Broken Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Ja kad sam počeo svesno da verujem, negde krajem 90-ih, imao sam veliku potrebu da čitam sadržaje koji se tiču Boga. Sećam se da sam "gutao" žitija svetih od Justina Popovića. Druga vrsta literature koja mi je, sem Svetog Pisma, bila najdostupnija (ili ja nisam drugu video) je neka monaška literatura o životima raznih staraca, svetogorskih , ruskih, podvižnika ranijih i novijih itd. sa njihovim poukama i savetima. Iz ove perspektive gledajući nikad mladom čoveku koji se zanima za veru ne bih preporučio takvu literaturu, bar ne za početak. Sa čim je najbolje početi ? Šta tinejdžerima predložiti od knjiga, filmova i ostalog a da bude prilagođeno njima, da bude zdravo, korisno i lako svarljivo ? Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
PredragVId Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Флавијан Nebojš.a је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Možeš mu predlagati šta hoćeš, ali ako se istinski obratio tražiće da ide što dublje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 "Живот и прикљученија" Доситеја Обрадовића и "Похвала лудости" Еразма Ротердамског ми прве падају на памет. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Pustao ja deci po skolama ranije dosta puta, odlicno reaguju na oba, uz objasnjenja, normalno. Em sto su oba takva da sustinu pogadjaju u centar. ... Broken је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 пре 41 минута, PredragVId рече Флавијан По мом мишљењу, нема потребе, неки делови су инспиративни али неки делови са "визијама"... Сваки пут ћу поменути књигу Нема лепше вере од Хришћанске Младима у вери не треба давати досадна предавања и неке бапске беседе већ нешто живо што одговара њиховом темпераменту и енергији и пре свега мислим да их треба упутити на етно музику јер верујем да она лако допире до срца, на Дивну Љубојевић и сличне, на хришћански рок. Упутити на Духовнике, Агапе, дати понеки памфлет Бећковића, Јеротића... Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Samo ovo i nista osim ovoga sve dok se malo ne utemelje:https://www.rastko.rs/svecovek/duhovnost/vlnikolaj/vnikolaj-katihizis.html https://www.rastko.rs/bogoslovlje/vera-hriscanska_c.html Sofija_ је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sofija_ Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Bez osnove veronauke nista, a to opet zavisi od godina i ko koliko moze i zeli da nauci takodje bez crkve i zajednicke molitve nista, dzaba knjige bez crkvenog zivota ja sam mojim djacima pustala nekoliko biblijskih filmova, uzivali su, samo uzrasta su od 7-12 godina,mislim da starijima ne bi bilo zanimljivo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
goranger Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 Mladom verniku bi preporučio nešto od Ace pojca samo kad bi napisao nešto. Barem zapis njegovih beseda i predavanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojš.a Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 пре 7 минута, Danijela рече Samo ovo i nista osim ovoga To je kao kada roditelji ne dopuštaju detetu ništa od onoga što su oni radili kako se, zamisli, ne bi ispovređivali. Rekao bih mu: imaš to i to i to. Biraj. Ne bih ništa sakrivao od njega, osim možda novotarskih nebuloza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 @Nebojš.a Tvoje pravo da mislis i postupas tako. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 2, 2018 Пријави Подели Написано Март 2, 2018 pouke.org Natasa., Лапис Лазули, goranger and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука