Jump to content

Препоручена порука

пре 3 минута, RYLAH рече

Из контекста онога што сам написао можеш да видиш шта сам мислио. Дакле, ради се о ситуацијама када су били непризнати и прогоњени, стављени ван закона.

Ааа, јасно, ја сам мислила у смислу да су били невидљиви/игнорисани у неком друштву. И на прогоњене се примењивао закон, на то сам мислила. 

пре 5 минута, RYLAH рече

Не разумем какве то везе има са овом причом, стварно.

Па говоримо о страху за веру. Само наводим једнан могући сценарио где уопште не би било питање "где понети све реликвије, мошти, богослужбене предмете и књиге, иконе, манастире, цркве...". 

пре 8 минута, RYLAH рече

Тако сам макар схватио тему.

Ма, ок, мене ово "ван друштвених токова" збунило. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Па говоримо о страху за веру. Само наводим једнан могући сценарио где уопште не би било питање "где понети све реликвије, мошти, богослужбене предмете и књиге, иконе, манастире, цркве...". 

И то би била нека чистија ситуација, макар по мени, иако крајње тешка. Кад имаш чисту ситуацију, остављаш све што можеш и палиш... негде. Или остајеш и страдаш. Овако имаш избора или да се бориш док је време, или да се опустиш и да те кувају као ону несрећну жабу из параболе.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, RYLAH рече

Не бих се сложио. Јер нсилно наметање у данашње време значи ускраћивање информација, на један или други начин. Ако некоме одсечеш информације, и онда га храниш совјим информацијама и својом пропагандом, можеш да владаш довека. Можеш и да фалсификујеш не само садашњост, него и историју. Као у "1984.", само софистицирана варијанта која не изазива отпор ни на једном нивоу, јер те анестезира и ускрати ти потребне информације да би уопште видео да нешто није како треба.

To u slučaju kontroliranih medija Tv, radio , novine . Kod interneta to se ne može odraditi , barem za sada.

Vidjeli smo na slučaju Trampa koliku moć ima internet.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Kod interneta to se ne može odraditi , barem za sada.

И то се лако пресече, само је потребно да хоћеш. Ми уживамо у слободи, али имаш много делова света у којима је Интернет строго контролисан и цензурисан. Они немају ни најмањих могућности да виде све ово што ми видимо, макар док не изађу из земље.

• Свиђа ми се 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, RYLAH рече

И то би била нека чистија ситуација, макар по мени, иако крајње тешка. Кад имаш чисту ситуацију, остављаш све што можеш и палиш... негде. Или остајеш и страдаш. Овако имаш избора или да се бориш док је време, или да се опустиш и да те кувају као ону несрећну жабу из параболе.

Зато и треба дефинисати за шта се тачно треба борити јер, да опет поновим: 

пре 1 сат, Џуманџи рече

Као да се вера поима као нешто што се поседује, па самим тим може и да буде отета, отргнута из руку или тако нешто. Не знам. Отуда тема :)

• Свиђа ми се 1

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Замислимо сценарио где је хришћанство забрањено на светском, глобалном нивоу. Онда би питање било зашто уопште негде бежати, зар не? 

Увек ће постојати  место за бег (по пророчанству) То је отприлике сценарио антихристове владавине. Јер ако останеш, по том пророчком сценарију не можеш а да не пристанеш на задате услове (околности). Не можеш а да му се не поклониш ( звери- антихристу) значи ипак следи бег.У том времену ће и Цркве  запосести антихрист и по неким пророчанствима  уместо престоне иконе клањаће се његовој холограмској пројекцији.Наравно све светиње ће бити склоњене( уништене). Онда неће бити могуће остати а БИТИ, или, или...    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...