Jump to content

Доситеј Хиландарац: МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ – ШТА О ЊЕМУ МИСЛЕ ХИЛАНДАРЦИ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, Natasa. рече

I kakvi su ti utisci? Je l si spremio sve klot bez mesa, onako kako pripoveda?

Kod mene nije bio vegeterijanac. ;)  Puno se on promenio od toga vremena u svemu. Na zalost na lose. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 42 минута, Grizzly Adams рече

Да. Он је у то време код њих проповедао о креационизму и сл.

Ti si tad lutao religijski? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Natasa. рече

Šta li mu se desilo?

Pa pogledaj na njegovom sajtu i ono sto radi. To je problem. 

• Свиђа ми се 1

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Нисам лутао, ишао сам право... :D

Pa dobro, bilo mi čudno da si bio na subotarskim predavanjima. Nije ni bitno, samo da si sad "kod kuće".

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Pa pogledaj na njegovom sajtu i ono sto radi. To je problem. 

Ma znam ja šta on radi i njegov sajt...šta se čoveku desi da tako skrene i bukvalno odlepi. Osim ako vazda nije bio načet.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ma znam ja šta on radi i njegov sajt...šta se čoveku desi da tako skrene i bukvalno odlepi. Osim ako vazda nije bio načet.

Ko ce to znati. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Natasa. рече

Pa dobro, bilo mi čudno da si bio na subotarskim predavanjima. Nije ni bitno, samo da si sad "kod kuće".

Ја сам као млад био атеиста и то баш уверени. Први пут сам се сусрео са вером на неким њиховим предавањима, па сам тамо ишао једно време јер нисам знао за боље. Мада сам врло брзо укапирао да ту нешто не ваља и кренуо да тражим даље па пронашао Кућу. ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ja sam bila na nekoliko subotarskih predavanja, 2 ili 3. Videla reklamu predavanja na temu Knjiga proroka Danila. Nigde nije pisalo ko stoji iza toga. Ali niko me nije pojeo. Bila, videla, postavljala pitanja. I nikom ništa. Ne sviđa mi se to što se ne predstavljaju, sektaška posla. Hteli su da mi poklone Bibliju zato što sam remetila tišinu, uh što je bila lepa, crvena 7896634 Odbila jer sam znala da će da mi se popnu na glavu ako uzmem, nema ništa za džabe. Nije bio Miroljub, neki Sima iz Kule.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Phoebe рече

Nije Svedok, adventista. Šta i ovi imaju Simu? :ani_biggrin:

Nemam pojma, Kula me asocirala na stražare :0212_rolleyes:. Ma meni su svi oni isti-hvala na ponudi i doviđenja :0212_rolleyes:.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...