Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 PAPA OPET ŠOKIRAO JAVNOST: Ne morate da verujete u boga, da biste otišli u raj Objavljeno: 26/12/2015 Papa Francisko nas je još jednom iznenadio svojom izjavom o bogu. Evo šta je ovaj put poručio ateistima. On je u otvorenom pismu listu „La Republica“ napisao da će bog ljudima koji u njega ne veruju oprostiti sve, samo ako prate svoju savest. „Pitate me oprašta li bog onima koji ne veruju. Za početak ću reći, i ovo je osnovna stvar, da božija milost nema granica ako k njemu dođete iskrenog i poniznog srca. Oni koji ne veruju u boga moraju slušati svoju savest.“ „Greh, čak i kod onih koji ne veruju, postoji onda kada ljudi ne slušaju svoju savest“, zaključuje Papa. Ateisti mirno spavajte. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Ta pitanja su me mucila kad sam bio tinejdzer. Sad sam poraso i pronasao odgovore na njih. I moze li se znati koje si odgovore pronasao? "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 On je u otvorenom pismu listu „La Republica“ napisao da će bog ljudima koji u njega ne veruju oprostiti sve, samo ako prate svoju savest. „Pitate me oprašta li bog onima koji ne veruju. Za početak ću reći, i ovo je osnovna stvar, da božija milost nema granica ako k njemu dođete iskrenog i poniznog srca. Oni koji ne veruju u boga moraju slušati svoju savest.“ „Greh, čak i kod onih koji ne veruju, postoji onda kada ljudi ne slušaju svoju savest“, zaključuje Papa. Ateisti mirno spavajte. HUH! Pade mi kamen sa srca. Avocado је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 @@Господин Бореалис, Јеси ти једно време на форуму имао етикету Атеиста, или сам те помешао са неким? ....стара добра времена.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 PAPA: Ne morate da verujete u boga, da biste otišli u raj Objavljeno: 26/12/2015 је л ово у духу православља? шта кажу патријарси? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 је л ово у духу православља? шта кажу патријарси? Ja mislim da jeste. Gledajući ateiste, oni se ne razlikuju od onih koji ne veruju u Isusa Hrista a veruju u druge Bogove, odnosno oni koji veruju u Boga a nisu Hrišćani. Nama će se suditi po Čaši svetoj a ostalima po savesti. To jeste stav Pravoslavlja, koliko sam ja upućen u pitanjima spasenja van Hristove Crkve. Čovek je čovek i samo to može da bude, u ljudskom rodu nema najvećih, ni onihkoji su zbog same vere Hrišćanske ostali u Crkvi ni onih koji nisu birali taj put iz raznoraznih razloga. Dakle sud je za neke Čaša a za neke savest. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 ....стара добра времена.... Знаш да јесте или си безуспешно покушао да будеш духовит? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Mislim, da on jako dobro poznaje pravoslavlje, što i dokazuje. Ovo nerazumevanje nije dvostrano, on tebe savršeno dobro razume ali iz nekog razloga njega ove igre zabavljaju. Da ... Ja se trudim to da shvatim , ali ne uspevam . Raduje me to sto je ta igra i meni veoma zabavna . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Знаш да јесте или си безуспешно покушао да будеш духовит? Da, pisao je pod nickom Auror i bio je ateista. Фидер је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Da, pisao je pod nickom Auror i bio je ateista. DarkoV... E to su bila vremena... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ronald Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Kad je bila tribina koju su organizovali Ateisti Srbije gdje su ucestvovali Cirko, Milojkov, Pedja i meni smijesna jedna diskusija posle izmedju Pedje i jos nekog momka: Pedja: Po onome sto sam ja shvatio iz razgovora sa Milanom, on je ateista. Druga osoba: Ne, ne on je rekao da se izjasnjava kao agnostik Pedja: To je onda njegov problem Pedja je kralj, svaka druga rijec logicka greska On nije shvatio da Milan ne ostavlja prostor za nekog religijskog Boga, vec mozda za mogucnost da su ljudi produkt neke druge savremenije civilizacije itd. Takodje agnosticizam i ateizam povezuje sa problemom znanja koji potice jos od Platona "Teajtet": http://forum.b92.net/topic/66471-kutak-za-ateiste/page-56#entry4151456 http://forum.b92.net/topic/50270-naucnik-koga-ne-postuju/page-5#entry2447353 https://en.m.wikipedia.org/wiki/Duhem–Quine_thesis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 On nije shvatio da Milan ne ostavlja prostor za nekog religijskog Boga, vec mozda za mogucnost da su ljudi produkt neke druge savremenije civilizacije itd. Znači pristalica teorije o drevnim vanzemuncima?Biblijski Bog je prevaziđen za njega. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 је л ово у духу православља? шта кажу патријарси? U duhu papskog snishođenja i šlihtanja svima i svakome. feeble, Човек Жоја and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 U duhu papskog snishođenja i šlihtanja svima i svakome. Imas na forumu temu "da li ce se inoverni spasiti" pogledaj je, mada ce te sablazniti odgovori neke tvoje pravoslavne brace i teologa Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 28, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 28, 2015 Imas na forumu temu "da li ce se inoverni spasiti" pogledaj je, mada ce te sablazniti odgovori neke tvoje pravoslavne brace i teologa Ne sablažnjavaju me samo obesmišljavaju onda veru u Hrista i postojanje Crkve.Ako je dovoljno samo biti dobar čovek i činiti dobra dela da bi ušli u večni život onda je potpuno besmisleno i nepotrebno bilo da Bog postane čovek. Drugo takvi stavovi su nekompatibilni sa Svetim Pismom gde jasno i nedvosmisleno piše da bez vere u Hrista nema spasenja(večnog života) Sam Hristos kaže: "Који повјерује и крсти се биће спасен, а који не вјерује биће осуђен" (Мк. 16:16) Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука