Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 1 hour ago, Zoran Đurović рече Вукашиновић оне аскетске главе (из Добротољубља). За друго не знам. Овде има нешто: http://www.verujem.org/sveti_oci/markopod.html Si video šta reče Marko, ko ne poznaje istinu ne može verovati, jer prirodno je da znanje prethodi veri. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 1 hour ago, Zoran Đurović рече Треба да ме видиш на славама код пријатеља, па кад почну људи да плачу и ваљају се по поду! Но, има овде један који међу вама стоји, а ви не знате за њега а ја знам и сведочим, који ће бити одговоран да имате и видео записе са Авом! Кад сам правио емисију о православљу на тв Сд, старешина каже вл Игњатију: Владико, не можемо да издржимо више: Нон-стоп нам долазе парохијани и питају шта поп Ђура то прича по телевизији! После четвртог наставка сам попио прохибицију! Каже ми Иги: Оче душо, Оци нису мисионарили преко тв него су писали књиге... - Да, али тв није било у њихово доба... - Е, ако ти се не свиђа у овој епархији, ти нађи другу! - Остао сам, јер се владичанска слуша. Тек после сам се пребацио за Рому. Иначе, Иги ми је сјајан. Прави човек. Interesantno i men je zabranio da propovedam! Ведран*, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 1 hour ago, Ведран* рече А није уопште компликован, врло једноставно говори, зато кажем да је он за увод у методологију. Јер, наши нарочито, имају тенденцију да философирају много, и фрљају таутологије на све стране. Недавно читах нешто у оном часопису Богословског факултета у Бг. (како се оно зове?) па оставих управо због тога, а било је и добрих ствари. Али ми је ишло на живце због тих таутологија и маније да се пише "високим речником" без да се било шта каже. Постали су бре као политичари. Зато би од оваквих ствари требало да се полази, јер се уз Марка може научити и да се чита и да се пише и да се мисли. Teska srca ali morma da stavim ovaj znak: To sam i ja se cak i posvadjao sa nekima zbog trallalalalala teologije. Pisemo da bismo izgledali uceno i td. Kao mi smo pronasli ono sto niko nije i ih sto smo pametni. Zoran Đurović, Матусал and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 1 hour ago, Матусал рече Кирилова писма несторију су слична овим Марковим по тематици. http://www.verujem.org/sveti_oci/iiisab_p.html#3 Ma ljudi uzmite Tomos pomirenja i mislim da je to vrh vrhva. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 6 минута, Trifke рече Interesantno i men je zabranio da propovedam! Dušo, piši knjige. Ведран*, Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 9 минута, Trifke рече Interesantno i men je zabranio da propovedam! Да се не би погордио! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 3 часа, Isusovo magare рече Znanstvenici objavili da su štakori ozračeni mobitelima dobili tumor..strašno.????? magare i gajiču pa vi uopšte nemate smisao za humor... hvala na lepim željama (pretpostavljam da je preosetljivost usled preteranog gledanja muškaraca po tramvajima) Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 44 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Si video šta reče Marko, ko ne poznaje istinu ne može verovati, jer prirodno je da znanje prethodi veri. Зато што наша вера није слепо веровање у неку конструкцију и систем, идеологију итд., него је разумна вера утемељена на откривеној Истини. А будући да је разумна, онда је не само могуће него и неопходно правилно је разумети. Trifke, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 41 минута, Trifke рече Interesantno i men je zabranio da propovedam! Сад ћу помислити да је Игњатије светац! Trifke, Матусал, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 8 минута, Ведран* рече Сад ћу помислити да је Игњатије светац! e jaka vam teorija kad vas je čak i vladika sa manikirom provalio. go Iggy go Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 22 минута, Ведран* рече Сад ћу помислити да је Игњатије светац! Није Трифкету владика Игњатије... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 17 минута, dragisa рече magare i gajiču pa vi uopšte nemate smisao za humor... hvala na lepim željama (pretpostavljam da je preosetljivost usled preteranog gledanja muškaraca po tramvajima) Nego,pa neću valjda štakore gledati.. Nisi me razumio..htjedoh reći zamisli koliko smo mi ljudi ozračeni mob.nista osobno i nista lose nisam mislila..obična šala.. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 2 минута, Isusovo magare рече Nego,pa neću valjda štakore gledati.. Nisi me razumio..htjedoh reći zamisli koliko smo mi ljudi ozračeni mob.nista osobno i nista lose nisam mislila..obična šala.. hmmmm....nagle promene raspoloženja... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 1 минут, dragisa рече hmmmm....nagle promene raspoloženja... Ah znaš kako se veli,žena je kao mačka nikad ne znaš hoće li se maziti ili će te ogrebati..? Trifke, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 42 минута, Ведран* рече Зато што наша вера није слепо веровање у неку конструкцију и систем, идеологију итд., него је разумна вера утемељена на откривеној Истини. А будући да је разумна, онда је не само могуће него и неопходно правилно је разумети. Slažem se naravno zato sam ga i citirao a izmedju ostalog zato sam i na ovakvim temama. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука