Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 4 минута, Isusovo magare рече Vidiš sanjah noćas ovako..dolazim na ispovijed kad ono nekakav bosonogi monah(Bože mi oprosti)bos na tom betonu.Ja pogledah imam fine mekane i tople papuče na nogama,rekoh ja njemu:"Evo ti moje papuče,obuj ih.."a on će meni:"Neka,neka ovo bude za tvoje grijehe"(valjda je mislio pokora)i čeka on da se ja ispovjedim.. Све је то било док си ти спавала. Видиш, кад сам имао ово виђење, огњених очију које вам усликах и послах, ја сам бос ходао по хладном песку и води, молећи се за твоје здравље, и опроштај мноштва твојих грехова против мене учињених. Ја твоју покору понесох И тада Бог распара небо и показа очи огњене, и ја ти их послах, да и ти видиш како су чудесна дела Његова. Zoran Đurović, Trifke and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 1 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 4 часа, Ведран* рече что Бог Слово что-либо сделал, но повсюду [говорит оно, что] Он усвоил[Себе] дела [Своей] плоти: не только на земле во время [Его земной жизни], но и на небесах во веки. El kaže da ono što je uipostazirao u Ličnost, nije samo zemaljsko u vremenu, nego je to telo i nebesko u večnosti, Telo Slave koju ima u Ocu pre postanka zemlje i vremena? Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 8 минута, Ведран* рече Све је то било док си ти спавала. Видиш, кад сам имао ово виђење, огњених очију које вам усликах и послах, ја сам бос ходао по хладном песку и води, молећи се за твоје здравље, и опроштај мноштва твојих грехова против мене учињених. Ја твоју покору понесох И тада Бог распара небо и показа очи огњене, и ја ти их послах, да и ти видиш како су чудесна дела Његова. Blago meni.. Trifke, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 4 часа, Ведран* рече Теперь, о еретик, и я хочу тебя спросить, а ты, по любви к истине, ответь мне; и не порти дело лукавыми увертками, но дай ответ [именно] на [мой] вопрос. Скажи: один ли Христос или двое? Поэтому спрошу тебя, отступник : кто этот Распятый и как это Он – Божия Сила и Божия Премудрость? Ибо ты слышал, что [Павел] говорит: «Христа распятого» и: «Христа, Божию силу и Божию премудрость». Конечно же, говорит не о двух Христа , но в обоих случаях об одном и том же. Кто же Он ? скажи мне: чистое ли Слово [ голи Логос] или простой человек? Па ја их и назвах христоборцима и непријатељима Божије благодати! пре 4 часа, Ведран* рече воплощенный во веки нераздельно, Сын Божий, пребывающий воплощенным! Оваплоћени заувек нераздељно пребива као оваплоћени! "Ово си ти нешто измислио" - Сарагуда! пре 5 часа, Ведран* рече Если же, утесняемые истиной, они исповедуют, что распято было Слово, Которое есть Иисус Христос,то мы скажем им: вы прекрасно сказали. Ово прсли Кратос никако није могао да прихвати! пре 5 часа, Ведран* рече Как же не враги те, кто разделяет надвое Господа славы – распятого Христа ?. Плачу и ридају што нисмо у време Кирила Ал па да ове наше противнике дамо у шаке његовим монасима да их мало разделе штаповима! пре 4 часа, Ведран* рече Не ходи вокруг да около, Марко налетео на Боксита! пре 4 часа, Ведран* рече а скажи прямо: всесилен ли Сын Божий? да или нет?.. Боксит: Наравно да је Бог свемогућ, о томе смо говорили... Ведран Враголан: Ако је свемогућ, што пре векова не може да има тело? Како је свемогућ, а Авраму се није могао јавити у телу? Боксит. Да, али Кирило каже: Since we too say that in regard of its own property the flesh is of a truth of other nature than the Word Which was born from the Father, yet is it His own in Union inseverable : just as also the Word Which sprang from the Essence of God the Father, will be called seed of Abraham after the flesh, the Economy calling Him thereto and in no wise injuring Him, in regard to His being what He is, for being God by Nature He became of a truth Son of man too, and He is Son of God the Father, not alien nor falsely so called, but He it is Who ineffably and incomprehensibly begat Him of Himself, even though He be not conceived of apart from flesh after the Union. пре 4 часа, Ведран* рече что Бог Слово что-либо сделал, но повсюду [говорит оно, что] Он усвоил[Себе] дела [Своей] плоти: не только на земле во время [Его земной жизни], но и на небесах во веки. Боксит. Да, али Кирило каже: Therefore according to thee, Emmanuel was not God nor Son at all, but a common man and one as we, but because on His birth the Only-Begotten came to Him, therefore He became too the Temple of God, and was vouchsafed the sonship and the Dignity: undoubtedly therefore He has the honour as something added to Him. пре 4 часа, Ведран* рече Ведь если бы Он не был соединен [с человеком], тоне назывался бы Иисусом Христом, но [только] Богом Словом, как и в начале. Боксит: Да, али Вјерују каже да је кроз Ис Хс настао свет! (алудирам на самоубиство цитатима!) @Milan Nikolic Звучи ли ти ово фамилијарно? Сећаш ли се кад сам ти објашњавао о Ис Хс да се не би таквим могао звати голи Логос? И да у Вјерују добро стоји да је кроз Ис Хс створен свет, што бисте ви сада да исправите! пре 4 часа, Ведран* рече познавать и веровать в Сына Божия, единого во всякое время Боксит: Видиш да каже Син Божији а не Ис Хс?! Volim_Sina_Bozjeg, Trifke, Ведран* and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 14 минута, Zoran Đurović рече Па ја их и назвах христоборцима и непријатељима Божије благодати! "Ово си ти нешто измислио" - Сарагуда! Ово прсли Кратос никако није могао да прихвати! Плачу и ридају што нисмо у време Кирила Ал па да ове наше противнике дамо у шаке његовим монасима да их мало разделе штаповима! Марко налетео на Боксита! Боксит: Наравно да је Бог свемогућ, о томе смо говорили... Ведран Враголан: Ако је свемогућ, што пре векова не може да има тело? Како је свемогућ, а Авраму се није могао јавити у телу? Боксит. Да, али Кирило каже: Since we too say that in regard of its own property the flesh is of a truth of other nature than the Word Which was born from the Father, yet is it His own in Union inseverable : just as also the Word Which sprang from the Essence of God the Father, will be called seed of Abraham after the flesh, the Economy calling Him thereto and in no wise injuring Him, in regard to His being what He is, for being God by Nature He became of a truth Son of man too, and He is Son of God the Father, not alien nor falsely so called, but He it is Who ineffably and incomprehensibly begat Him of Himself, even though He be not conceived of apart from flesh after the Union. Боксит. Да, али Кирило каже: Therefore according to thee, Emmanuel was not God nor Son at all, but a common man and one as we, but because on His birth the Only-Begotten came to Him, therefore He became too the Temple of God, and was vouchsafed the sonship and the Dignity: undoubtedly therefore He has the honour as something added to Him. Боксит: Да, али Вјерују каже да је кроз Ис Хс настао свет! (алудирам на самоубиство цитатима!) @Milan Nikolic Звучи ли ти ово фамилијарно? Сећаш ли се кад сам ти објашњавао о Ис Хс да се не би таквим могао звати голи Логос? И да у Вјерују добро стоји да је кроз Ис Хс створен свет, што бисте ви сада да исправите! Боксит: Видиш да каже Син Божији а не Ис Хс?! ћудумрем! Предозираћу! Аво, ти си најбољи дилер! Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and Trifke је реаговао/ла на ово 1 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 5 часа, Ведран* рече Опростите ми што вам не преводим, ја не умем да преводим, а и не знам руски Не знамо ни ми, зато, пошто си богати Аустралијанац, плати неку Рускињу да ти ово преведе! Маркова логика је слична оној у Паламе: постаје се нестворен. Жао ми је што јуче нисам имао времена дА ПРОЧИТАМ Против несторијанаца, а написао га је кад и На Мелхиседека. Но, ђе Ава стаде, Враголан продужи! Мада, нешто ми се чини да је овај Мк грешио јер није знао о Иманентној тројици! Сарага ће сада да нам преведе ове текстове и покаже да су Руси то нешто изгрешили... Trifke, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Ја нисам могао себи да дођем док сам читао. А читао сам на брзину. Мислио сам само ћу да видим какво је то штиво, да прелетим, па онда само још ово па само још оно па само још ово и тако до краја. Логика му је слична као у