Jump to content

Vaš stav o ulasku Srbije u EU

Оцени ову тему

Кратос

Da li ste za ulazak Srbije u EU?  

27 члановâ је гласало

1. 1. Da li ste za ulazak Srbije u EU?

Препоручена порука

пре 1 минут, Милан Ракић рече

Не знам ко истреса незадовољство, а што се тиче последње реченице са жалошћу морам да констатујем да ниси нормална

Ti si taj koji me konstantno proziva kako je meni lako jer zivim van Srbije, e pa ako ti znas da je meni lako, daj mi tvoje cipele! (ako moze broj 39 :smeh1: )

A sto se tice nezadovoljstva, hvala Bogu na svemu sto mi je dao, a i na onome sto mi nije dao, ja prihvatam Boziju volju i nikad nisam kukala zbog onog sto nemam,

hvala Bogu bogata sam jer sam zadovoljna sa malo, a ti nastavi da kukas..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 96
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 23 минута, Muramasa рече

Nisi prihvatila. Bog je hteo da budeš u Vučićevom vilajetu.

пре 5 минута, Lady Godiva рече

Да се подвизава гледајући вођу на другом дневнику РТС-а. :smeh1:

И то ако је претплаћена на српске канале у"најпедерскијој" ЕУ земљи-Низоземској 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Sofija_ рече

kako kod koga,pravi Hriscani nikad Hrista nece zameniti za novac, niti za stomakougadjanje i slastoljublje

Baš mi se oviju dana javlja neka misao da otvorim temu ko us ili šta su pravi hrišćani pošto ako navedeš nekog vladiku on je ovo ono,nije pravi hrišćanin,ako pomeneš nekog deklarativnog nije ni on pravi pa da te pitam onda ko su onda ustvari ti pravi hrišćani?Samo askete?El Car Konstantin za tebe bio pravi hrišćanin recimo?

Pazi šta ćeš da odgovoriš da ne ispadne da je Niče bio u pravu kad je rekao da je poslednji hrišćanin umro na krstu....;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Икар Губелкијан рече

Sve to super, ali u centrizmu, i nekoj trezvenosti postaneš ti na nekoj tački toliki legalista, ili još i bolje formalista, da od drveta šume ne vidiš, ma koliko se time dičio  - politički pritisak se naime ne vrši samo tako što, eto, postoji EK i to je to. Tu je jedan izborni val dovoljan, da se pritisak vrši na sasvim drugi način, jer bi time i želje za promenama očigledno došle od ljudi samih. Stoga, nije baš da se ne glasa. Ali neću da se uvlačim više, da ne bude ko onomad sa nacistima, gde nisi mogao drugo do da citiraš rečnik.

Само што овдје није ријеч о педантерији него буквално о недостатку полуга моћи за контролу ЕК. Основа основе либералне демократије... ма демократије уопште данас јесте да постоје, што Амери зову, "checks and balances" између грана власти. ЕУ просто има накарадну структуру и једина јој је срећа што има заиста минимална овлаштења генерално, па не може да направи неки значајнији хаос. Али инертност система је свакако видљива. Све се одлучује у елитним круговима, закулисним састанцима. Никад ништа се не дешава у ЕП јер и нема потребе да се дешава, осим да се вјежба реторика. Далеко је ово од педантерије. Заправо се ради о најосновнијем питању.

пре 4 часа, Зосима рече

Ја стварно не капирам,значи једина сврха уласка у ЕУ,јесте да се лакше запали одавде...спомињете медицинаре,кажу да у Румунији више нема ко да лечи народ,доктори им сад лече немачке бабе по Шварцвалд клиникама...

Само кажу.

пре 4 часа, Кратос рече

Bugarska i Rumunija su članice EUrope već ako se ne varam 13 godina a standard im je nešto bolji od našeg....da ne navodimo to što ne ispunjavaju tkzv standarde o koji ova naša politikanstka goveda ovde serendaju već 17 godina...što je ustvari više nego jasan dokaz da je stvar prijema čisto političko pitanje...građani mogu da žive ko stoka EU brokraciju to ne zanima sve dok se uklapa u njihovu političku agendu(Vučićevo ,,prihvatanje realnosti,, oko KiM)

Вараш се. Бугарсак је и даље у амбису, али Румунији је генерално океј. Румунија је заправо сада најбржа растућа привреда у ЕУ, а да не спомињем да имају и најбржи интернет у Европи ( или то бјеше Естонија? ). Незапосленост у Румунији је око 5.5%, просјечна нето плата је око 500 евра, јавни дуг је 40% БДП-а... Чак је имала и надимак "Тигар Истока". Дај Боже да је нама лоше као Румунима.

Једини им је проблем што имају далеко гори проблем од нас са политичарима. Вучић је мала маца наспрам корупције која се код њих дешава, али народ сваки пут изађе на протесте и не да шљаму да се вади из блата:

Ево само још ово о Румунији:

The Romanian economy is the 41st-largest economy in the world (out of 188 countries measured by IMF) with $435,454 billion annual output,[18] and ranks 41st in the world in terms of GDP per capita measured by purchasing power parity. Romanian economy is expected to grow by +6% in 2017.[19][20] Based on current economic growth it's expected to hit 1 trillion of USD PPP before 2035. Romania continues to be one of the leading nations in Central and Eastern Europe for attracting foreign direct investment: the inward FDI in the country with a cumulative FDI totaling more than $170 billion since 1989.[21] Romania is the largest electronics producer in Central and Eastern Europe.

Уосталом, лоши примјери земаља које су ушле у ЕУ су Бугарска која остаје на дну, Хрватска и Словенија које стагнирају и... то је то. Мађарској је кул, Пољска ужива у парама из ЕУ фондова, балтичке земље су најнапредније што се тиче интернет технологија ( Естонија је чак увела и е-управу одавно, па и електронско гласање ), Powered by Invision CommunityЧешкој је традиционално супер и традиционално су најразумнији надалеко... Фејс ит, ЕУ није пропаст свијета за мале земље попут нас. Једина негативна посљедица јесте што ће нам брдо људи одједном отићи, али то је ионако неизбјежно на дужи рок ако наставимо стагнирати као до сада. Уосталом, можда на дужи период то није ни толико лоше јер ће "прочистити метаболизам" на тржишту, као у Шпанији што се десило када је Франко дозволио неолибералима из Опус Деи да жестоко либерализују земљу ( радници једва да нису имали радничка права, били су јефтина радна снага за Запад, али корз деценију-двије стандард им се подигао, Франко у међувремену умро и нова власт је само увела нормална ограничења и права на већ акумулирано богатство и... то је то. Послије западоше у кризу јер су се превише задуживали и ту им нико није крив до њих самих ).

Heil unser tausandyahren Europaischen Reich!

EUROME.png

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

I dok ne dobije jednog europskog fuhrera kao nekad ajn rajh,ajn valutenzi bite,ajn folk ajn fuhrer EU uber ales

:smeh1:

Vizionar je bio Adolf...ljubi ga Angelina :ani_biggrin: 

Europaischen Ubermensch > Sudsklawischen Untermensch

european_empire_by_fenn_o_manic-d4e3zo5.

:smeh1:

Подели на овим сајтовима

Против сам уласка Србије у Европску Унију из следећих разлога:

1. ЕУ се показује као империјална структура која величину свог тржишта и економску снагу користи да би се терорисале државе које се нађу на мети политичко-капиталистичких елита великих метропола попут Француцке, Немачке, Италије итд. Одавно је јасно да политичке институције ЕУ,  у којима се доносе такве одлуке, имају велики дефицит у демократском легитимитету и нама дефинитивно није потребно да будемо саученисици у њиховим прљавим геополитичким играма. Поготову што имамо веома лоше искуство са економским санкцијама као инструменту за притисак на државе где страда широко становништво, а мало шта се тиме постиже.
  2. Пут ка укључењу у ЕУ биће изузетно прескуп за нас и економски и политички. 
  3. Ми већ сада имамо споразуме са ЕУ о слободној трговини, па нам даље интегрисање није потребно. Нама требају квалитетни производи, а они се не постижу декларацијама и уговорима, него мукотрпним технолошким развојем.
  4. Управо ће нам технолошки развој бити онемогућен агресвиним наступом мултинационалних компанија из високоразвијених земаља ЕУ на нашем тржишту, а које ће морати да буде отворено за њихове производе. Никаква заштита ту није могућа када се једном прихвате њихова правила игре.
  5. Биће нам уласком у ЕУ смањена могућност употребе разноврних фискалних и монетарних мера, а које би можда биле неопходне да се подигне наша индустрија или пак да се постигне неки други привредно-развојни циљ.
  6. Малочас споменута криза демократског легимитета политичких извршних тела ЕУ,  ставља велику скепсу у погледу функционисања наше државе у таквим оквирима. Већ сада је јасно да се стварају велике напетости међу европским земљама због тога, а пример Грчке је упечатљив, где се демократска воља једног народа просто игнорише и гази уз катастрофалне последице по сам тај народ.
  7. Пре свега Немачка, а потом и друге високоразвијене и империјалне капиталистичке државе, путем спољне трговине унутар заједничког тржишта ЕУ, гура друге земље у трговински дефицит, који мора да се покрива позајмицама од победника у трговни. То узрокује даље економско заостајање, па и деструкцију многих региона диљем европског континента што ће изазвати опасне политичке реакције. Европи је потребан равномерни развој али то под оваквим ауторитарним капталистичким системом није могуће учинити. Мислим да ће се због тога наставити даља дестабилизација ЕУ каквом је данас познајемо, а нама све то није потребно.
  8. Систем одлучивања и репрезентације интереса и потреба у систему ЕУ постаје све више гломазан, тром, спор, недемократски, скуп, за многе државе непотребан са забрињавајућом корупцијом. Велика је илузија да је ЕУ симбол владавине права и демократских процедура. Такав међународни контекст који би био институционално обавезан по нас једноставно није потребан.

Ето тако ја зборим.

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, εργασία рече

ЕУ се показује као империјална структура која величину свог тржишта и економску снагу користи да би се терорисале државе које се нађу на мети политичко-капиталистичких елита великих метропола попут Француцке, Немачке, Италије итд.

Исто је било и прије ЕУ, само се терорисало ратовима а не економијом. 

пре 10 минута, εργασία рече

Пут ка укључењу у ЕУ биће изузетно прескуп за нас и економски и политички.

Економски не, али политички да. Економски је прескупа наша глупост и партократска држава.

пре 11 минута, εργασία рече

Ми већ сада имамо споразуме са ЕУ о слободној трговини, па нам даље интегрисање није потребно. Нама требају квалитетни производи, а они се не постижу декларацијама и уговорима, него мукотрпним технолошким развојем.

Џабе, када су наши производи инфериорнији или када их дискриминишу неосновано у ЕУ ( или ми не знамо нешто ту да одрадимо ). Технолошки развој се постиже сарадњом и увозом знања и технологије и њиховим прихватањем и примјеном - што подразумијева отварање ка већем тржишту одакле те ствари и долазе. Али све амо ако см осами довољно нормални да то нормално искористимо.

пре 12 минута, εργασία рече

Управо ће нам технолошки развој бити онемогућен агресвиним наступом мултинационалних компанија из високоразвијених земаља ЕУ на нашем тржишту, а које ће морати да буде отворено за њихове производе. Никаква заштита ту није могућа када се једном прихвате њихова правила игре.

Те мултинационалне компаније имају далеко развијенију технологију од наших компанија. Тако да ће њиховим уласком доћи до технолошког развоја... хех.

пре 13 минута, εργασία рече

Биће нам уласком у ЕУ смањена могућност употребе разноврних фискалних и монетарних мера, а које би можда биле неопходне да се подигне наша индустрија или пак да се постигне неки други привредно-развојни циљ.

Нетачно. Поврх тога биће нам омогућено да више финансирамо развитак привреде јер ћемо имати приступ ЕУ фондовима за развој, тој слаткој дроги на коју су се Пољска и Мађарска навукле. Дакле, уласком у ЕУ биће лакше остварити твоје интервенциониситчке жеље.

пре 14 минута, εργασία рече

Малочас споменута криза демократског легимитета политичких извршних тела ЕУ,  ставља велику скепсу у погледу функционисања наше државе у таквим оквирима. Већ сада је јасно да се стварају велике напетости међу европским земљама због тога, а пример Грчке је упечатљив, где се демократска воља једног народа просто игнорише и гази уз катастрофалне последице по сам тај народ.

Апсолутно тачно, али ми бисмо у сваком случају били безначајни и унутар ЕУ са потпуним демократским легитимитетом. У сваком случају, преостају нам опције политичког, економског и било ког другог удруживања са осталим источноевропским земљама како бисмо направили блок који би био добра противтежа западној Европи. 

пре 16 минута, εργασία рече

Пре свега Немачка, а потом и друге високоразвијене и империјалне капиталистичке државе, путем спољне трговине унутар заједничког тржишта ЕУ, гура друге земље у трговински дефицит, који мора да се покрива позајмицама од победника у трговни. То узрокује даље економско заостајање, па и деструкцију многих региона диљем европског континента што ће изазвати опасне политичке реакције. Европи је потребан равномерни развој али то под оваквим ауторитарним капталистичким системом није могуће учинити. Мислим да ће се због тога наставити даља дестабилизација ЕУ каквом је данас познајемо, а нама све то није потребно.

Апсолутно тачно. Зато Међуморје за побједу!

пре 16 минута, εργασία рече

Систем одлучивања и репрезентације интереса и потреба у систему ЕУ постаје све више гломазан, тром, спор, недемократски, скуп, за многе државе непотребан са забрињавајућом корупцијом. Велика је илузија да је ЕУ симбол владавине права и демократских процедура. Такав међународни контекст који би био институционално обавезан по нас једноставно није потребан.

Одувијек је био такав. Таква је и федерална власт у САД-у. Просто је то неизбјежно на тако високом нивоу администрације. А опет, хаос који може избити у ЕУ ће се свакако прелити на нас, били ми у њој или не.

Рендом ЕУ-бешинг клип:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ћириличар рече

Технолошки развој се постиже сарадњом и увозом знања и технологије и њиховим прихватањем и примјеном - што подразумијева отварање ка већем тржишту одакле те ствари и долазе. Али све амо ако см осами довољно нормални да то нормално искористимо.

Технолошки развој се постиже тако што се учи физика, математика, хемија, информатика, машинско инжењерство итд. итд., а циљаном инвестиционом политиком, патенти и модификације производа, налазе пут у индустријској производњи и пласман на тржиште. 

пре 6 минута, Ћириличар рече

Те мултинационалне компаније имају далеко развијенију технологију од наших компанија. Тако да ће њиховим уласком доћи до технолошког развоја... хех.

Кад на врби роди грожђе.

пре 7 минута, Ћириличар рече

У сваком случају, преостају нам опције политичког, економског и било ког другог удруживања са осталим источноевропским земљама како бисмо направили блок који би био добра противтежа западној Европи. 

Са земљама Вишеградске групе не бих да се играм том опасном игром. Показало се кроз историју колико су они "чврсти".

пре 8 минута, Ћириличар рече

Одувијек је био такав. Таква је и федерална власт у САД-у. Просто је то неизбјежно на тако високом нивоу администрације. А опет, хаос који може избити у ЕУ ће се свакако прелити на нас, били ми у њој или не.

Нека хвала није нам потребно.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, εργασία рече

Технолошки развој се постиже тако што се учи физика, математика, хемија, информатика, машинско инжењерство итд. итд., а циљаном инвестиционом политиком, патенти и модификације производа, налазе пут у индустријској производњи и пласман на тржиште. 

Као и увозом технологије с вана. Обоје се треба форсирати.

пре 7 минута, εργασία рече

Кад на врби роди грожђе

Хоћеш рећи да оне немају развијенију технологију? Наравно да имају. 

Или хоћеш рећи да оне не дијеле технологију? Неке не, неке да. А и оне које не дијеле просто су нам корисне јер своју технологију примјењују код нас. Дакле од сада очекујем врбино грожђе у супермаркетима.

пре 8 минута, εργασία рече

Са земљама Вишеградске групе не бих да се играм том опасном игром. Показало се кроз историју колико су они "чврсти".

Не стриктно Вишеградска група, него читава источна Европа. Могуће је ту правити мање пројекте, скромније, неке мале Бенелуксе. Све се може кад се хоће. Проблем је што се неће јер "Шта ћемо ми са ћетњицима/усташама/румуњима/мађарима... ГР ГР ГР". А уосталом источна Европа је слаба када је разједињена. То је био проблем и 1939., јер се Интермаријум није могао формирати због ситничавих зађевица. И онда Хитлер их је скидао једну по једну.

пре 11 минута, εργασία рече

Нека хвала није нам потребно

Итекако је потребно, јер ако имамо неки репер на основу којег бисмо процјењивали рад наших политичара много је лакше постављати циљеве за развој. Плус када имамо још један наддржавни ниво контроле над оваквом државом, не шкоди. 

