Jump to content

Наша саобраћајна некултура....

Препоручена порука

Svaki četvrti u autobusu ili tramvaju čita vesti na svojim mobilnim telefonima

Više od polovine građana Srbije prelazi ulicu na crveno svetlo na pešačkom prelazu.

47,3 odsto nepropisno prelazi ulicu „ponekad“, dok 4,4 odsto to „često“ čini.

возачи такође веома често пролазе на црвено светло....

оно што мени смета је непаљење мигавца приликом скретања, док ти стојиш и чекаш да пређеш улицу, а још више ненормално "сечење" аутобуса...значи свакодневно то виђам и никако не могу да разумем зашто људи доводе и себе и друге у опасност...вози аутобуса су стога стално на кочници а путници се котрљају по аутобусу, па ко како прође....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, JESSY рече

Svaki četvrti u autobusu ili tramvaju čita vesti na svojim mobilnim telefonima

А шта је овде проблем?

Подели на овим сајтовима

Brza vožnja gradskim ulicama, nepropisno parkiranje i nedostatak parking mesta, niska saobraćajna kultura vozača, ali i pešaka.

Činjenica je da i pored svih pisanih pravila, naši ljudi koriste nepisana! Konkretno, ako hoćeš da se ponašaš po propisu ispadneš budala!

To je  izazvalo podelu na snalažljive vozače, tj one koji izbegavaju pravila i one koji ih se pridržavaju i ispadnu glupi.

Obično, posle jedne ovakve situacije dođe do verbalnog duela u saobraćaju. To podrazumeva izbacivanje glave kroz prozor, srednjeg prsta i gomila psovki u etar. Sve to biva praćeno sirenom, bez prestanka, što skreće pažnju drugih učesnika u saobraćaju.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, GeniusAtWork рече

А шта је овде проблем?

Šta ljude nervira u gradskom prevozu?

Ono što ljude u Srbiji najviše nervira dok se voze javnim gradskim prevozom jeste gužva i nedostatak mesta za sedenje, barem je tako odgovorilo oko 40 odsto ispitanika u istraživanju agencije Smart Plus Research. Na nedostatak kiseonika žali se 28 odsto njih, na gužvu u saobraćaju 24,4 odsto, dok je svaki deseti rekao da ga ne nervira ništa. Oko četiri odsto ne voli da ih neko podigne sa mesta na kojem sedi u gradskom prevozu, a četvrtina ispitanika se uopšte ne vozi u javnom prevozu.

Svaki četvrti u autobusu ili tramvaju čita informativne sajtove, odnosno vesti, na svojim mobilnim telefonima, skoro 12 odsto sa sobom u prevoz nosi knjigu, a osam odsto njih čita novine u štampanom izdanju.

http://www.danas.rs/zivot.1140.html?news_id=363916&title=Svaki+drugi+u+Srbiji+prelazi+ulicu+na+crveno

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

А шта је овде проблем?

то је проблем неке друге врсте....није везано за саобраћајну културу...осим када су возачи у питању...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Trubim, pa šta? Ko će da mi zabrani?

01.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, JESSY рече

Trubim, pa šta? Ko će da mi zabrani?

Ово не подносим, то су пацијенти своје врсте. Као да се теби чека  посред гужве и не журиш као и сви испред тебе а он јадан угрожен протествује. Да налети на матусала који не зна за Бога испазнио бих шаржер у њега, овако се борим са собом и својим мислима покушавајући да задржим мир.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, JESSY рече

Više od polovine građana Srbije prelazi ulicu na crveno svetlo na pešačkom prelazu.

47,3 odsto nepropisno prelazi ulicu „ponekad“, dok 4,4 odsto to „često“ čini.

Ako sam dobro razumeo, oko 50% građana nikada ne prelazi ulicu nepropisno. Sad me još više stid što spadam u onih 4,4%.

пре 1 сат, JESSY рече

возачи такође веома често пролазе на црвено светло....

Da li je ovo tvoje lično zapažanje? Ako se pod ovim smatra "prolazak kroz narandžasto", da, ovoga ima dosta. Mimo toga, prolazak kroz crveno retko viđam, bar u Novom Sadu. Mada, ne znam koliko sam merodavan, ne provodim mnogo vremena u saobraćaju.

Подели на овим сајтовима

Da se dopunim, pešak treba biti oprezan pre stupanja na put jer neki vozači što imaju uslovno desno umeju da se zalete. Opet, više sam, kao pešak, imao problema sa vozačima koji kroz zeleno skreću u ulicu koju prelazim. Neki ne znaju da ispoštuju pešake, nego žure da uhvate prostor ispred pešaka koji su već dobili zeleno i kreću da prelaze ulicu. Neki baš onako "hvataju momenat". Ovo neretko viđam.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Branislav81 рече

Ako sam dobro razumeo, oko 50% građana nikada ne prelazi ulicu nepropisno. Sad me još više stid što spadam u onih 4,4%.

ma to je neka anketa...nije to generalno tacno, samo sam navela kao primer sta spada pod naslov...:)

Da li je ovo tvoje lično zapažanje?

da, moje licno....videla nebrojeno puta....

u Novom Sadu

odmah da ti kazem Beograd i Novi Sad kao dve drzave...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

vozači što imaju uslovno desno umeju da se zalete

itekako...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Вечерас на путу до села, по мраку киши и снегу аутобуси се тркају, лепе се, претичу једни друге и нас, лудило, страх, неверица...

После ми у селу рекоше да су конкуренција и да се утркују ко ће пре по путнике на станицама. Јадни ти путници који уђу у тај рели по мраку...

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Vladan3 рече

Вечерас на путу до села, по мраку киши и снегу аутобуси се тркају, лепе се, претичу једни друге и нас, лудило, страх, неверица...

e, upravo to...

to svakodnevno vidim na beogradskim ulicama...

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, JESSY рече

e, upravo to...

to svakodnevno vidim na beogradskim ulicama...

Ужас... А то што виђаш на широким и осветљеним улицама велеграда смести на узак, међуградски стари пут, са рупама и огромним барама...

• Збуњен 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...