Паламе, али мене је много подсећао на другог Григорија (богослова) кад каштига противнике. Тако их лепо систематски разлаже на раставно-саставне делове Ја мислим да Марка треба уврстити у курикулум као неки увод у методологију... Оно што смо од почетка говорили, да се не може фантазирати него да се морамо држати Писма, он предивно демонстрира. Матусал, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 9 минута, Ведран* рече Аво, ти си најбољи дилер! Треба да ме видиш на славама код пријатеља, па кад почну људи да плачу и ваљају се по поду! Но, има овде један који међу вама стоји, а ви не знате за њега а ја знам и сведочим, који ће бити одговоран да имате и видео записе са Авом! Кад сам правио емисију о православљу на тв Сд, старешина каже вл Игњатију: Владико, не можемо да издржимо више: Нон-стоп нам долазе парохијани и питају шта поп Ђура то прича по телевизији! После четвртог наставка сам попио прохибицију! Каже ми Иги: Оче душо, Оци нису мисионарили преко тв него су писали књиге... - Да, али тв није било у њихово доба... - Е, ако ти се не свиђа у овој епархији, ти нађи другу! - Остао сам, јер се владичанска слуша. Тек после сам се пребацио за Рому. Иначе, Иги ми је сјајан. Прави човек. Матусал, Ведран*, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Neko kod nas preveo Marka? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Логика му је слична као у Паламе, али мене је много подсећао на другог Григорија (богослова) кад каштига противнике. Тако их лепо систематски разлаже на раставно-саставне делове Ја мислим да Марка треба уврстити у курикулум као неки увод у методологију... И психолошки више личи на Богослова. За методологију си у праву. То је највећа рана наших теолога. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Neko kod nas preveo Marka? Вукашиновић оне аскетске главе (из Добротољубља). За друго не знам. Овде има нешто: http://www.verujem.org/sveti_oci/markopod.html Али ти је бољи од Мк Карелин или монах Арсеније... Ти треба постепено да узрасташ, а не да прескачеш степенице... И кад узрастеш, онда читаш Владу Димитриједића и др Архимандрита Никодима Богосављевића. Ведран*, Trifke, ikrasil and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 2 минута, Zoran Đurović рече И психолошки више личи на Богослова. За методологију си у праву. То је највећа рана наших теолога. А није уопште компликован, врло једноставно говори, зато кажем да је он за увод у методологију. Јер, наши нарочито, имају тенденцију да философирају много, и фрљају таутологије на све стране. Недавно читах нешто у оном часопису Богословског факултета у Бг. (како се оно зове?) па оставих управо због тога, а било је и добрих ствари. Али ми је ишло на живце због тих таутологија и маније да се пише "високим речником" без да се било шта каже. Постали су бре као политичари. Зато би од оваквих ствари требало да се полази, јер се уз Марка може научити и да се чита и да се пише и да се мисли. Матусал, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 8, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече А није уопште компликован, врло једноставно говори, зато кажем да је он за увод у методологију. Јер, наши нарочито, имају тенденцију да философирају много, и фрљају таутологије на све стране. Недавно читах нешто у оном часопису Богословског факултета у Бг. (како се оно зове?) па оставих управо због тога, а било је и добрих ствари. Али ми је ишло на живце због тих таутологија и маније да се пише "високим речником" без да се било шта каже. Постали су бре као политичари. Зато би од оваквих ствари требало да се полази, јер се уз Марка може научити и да се чита и да се пише и да се мисли. Амен! Trifke, Ведран* and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Оче душо, Zoran Đurović, ikrasil, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Фебруар 8, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2018 Кирилова писма несторију су слична овим Марковим по тематици. http://www.verujem.org/sveti_oci/iiisab_p.html#3 Zoran Đurović, Trifke, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 3 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука