Jump to content

Bog me je spasio da svijetu pričam gdje sam bila i što sam vidjela

Препоручена порука

пре 12 минута, kopitar рече

Mislim da su svi balkanski narodi sličnog mentaliteta i da su podjednako skloni činiti zlo, samo ovisi o tome ko je u datom trenutku više izmanipuliran i da li je na nekom mjestu bila veća koncentracija ološa od normalnih ljudi.

Ајде не релтивизуј. Где су нама концентрациони логори за Хрвате? Нигде!  Није исто никад! Како Хрвата има 100000 у Србији и муслимана још више? Кад смо исти како да их нисмо протерали из Србије. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Вилер Текс рече

Пошто сам се овде осетио прозваним морам да те питам, без љутње. Јеси ли стварно не разумеш или се намерно правиш луд?

Малопре си рекао да није проблем у слављењу Олује него о чутању о злочинима.

Мајкане, Олуја сама по себи је злочин јер јој је циљ нестанак Срба! Дакле намерно си безобразан или си тоталон слеп?

Твоја држава је настала на геноциду и завршила је шта је НДХ почела.

Зато постојите ви и ми. А појединачне лчичне контакте нисам никада доводио у питање!

Зато немој да ми учитаваш да сам ја неки националистички кретен који не воли Хрвате и затворен је у свој тор.

Имам духовних и физичких сродника из неколико народа, тако да ћеш да ме прескочиш за ту причу коју приписујеш неким својим локалним хрватским националистима.

Nemoguća je komunikacija sa tobom po ovom pitanju jer smo na potpuno raziličita razmišljanja i stava.

Ok dobar si čovjek ali ovo ne razumiješ.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Nemoguća je komunikacija sa tobom po ovom pitanju jer smo na potpuno raziličita razmišljanja i stava.

Ok dobar si čovjek ali ovo ne razumiješ.

Е види, није комункиација немогућа. Него ти ја говорим без увијања директно у брк. А ти са тим оичгледно не можеш да се носиш. Зато ти је боље да не глумиш миротворца јер ниси објективан.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Вилер Текс рече

Само да напоменем- ово су тотално различити појмови.

Да, али ово је ради поређења банализована поларизација: Хрватима су најгори четници а Србима су најгоре усташе итд.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Vladan :::. рече

Да, али ово је ради поређења банализована поларизација: Хрватима су најгори четници а Србима су најгоре усташе итд.

неможе се користити компарација ни као банализација.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Vladan :::. рече

А онда да погледамо реалну слику. Какво су то четници зло нанели Хрватима?

Укратко никакво. Е сад ако им смета што су Ђујићеви четници узели пушке у руке, и  где год су они били није могла да стигне усташка кама...Мислим да су им зато непријатељи.

"Мекши" Хрвати и многи наши људи праве ту булајићевску паралелу. Таква пралалела у реалности не постоји и свако од Хрвата ко би да се мири на булајићевски начин нам није пријатељ. Та паралела нас је довела до Олује. Будемо ли се и даље ње држали неће остати ништа од нас.

Подели на овим сајтовима

Једнога дана ће Хрвати схватити да им ми нисмо непријатељи, а кад  ми схватимо да они нама нису пријатељи, много ћемо љепше да живимо.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, ana čarnojević рече

odnos prema osetljivim grupama

Sve je to lepo, ali nije dovoljno.

пре 4 часа, ana čarnojević рече

oni ne umeju da se nose sa tim. zapravo im trenutne politike ne dozvoljavaju

Da, i to ih unazađuje. To su naši očistili posle '95. i hvala Bogu na tome. Zamisli da živiš u državi gde te konstantno truju nekom mržnjom i zasnivaju identitet na tome. MADA, u ovoj eri interneta i slobode putovanja, ispraznila im se zemlja. Nisu ni oni budale da ne znaju za bolje i da se ne odsele. Neće više na ovom Balkanu ljudi da žive u prošlosti, svi žele normalan život za sebe i porodicu, pogotovo nove generacije.

Kad čitam ove teme, poželim da odem negde daleko, da zaboravim Balkan, jezik, što bi rekao Štulić-srećan sam kad kad ne čujem i ne vidim ništa sa ovih prostora :(.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, ana čarnojević рече

ima vise normalnih ljudi neko sto se to ovde prikazuje...nekome jednostavno u interesu da to tako bude...

To i ja tvrdim, neće ljudi više da se truju, ni tamo ni ovde. Zato se i prazni ovaj Balkan, što zbog ekonomije što zbog čamotinje kojom nas zatrpavaju. Ovde ih predstavljaju kao krvoloke (nesumnjivo ih ima), dok nas tamo predstavljaju kao večitu pretnju i krivca (što je suludo), dok prost narod samo želi normalno da živi od svog rada. Nigde nisam čula da je neko željan bogzna kakvog luksuza i bogatstva, samo normalnosti-da možeš opušteno da platiš račune, negde otputuješ na odmor, iškoluješ decu, izađeš povremeno sa prijateljima bez da se anksiozno razmišljaš kako ćeš da preguraš mesec. Sramota što je to luksuz u današnje vreme. 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, ana čarnojević рече

@Natasa. 

evo, npr dacu ti neke njihove komentare o Vedrani Rudan sa jednog mesta...i uopste...ima vise normalnih ljudi neko sto se to ovde prikazuje...nekome jednostavno u interesu da to tako bude...

ko ne voli Vedranu izvinjavam se...odabrala sam to kao primer kako razmisljaju neki ljudi o osobi koja im govori istinu.

MIslim da je Vedrana hrabra zena koja nadasve govori istinu o Hrvatskoj koju vecina Hrvata ne zeli ili ne voli cuti.Takodjer, ona je jedna od rijetkih koja se smije suprotstaviti ekipi sa Kaptola..

zasto ne pljuvati, ako ta drzava i taj narod to zaluzuju?
Snaga naroda je u sposobnosti samokritike.

pencilin za Hercegovce i ostale "tvrde".

Ma nismo mi u problemima zbog načina na koji piše, nekima se sviđa a nekima ne. Mi smo zaista u problemima zbog onog što piše, ako je samo dio istina, najebali smo.

vedrana je bila opaka i prije ,pa nesto poslije,opaka je i sada..
nije za svacije usi niti svaciji zeludac..
nije uvijena..direktno u trbuh..tamo se radjaju emocije..
mi smo u problemima i bez vedrane..
Vedrana Rudan je uspjesna spisateljica i intelektualka sa jako sirokim obzorima. Drugim rijecima takve osobe itekako imaju vrijednost u jednom drustvu a Vedrana je skoro pa Rh brend. Za nju se zna i izvan drzave.
Njen nacin komuniciranja, direktno, vulgarno, psovke itd...je jednostavno nacin komunikacije koji je ona odabrala a koji predstavlja sva s*anja ove drzave i drustva. U tom smislu i kontekstu malo je reci da je ona jednostavno genijalna. Najstrasnije - svaka rijec joj je na mjestu. Nema tu skrivanja, odijela, kravata, politicara, utjecaja... njene psovke prolaze kroz svu tu laznu kamuflazu, formalnost i jednostavno ogole istinu.

E sada nisu svi spremni da vide to, nisu svi spremni da se suoce sa strasnom spoznajom propalog-traumatiziranog drustva u kojem zivimo. drustva bez ideja, kreativnosti, stvarnih vrijednosti... Njima vjerojatno ona nece nikada odgovarati.

Meni je itekako zanimljiva i zabavna. Steta sto nemamo vise tako jakih i osvijestenih intelektualnih osoba na javnoj sceni.

Ведрана....како српски телетабиси легну на причу ....тако су направили и две Југославије

пре 9 минута, Natasa. рече

To i ja tvrdim, neće ljudi više da se truju, ni tamo ni ovde. Zato se i prazni ovaj Balkan, što zbog ekonomije što zbog čamotinje kojom nas zatrpavaju. Ovde ih predstavljaju kao krvoloke (nesumnjivo ih ima), dok nas tamo predstavljaju kao večitu pretnju i krivca (što je suludo), dok prost narod samo želi normalno da živi od svog rada. Nigde nisam čula da je neko željan bogzna kakvog luksuza i bogatstva, samo normalnosti-da možeš opušteno da platiš račune, negde otputuješ na odmor, iškoluješ decu, izađeš povremeno sa prijateljima bez da se anksiozno razmišljaš kako ćeš da preguraš mesec. Sramota što je to luksuz u današnje vreme. 

Исто ово су говорили и после 45 кад види оно 64, па 71,па 74  па 90-95

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
On 7.8.2019. at 11:55, kopitar рече

Stavih na forum "katolički odgvori", vjerojatno budu izbrisali.

http://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=2337

Izbrisali su temu a ja dobio ban.

Imate zabranu logiranja na forum do Sub ruj 14, 2019 18:13.

Imate li nejasnoća oko toga kontaktirajte forum administratora za više detalja.

Razlog banniranja: zatrpavanje foruma politikanstvom

Korisničko ime je pod zabranom. Obratite se administratoru foruma.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...