Jump to content

Упознајмо се - представимо се

Оцени ову тему

Препоручена порука

Пре сат времена, Ayla рече

jedvoček

Prvo sam pročitala jedva čovek :smeh1:.

Пре сат времена, Ayla рече

crnogorska majka koja ne favorizuje muško dijete.

Ovo je baš tužno :(.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Koje su vrline?

Patrijarhalna porodica, temelj svega i dalje... u kojoj vlada zakon oca, on se poštuje, a majka beskrajno cijeni i voli. Bratska zaštita, i sestrinska briga, posebna veza koja je tradicionalno neraskidiva. Zanimljivo je da to ekskluzivno pravo koje imaju sinovi, ne pada teško sestrama, već se prihvata kao normalan slijed, jer on je budućnost loze. Ona (sestra) se sprema za svoj dom.
Kažem ti, to nam je u kodu, i ne pada teško... naprotiv. Nas tri sestre vezane smo nevjerovatno, ali naš brat nam je sve i svja.
Imali bi o čemu pisati kada su vrline našeg tradicionalizma u pitanju, ali negdje ne želim da diram u to što je sveto, da ne bih izazvala komentare koji su sasvim prihvatljii u ovo novo vrijeme kada se svi izjednačavamo, a nažalost, ta pojava samo potkopava porodicu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ayla рече

E, to je jedna od mana tradicionalizma. Bogu hvala, nema ih mnogo.:0212_rolleyes:

Da li si ti pisala, negde sam pročitala da je najbolje se rode prvo ćerke, pa sinovi, da se dva zla u kući ne sretnu :smeh1:. U pravu su...snaja i zaova (pogotovo ostarela i neudata) ijuuuu, ne dao Bog :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Da li si ti pisala, negde sam pročitala da je najbolje se rode prvo ćerke, pa sinovi, da se dva zla u kući ne sretnu :smeh1:. U pravu su...snaja i zaova (pogotovo ostarela i neudata) ijuuuu, ne dao Bog :smeh1:.

Jesam... priznajem :stidljiv:
Isto sam pisala o činjenici da nema registrovanog podatka u CG da je sestra brata ubila. Znači, dešavalo se da ubije otac ili majka svoje dijete, brat da ubije sestru, ali nema podatka da je ikada crnogorska sestra ubila svog brata.
To nisi zapamtila, je li? :0120_angryy:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...