Jump to content

Hleb naš nasušni - recepti i priprema

Hleb ...  

5 члановâ је гласало

1. 1. Hleb...

• ...kupujem
      3
    • ...pravim sama/sam
      1
    • ...ne jedem
      0
    • Broken je super
      0
    • Dobra ti je tema ali ti je anketa glupava.
      1

Препоручена порука

Juče kupim hleb koji inače kupujem, samo tu jednu vrstu jer jedino taj valja, i ukapiram da su ga reformulisali tako da sad isti kao i ostali, vazdušast, lagan, veštački. Mislim se u sebi - Ma nosite se vi što ovo pravite !

Hteo bih sam da pravim hlebac. Ranije sam nekoliko puta pripremao neki bez kvasca. Bio je super, ukus odličan, trajnost takođe, jedino mi se nekad raspadao prilikom sečenja a nisam ukapirao zašto.

Imate li iskustva sa pravljenjem domaćeg hleba ?

Dajte neki recept i sliku.

Подели на овим сајтовима

Gospodjo, molim Vas, nije lepo da koristite muzevljev profil, napravite lepo svoj, pa da pricamo!

• Хахаха 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja pravim samo taj beskvasni i mesam razna brasna (speltino, razano, ovseno...) i dodam nekad seme golice, suncokreta a kad imam i malo maslinovog ulja.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Углавном, купујем. Понекад и умесим. Проблем је што поједем много хлеба док је још врућ. :D Немам навику да месим, иначе више волим домаћи хлеб.  

• Свиђа ми се 1

Не одбаци ме од лица Твога и Духа Твога Светога не одузми од мене.

Подели на овим сајтовима

Па зависи какав хлеб желиш.. 

Ми правимо обичан хлеб, само квасац, вода, брашно, со и шећер.

Обично ставм пола обичног белог брашна, а остало нека интегрална (пшенично, ражано, овсено, хељдино), али не претеруј с интегралним јер ти онда хлеб неће бити ваздушаст (барем је мени био сав гњецав кад сам претерала с ражаним.. можда је до мене :D). Можеш и да ставиш голицу, лан, да поспеш хлеб сусамом или кимом, ставиш маслине, додаш мало уља или млека у тесто итд... то су ти све варијације. Или рецимо да премазуш тесто маргарином/уљем па да ти се хлеб онако раздваја, као лиснато тесто.. 

Имаш гомилу рецепата и све лепо објашњено на coolinarika.com. 

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...