Jump to content

Питање свештенику или неком другом стручном лицу

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 39 минута, Росссс рече

Ако сам рекао да нећу нешто урадити у прекрстио се, да ли би био грех да то прекршим 

Ништа ово не разумем... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Поуке.орг инфо рече

Ништа ово не разумем... 

Ако сам рекао нпр следећих пет дана ћу радити вежбе и прекрстио се .. и онда не урадим тако да ли је то грех? Не знам да ли сам се тако закунуо или то не значи то

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Росссс рече

Ако сам рекао нпр следећих пет дана ћу радити вежбе и прекрстио се .. и онда не урадим тако да ли је то грех? Не знам да ли сам се тако закунуо или то не значи то

• Хахаха 1
Подели на овим сајтовима

jes bogomi naslov je odlican

nemoj uzalud pominjati ime bozije, tako isto nemoj ni prekrstiti se na gluposti, sam znas da je to neispravno, sad koliki je tacno greh u pitanju to zavisi sta si radio, moras prvo na ispovjedanje tu na forumu poa cemo ti onda dati dijagnozu, odakle ja znam ovako od oka da ti izmjerim greh

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Росссс рече

zakunuo si se i to biH biJo greh.... ali manji je greh da ne radis vezbe uopste nego da radis a ne ispostujes  "go hard or go home" pravilo. Nemoj da se kunes vise ako neces da vezbas. 

Подели на овим сајтовима

И ја сам раније тако нешто слично укупно три пута урадила - обећала Богу да ћу нешто (добро) радити годину дана или заувек, ако ми он нешто друго што ми је много важно испуни. То се и дешавало. Последњи пут сам обећала три ствари - једну испунила, две нисам. Онда ме је то јако мучило, као и тебе сада ово, па сам испричала мом духовнику. Он је рекао да никад више то не радим, да је то на нивоу неког бајања и да ми, људи данашњице, имамо два завета - Нови Завет и завет на верност на венчању. Други завети нам нису потребни.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Росссс рече

A sto bi se prekrstio kad to kazes? Da bi sebi dao obavezu? Ili da bi Bogu dao rec? U oba slucaja - pogazio se receno ako to tako gledas, a to jeste pogresno.

Medjutim, mnogo vise je pogresno ako tako stalno radis, tj. ako se stalno "obecavas" za bilo sta, pa posle to ne mozes ili neces da ispunis. Nikad nista ne obecavaj samim sobom unapred, jer je u nasoj (delimicnoj) vlasti samo danasnji dan, jucerasnji nije jer je vec prosao, a sutrasnji nije jer jos nije ni dosao.

"Neka vase 'da' bude 'da' i 'ne' da bude 'ne', sto je vise od ovoga - od zloga je..." (Mt. 5,37).

Vladika Nikolaj lepo kaze "Zakletva je svedok lazi u svetu, u Carstvu istine ne zna se za zakletvu". Tako i ti cini, i nece da te boli glava.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Марина Савковић рече

И ја сам раније тако нешто слично укупно три пута урадила - обећала Богу да ћу нешто (добро) радити годину дана или заувек, ако ми он нешто друго што ми је много важно испуни. ...

Тргујеш? Без условљавања љубави... :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...