Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 37 минута, Trifke рече Presao te je: Jas 4:3 Ištete, i ne primate, jer zlo ištete, da u slastima svojijem trošite. Ima jos toga o uslovima za uslisenje ali me nesto mrzi da vadim sve te stihove. Ти на епископе удараш! Пре тога је рекао пазите шта тражите и како тражите. Прилазите томе као да прилазите успаваном лаву. Не будите га џаба... јер ће вас појести Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Богољубиви црноришче, значи и Писмо вели што и ти! Е добро је! Онда ћемо се разумети. Вако. Да ти још речем. Ти каза да зависи од „Божијих планова“ да ли ће нас услишити или не. Иначе ти „планови“ су „планови“ само из наче тачке гледања. И ти рече да ту нема везе да ли је „мали“ или „велики“ молитвеник (по нашем суду мали и велики) и ја се с тобом слажем. Видиш како нам добро иде! Е а оно што ми се не свиђа, да ти речем, јесте што си рекао да зависи од Божијих планова, а ниси рекао да зависи и од наше вере. За Бога не зависи ни од чега, ни од планова јер их Он нема, ни од наше вере јер она Њему не треба, па је зато јасно да ово се ово "зависи" односни на нас и нашу перспективу. А нама зависи од једног и од другог. А и једно и друго је је суштински иста ствар. Али ми смо распарчани, фрагментирани, па су нам то две ствари. Његова воља и вера су суштински исто, али је битан тај обострани покрет, од човека и од Бога. Ми иштемо, а дајемо Њему веру којом творимо вољу Његову, а Он даје вољу своју по вери нашој. Ако ме разумеш? А да је при том и сама та вера исто дар од Њега. „Твоје од твојих“, јер ми своје ништа немамо. Дајемо му оно с чим нас је даривао. Приносимо му смирено Његов дар. Има она Николајева божићна песмица, .... чиме може просјак даривати Бога... па каже „даруј Њега оним чим те даривао“.... Дакле то „планова“ се односи на нашу перспективу. А кад је наша перспектива у питању онда нису само „планови“ важни него и вера. Јер ми вером гледамо те „Божије планове“. Другачије не можеш да будеш познавалац „Божијих планова“ и да се молиш у складу са њима, јер вера му дође као орган познања. Ако немамо тај орган, не видимо „Божије планове“, боље рећи Божију вољу за предмет наше молитве, па мислимо да молитва није услишена, а она може бити и да јесте услишена, само смо ми слепци. Јер много пута и не знамо да смо добили то што смо тражили. Ми имамо концепт како то треба да изгледа када нас Бог услиши. Да пукне гром са неба и развеје све. Имамо систем. Знаш? То би требало Бог да учини на тај и тај начин, иначе пуј пике не важи се. Мало морген! А све то можеш само вером да сагледаш. Јер пише у истоме Писму „што год заиштете од Оца у име моје, даће вам“. Дакле оно што иште човек и добија. Ако тражи „у име Његово“, што значи сагласно са вољом Његовом, како си благочестиво описао, часни црноришче. Само што некад човек не зна ни шта иште, а много пута не зна ни да је добио што је тражио. Ето. Ако си довде остао жив, онда жив и даље био. Preziveo sam ja tebe i za teze stvari od ove. Mogao sam ja da krenem kao i ti u teologiju i da magaretu ostanem nejasan. No vidis i u Bibliji nam npr kaze da se Bog pokajao za potop a onda vidimo da Isajia kaze da Bog nije covek da se kaje. Dakle, kao sto neko pomenu, antropomorfni jezik se upotrebljava u opisu potopa. Tako ga i apostoli upotrebljavaju kada opisuju molitvu i uslove za nju. Zato je vrlo bitno naglasiti ovaj deo koji mi razumemo a to je da treba da se usaglasimo sa Njegovom voljom tj. planovima i da jedino tako mozemo da ocekujemo uslisenje molitve. No cak ni tada pa i onda kada se molimo da bude volja tvoja mi ne dajemo Bogu nista i ne pokrecmo mi njega jer je molitva vise radi nas a ne radi Boga. Zato je itekako bitno naglasiti zasto , kako i za sta se treba moliti. Cak i kada sve te uslove u nasoj molitvi ispunimo opet je ta molitva gotovo nista : Rom 8:26 A tako i Duh pomaže nam u našijem slabostima: jer ne znamo za što ćemo se moliti kao što treba, nego sam Duh moli se za nas uzdisanjem neiskazanijem. Rom 8:27 A onaj što ispituje srca zna što je misao Duha, jer po volji Božijoj moli se za svete. Jos bi se mnogo toga moglo reci o molitvi no zastacu ovde. Dakle ima dosta toga da se slazemo ali meni se cini da stvari gledamo iz razlicitih uglova. Ведран*, Матусал and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 5 минута, Ведран* рече Има ваљда. Потражи. Ја имам у мојој библиотеКи на папиру, па нисам ни гледао, право да ти кажем. А имао сам и оног језуиту Аранца негде, али не могу да га нађем као у земљу да ми је пропао. Била плава књига са тврдим повезом, тога се сећам. И нема је сад тамо где би требала да је међу другим књигама с том тематиком. Осим ако је нисам затурио међу друге... Макар наслов да ти нађем. Али ако већ тражиш, тражи Аранца (на руском). Я не знаю русский Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече Ти на епископе удараш! Пре тога је рекао пазите шта тражите и како тражите. Прилазите томе као да прилазите успаваном лаву. Не будите га џаба... јер ће вас појести Znaci ti si nadisao i Jehovine svedoke kada citiras stvari! Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Dakle ima dosta toga da se slazemo ali meni se cini da stvari gledamo iz razlicitih uglova. Ја из православног Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Znaci ti si nadisao i Jehovine svedoke kada citiras stvari! Па ја ти цитирам Епископа, на кога ти непобожно удараш контру , он то рече за лава пре него нас поучи да је свака молитва услишана. ... Него теби треба @Volim_Sina_Bozjeg Игнатија да пишаље да мало читаш. Да се научиш шта значи Епископ, а не тако да си противан ... Матусал, Trifke, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 3 минута, Ведран* рече Ја из православног Jelte? A kada si se obratio? Iako redovno pratim vesti nigde nisam procitao da si ti potao pravoslavan! Жика, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 6 минута, Trifke рече Я не знаю русский То ти мачку о реп ... А како си мислио Скабалановича да читаш? На црногорском? Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 Управо сада, Trifke рече Jelte? A kada si se obratio? Iako redovno pratim vesti nigde nisam procitao da si ti potao pravoslavan! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 минута, Ведран* рече Па ја ти цитирам Епископа, на кога ти непобожно удараш контру , он то рече за лава пре него нас поучи да је свака молитва услишана. ... Него теби треба @Volim_Sina_Bozjeg Игнатија да пишаље да мало читаш. Да се научиш шта значи Епископ, а не тако да си противан ... Jel to bese duso postanes episkop i odmah si spasen! Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Jel to bese duso postanes episkop i odmah si spasen! Није то него, постанеш Епископ и сви они који те слушају су спашени... Жика and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 4 минута, Ведран* рече То ти мачку о реп ... А како си мислио Скабалановича да читаш? На црногорском? Pa ja mislio na Albanskom ali ti ga pretera sa Ruskim! Mislio san da neko mozda nije preveo! Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 1 минут, Ведран* рече Није то него, постанеш Епископ и сви они који те слушају су спашени... P ti ga slusas a jedva si i pravoslavan a kamo li spasen! Жика, Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Фебруар 6, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 12 часа, dragisa рече preobratio bi me uz Nero D'avola nešto tune i malo čokolade iz Nota Modiće То је требало папа Евгеније да уради са Мк Ефеским! Напротив, он се пред крај изнервирао и укинуо му плату! Каже: Та битанга једе мој хлеб а прича против мене (Сиропулос ово ставља у уста једног кардинала)! Да га је кљукао чоколадама из Перуђе, данас би и ми били католици! Са Ефеским мучим ове моје Италијанке из Палерма, јер су оне све ревнитељке! Кад им поменем да је Марко љубио руку папи застане им залогај у грлу!:))) - Имам идеју да преведем Сиропулоса на италијански... Volim_Sina_Bozjeg, Жика and Trifke је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Isusovo magare Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 13 часа, Zoran Đurović рече Амин. А те молитве на слепо имају и у Василијевој литургији: И за све оне који су нас молили... То ми је стална, али и најчешћа молитва. И само плачем над свима вама. Не као грешницима или мртвима, него онима које ми Господ даде да се молим, а ја као занемарујем... То што не знамо имена је незначајно. Јер знамо особе. Никад није било једног који је ме замолио а да сам га заборавио. Господ да те гледа... joooooooj,ovo je bolje i od sarme... Nego moja pokojna majka znala uvečer kad se molimo,nakon svih molitvi svecu ovome,svecu onome jos dodati Očenaš za one za koje se "nitko niotkud nije spomenuo"..a meni to nekako islo na živce jer sam smatrala da takvi ne postoje. Trifke, Жика, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука