Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 Ajde ljudi pa da aminujem ako kaže, nije samo kraj postao beskraj, nego i početak bespočetnost u real. Zoran Đurović, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 32 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Trifke prevedi, ne mogu čekam na svetlanu, na tel. sam.:))) Znas sta razlikuje se ovaj grcki od NZ grckog. Probao sam da prevedem ali imam problema. Bolje da ne prevodim! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ajde ljudi pa da aminujem ako kaže, nije samo kraj postao beskraj, nego i početak bespoćetnost u real. Па управо то и каже! Али и Сарага душу да спаси! Ја се смејао цело јутро... Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Znas sta razlikuje se ovaj grcki od NZ grckog. Probao sam da prevedem ali imam problema. Bolje da ne prevodim! Опуштено. Чекамо Сарагу... Мени безвезе да им дајем стално сервирано... А онда се као Тихомир разлију по соби... Ја више поштовАЊА гојим спрам Звонимира! Ведран*, Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Па управо то и каже! Али и Сарага душу да спаси! Ја се смејао цело јутро... Amin. Mogu misliti sada Telo Hristovo sa ranama od klinova, Vaskrslo proslavljeno, dok mu je kapala krv sa ruka kako je sazdao starog adama za koga pogrešno neki smatraju za Prvinu čoveka. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Zoran Đurović рече Опуштено. Чекамо Сарагу... Мени безвезе да им дајем стално сервирано... А онда се као Тихомир разлију по соби... Ја више поштовАЊА гојим спрам Звонимира! Meni je misterija ko je Tihomir i Zvonimir! Isusovo magare and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Meni je misterija ko je Tihomir i Zvonimir! Е, јеси неписмен! Сузе ми на очи ударише! - Шаљем ти идентитет дотичне господе приватно:)))) - Би ми тако симпа Ведран Враголан за Сифредија... Ведран* and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 Iskreno, može li biti govora da su Adam i Eva, ustvari Hristos i Crkva. S tim da Crkva kao majka ima i adama i eve koji su zgrešili otpali od blagodati, otpali od Boga i to bi bio taj stari Adam i stara Eva? Svi ostali koji su u Hristu i Crkvi su sinovi Božji, novi Adam i Eva im majka? Postanje je u Duhu Svetome, koji ne poznaje hronološko vreme, nego je Prvina u svemu i otkriva se postepeno... Novi Adam, ovaploćeni Logos, primio je palu prirodu na sebe, primio kako bi je uzdigao a greh oprostio i žrtvovajući sebe uzvisio tvarnu prirodu u prvobitno, u Njemu nikad prestajuće bitisanje večne zajednice sa Ocem, koja predstoji svemu stvorenome. Trifke је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Iskreno, može li biti govora da su Adam i Eva, ustvari Hristos i Crkva. S tim da Crkva kao majka ima i adama i eve koji su zgrešili otpali od blagodati, otpali od Boga i to bi bio taj stari Adam i stara Eva? Svi ostali koji su u Hristu i Crkvi su sinovi Božji, novi Adam i Eva im majka? Postanje je u Duhu Svetome, koji ne poznaje hronološko vreme, nego je Prvina u svemu i otkriva se postepeno... Novi Adam, ovaploćeni Logos, primio je palu prirodu na sebe, primio kako bi je uzdigao a greh oprostio i žrtvovajući sebe uzvisio tvarnu prirodu u prvobitno, u Njemu nikad prestajuće bitisanje večne zajednice sa Ocem, koja predstoji svemu stvorenome. Не бих се изјашњавао о овоме... Не треба трчати у разне асоцијације. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 21 минута, Trifke рече Meni je misterija ko je Tihomir i Zvonimir! Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 1 минут, Isusovo magare рече Zoran Đurović and Isusovo magare је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 @Zoran Đurović Nego molim vas ako uhvatite vremena da mi pošaljete recept za onu vašu sarmu... Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 12 минута, Zoran Đurović рече Не бих се изјашњавао о овоме... Не треба трчати у разне асоцијације. Napisao sam dužu poruku, pa mi nestalo neta:))) Mi imamo dva rodjenja jedno od oca zemaljskog i majke zemaljske a drugo u Hristu i Crkvi Njegovoj. U rajskoj priči vidimo da se Bog pojavljivao s vremena na vreme kao u starom zavetu kad se nebo otvaralo i zatvaralo. Tek sa Isusom Hristom nebo je poderano, više se ne otvara i zatvara, nego Isus Hristos bistvuje otvorenim nebom. Prvi čovek je zemljanin, drugi čovek je nebeski. Kakav je zemljanin takvi su zemljani, kakav je nebeski takvi su i nebeski. Sin Čovečji bitiše sa otvorenim poderanim nebom sve vreme, tako da je vrlo moguće da je iz te perspektive, jer drugu ne poznaje, otvarao i zatvarao nebo u starom zavetu, pa tako i u raju. Stari adam nije imao novog Adama da mu da, sebe pod vidom poderanog neba, zbog toga je i video i gledao kao u senci a to se dešavalo i Mojsiju, jer Mojsije takođe nije video Svetlost Tajne, svetlost Prvog Čoveka, koja ne zavisi u hronologiji stvorenog sveta, nego u večnosti Duha koji te prenosi po svojim svojstvima, ne ukidajući tvoja svojstva, niti ih umanjujući. Sin Čovečji je jedini koji je i Prvi suštinski Prvi bitisao sa poderanim nebom,pokazivajući nam tako Život Njegov, da to ne nazovem prostor. Taj Život je pre starog adama i to suštinski i realno, jer Život odredjuje gde se i kad u kom delu nalaziš a ne vreme i prostor. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 7, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 Ни Таса ми није раван! Ја из подвига носим распалу мантију, и да преварим ако могу невине православне душе да нисам ватикански плаћеник! Volim_Sina_Bozjeg, Ведран*, Жика and 3 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Фебруар 7, 2018 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2018 пре 42 минута, Zoran Đurović рече Ни Таса ми није раван! Ја из подвига носим распалу мантију, и да преварим ако могу невине православне душе да нисам ватикански плаћеник! Авво, имаш руксак баш као и "Нинја корњаче" " Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука