Jump to content

Српска посланица - Слика ИКОНЕ а залаже се за сарадњу са НАТО!

Оцени ову тему

Препоручена порука

vesna-markovic3.jpg?resize=1000%2C450

Kада није у посланичкој клупи, слика православне иконе, одлази у цркву и манастире широм Србије, а када јесте, залаже се за евроинтеграције, сарадњу са НАТО и пријатељство са Немачком.

Рођена Kрагујевчанка која одмалена живи у престоници

– Већина грађана је под утиском бомбардовања 1999. године и то је природно. Ни ја не заборављам комшиницу која је погинула када су је гелери погодили испред куће на Чубури. Међутим, морамо више да гледамо у будућност, да се руководимо својим интересима. Земље Европске уније и НАТО алијансе и даље су нашим грађанима најпожељније за живот. Ако гледамо са становишта религије, чланице НАТО-а су и православне земље: Грчка, Бугарска и Румунија – истиче Весна Марковић.

Kао председница посланичке групе пријатељства с Немачком и члан Одбора за евроинтеграције, Весна се залаже за однос према НАТО какав имају Аустрија, Шведска или Финска.

vesna-markovic1.jpg?resize=1333%2C885

– Ми смо преко ИПАП споразума остварили највиши степен сарадње са НАТО-ом коју може да има земља нечланица. Та сарадња коју остварујемо кроз заједничке војне вежбе значајна је и због односа са KФОР-ом који је продужио мандат на Kосову и Метохији. Та војска ће и даље чувати наше манастире и становништво на Kосову, што је значајно за очување културног наслеђа и мира – каже Марковић.

Управо су манастири одредили Веснин животни позив.

– Мој први сусрет с иконама је био у цркви, а са српском средњовековној уметношћу упознала сам се најпре у средњој школи, а касније много детаљније на факултету. Најснажнији утисак на мене су оставиле фреске средњовековних манастира Студенице и Сопоћана. Неколико година након завршетка Високе школе ликовних и примењених уметности боравила сам у манастиру Градац код Рашке. У том манастиру од тадашње игуманије и монахиња научила сам специфичну технику сликања иконописа јајчаном темпером. Реч је о бојама од природног материјала, минерала које се добијају када се помешају прах, јаје, вода и сирће – објашњава посланица СНС.

14390737_1400889316592584_51715476832630

На подстрек пријатеља почетком новог миленијума опробала је умеће с јајчаном темпером.

– Занимљиво да ми је прву икону наручио пријатељ из Велса Малком, иначе протестант. Највећи подстрек добијала сам, најпре, од пријатеља који су желели да поседују моје иконе. Посебна ми је част да сликам славску икону која има богослужбени карактер и заузима веома важно место у хришћанском дому. До сада сам учествовала у заједничким изложбама, а планирам да направим и прву самосталну поставку – истиче Марковићева, која слика иконе у свом стану на Врачару.

Нема места насиљу у скупштини

Марковић је већ пет година део српског парламента који одавно није на добром гласу у народу.

– Није добро да насиље постане део политичке борбе. Скупштина је место за отворену, конструктивну расправу. Треба да се представимо грађанима као озбиљна институција. Насиљем нико ништа не може постићи – каже Весна, и додаје да посланици СНС-а нису прекршили Пословник предлагањем око 300 амандмана којим су појели време расправе о буџету 2018. године.

Блиц

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Жељко рече

Kао председница посланичке групе пријатељства с Немачком и члан Одбора за евроинтеграције, Весна се залаже за однос према НАТО какав имају Аустрија, Шведска или Финска.

Па нема шта да се залаже за то. То је већ заложено

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Жељко рече

Та војска ће и даље чувати наше манастире и становништво на Kосову, што је значајно за очување културног наслеђа и мира – каже Марковић.

Блиц

Ццц.. браво, чуваће наше светиње, значи кфор-нато је испунио свој циљ.. донео је на Косово и Метохију просперитет и благостање српском народу.. Чуваће?! Од кога?! Постадох и циничан. А ако којим случајем народ на референдуму донесе одлуку да не жели у нато онда ће нам ''сервирати'' украјински, македонски, можда чак и сиријски сценарио.. Ма да, они су нам пријатељи.. Они нама желе све најбоље. А пријатеља који ти отима земљу треба што боље угостити и још се удружити са њим у друге подухвате. А да, блиц.. како сам могао да се изненадим није ми јасно.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Плаво Небо рече

Ццц.. браво, чуваће наше светиње, значи кфор-нато је испунио свој циљ.. донео је на Косово и Метохију просперитет и благостање српском народу.. Чуваће?! Од кога?! Постадох и циничан. А ако којим случајем народ на референдуму донесе одлуку да не жели у нато онда ће нам ''сервирати'' украјински, македонски, можда чак и сиријски сценарио.. Ма да, они су нам пријатељи.. Они нама желе све најбоље. А пријатеља који ти отима земљу треба што боље угостити и још се удружити са њим у друге подухвате. А да, блиц.. како сам могао да се изненадим није ми јасно.

Pa ko će drugi da čuva kako trenutno stvari stoje?

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Жељко рече

Међутим, морамо више да гледамо у будућност, да се руководимо својим интересима.

Osim sto je ovo receno jedna nepodnosljivo otrcana bljuvotina (kojom se svi politicari stalno sluze, i potezu je kao toalet-papir), ovo je takodje i odlican lakmus za svakog, pa i za ovu doticnu g-dju poslanicu.

Ko je ma i ovlas zakoracio u duhovnost, odlicno zna da nijedan hriscanin ne poznaje interes kao kategoriju. Ova recenica pokazuje da je doticna samo vernik-hobista, i da sve sto u tom smeru radi nije nista drugo nego jedna spoljasnja obrazina i maska (pseudo)poboznosti, nista drugo. Takvu "poboznost" imaju i sektasi.

A posebno je simptomaticno sto o svemu ovome prica po tabloidima - samo to je sasvim dovoljno da vidimo da je rec o nekoj zestokoj samoobmani...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...