И да се не вртимо у круг.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ћириличар рече

Или хоћеш рећи да оне не дијеле технологију? Неке не, неке да. А и оне које не дијеле просто су нам корисне јер своју технологију примјењују код нас.

Можеш да купиш машине и опрему али онда није јасно зашто бисмо због тога морали да уђемо у ЕУ. И наравно, то ћеш скупо да платиш, а мораћеш и камату да платиш јер то без кредита не иде. И тако ти вишак вредности, преко потребан за развој, оде у неповрат, па онда поново све изпочетка. Али то сад није битно. Не видим шта се ту мења, било са ЕУ,  било без ЕУ.

пре 9 минута, Ћириличар рече

Итекако је потребно, јер ако имамо неки репер на основу којег бисмо процјењивали рад наших политичара много је лакше постављати циљеве за развој. Плус када имамо још један наддржавни ниво контроле над оваквом државом, не шкоди. 

Репер за политичаре имамо ми сами. Не траба да откривамо рупу на саксији. Што се тиче наддржавне контроле, нека хвала нисмо ми мала деца, а и лоше је за један правни систем да се контролише одозго него треба да се легитимише одоздо. Правни систем служи народу, а не служи тамо некоме извана или неком апстрактном принципу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, εργασία рече

Можеш да купиш машине и опрему али онда није јасно зашто бисмо због тога морали да уђемо у ЕУ.

Или их не мораш куповати уопште него пустиш људе са тим мшинама да дођу и ништа не платиш... него покупиш кајмак преко пореза. А лакше ће ти доћи када си у ЕУ јер има мање трогвинских баријера.

пре 2 минута, εργασία рече

Репер за политичаре имамо ми сами.

Не, немамо када је у питању независност судства, квлаитет институција и сл. Обичан плебс то не гледа ни у Америци како треба, а камоли овдје. Тиме се бави стручна јавност која унутар оваквог оквира може да потегне праве мјере или да укаже на њих макар.

пре 4 минута, εργασία рече

Што се тиче наддржавне контроле, нека хвала нисмо ми мала деца, а и лоше је за један правни систем да се контролише одозго него треба да се легитимише одоздо

Није то питање инфантилности него контроле моћи. Ове наше нико не контролише кад асе дочепају апсолутне власти, а народ инертан ионако. Па опет чак и да је активан не мора ништа да значи. Ево, Румуни опет протестују по петстоти пут. Морају, јер имају такве мајмуне на власти који стално неке карафеке покушавају. Али шта би тек покушавали да нису у ЕУ, боље да не замишљамо. 

Легитимитет је само једна компонента чтиавог система који не доприноси унапријеђењу квалитетних институција сам по себи. И апсолутне монархије су имале одличне институције.

пре 5 минута, εργασία рече

Правни систем служи народу, а не служи тамо некоме извана или неком апстрактном принципу.

Да, правни систем ЕУ служи народу јер контролише локалне моћнике или нам макар даје оквир у којем можемо знати шта д атражимо од политичара конкретно. Пресуде Европског суда за људска права су један примјер тога.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ћириличар рече

Или их не мораш куповати уопште него пустиш људе са тим мшинама да дођу и ништа не платиш... него покупиш кајмак преко пореза. А лакше ће ти доћи када си у ЕУ јер има мање трогвинских баријера.

Камо лепе среће кад би тако било. Њихове машине нису исто што и твоје машине. А за тај луксуз платићеш нереално ниским платама и ево нас у теби мрском феномену експлоатације рада за капитал. Али опет небитно за нашу тему. Европски капитал обожава да се пенетрира широм Африке и Азије које су далеко, далеко од граница ЕУ. Опет не видим шта се ту добија пуким уласком.

пре 5 минута, Ћириличар рече

Није то питање инфантилности него контроле моћи. Ове наше нико не контролише кад асе дочепају апсолутне власти, а народ инертан ионако.

Ево како контролишу Вучића. Тако што му Ангела Меркел пусти додатну траншу кредита, а тзв. проевропска опозиција нека пишти напољу колико хоће. Какав цинизам...

пре 6 минута, Ћириличар рече

Да, правни систем ЕУ служи народу јер контролише локалне моћнике или нам макар даје оквир у којем можемо знати шта д атражимо од политичара конкретно.

Мора да се шалиш са нама!? Избијају скандали са политичарима и корупцијом уздуж и попреко целе ЕУ, чак и у Немачкој. Ти баш живиш у илузијама. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...