље објашњење свиђало ми се или не. И тако, за минут-два се окренуо читав мој свет наглавачке. Није било назад.

то је то, то чекам да прочитам све време!  ekstra 4chsmu1 :)

где има разума, нема избора smej.gif

Подели на овим сајтовима

Gospod govori coveku...ne govori se samo ustima, i ne vidi se samo ocima...

Nije Novi Zavet knjiga koju procitas i vratis na policu (svaki dan, svaki dan..), i sad si ti procitao..Ako je ne zivis nista ti procitao nisi, ona se cita zivotom

Trazis potvrdu...  ... i nece mu se dati znak...

Подели на овим сајтовима

0205_whistling :229229229: 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh stadaradim 0405_feel 0405_feel 4chsmu1

илити како перица замишља историју  4chsmu1 :huh: :)

сва срећа, људи су некад били далеко интелигентнији него што им дозвољаваш.

чак толико да нисмо и данас у стању да скапирамо нека достигнућа која су постигли.

Ti kao ne znas kako nastaje trac? ti si stvarno meda... zivis  u pecini...

Морао сам да донесем одлуку - одговор на моје животно питање био је ту. То што уопште нисам очекивао и што ми се не свиђа је мој проблем. Давно сам навикао да морам да прихватим најбоље објашњење свиђало ми се или не. И тако, за минут-два се окренуо читав мој свет наглавачке. Није било назад.

Ovo je isti scenario kao kad ljudi po prvi put shvate  o cemu govori nauka... teorija evolucije ,relativiteta i ostale...

Ali njih vecina vernika odbacuje bas zato- sto im se ne svidjaju...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ма јес`... Ви ћете да нам причате о науци. 0409_feel

Имаш овде међу верницима људе који се професионално баве науком на највећим светским универзитетима. Они који науку користе као аргумент за атеизам само показују да о науци немају појма.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

...Он је такође учинио да сав људски род потиче од једног човека и да се настани по свој земљи...

Sto odma nisi rek'o da si kreacionista... da ne trosim tipke na tastaturi bzvz...

Tо нам говори модерна наука, конкретно - генетика. 

Y-chromosomal Adam

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

...Он је такође учинио да сав људски род потиче од једног човека и да се настани по свој земљи...

Sto odma nisi rek'o da si kreacionista... da ne trosim tipke na tastaturi bzvz...

Tо нам говори модерна наука, конкретно - генетика. 

Y-chromosomal Adam

Ovaj klip bas govori u prilog evolucije!!!

Подели на овим сајтовима

Его, погрешно интерпретираш резултате тог истраживања. Генетски Адам и генетска Ева су преци свих данас живих људи, а не свих људи. Да ствар буде још проблематичнија, нису чак живели ни у исто време. Ева је пар десетина хиљада година старија. То нису први људи, нити су то људи који су у своје време једини постојали.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...