Тања1 Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 2 часа, Zoran Đurović рече За Васкрс служим у Палерму, ако Бог да. Oce, sto je najgore od svega ne mogu da objasnim recima, samo prolaze neke price od price 'onolik'e, ne pamtim ni masline ni more, ali kad pamtim, pamtim lepe dane, u Palermu za Vaskrs kad me brane! Tako da, Tanja1 vojsku ne napusta! Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 сат, Ведран* рече А да је томе био назочан стрефила би га (мишја ) срчка! samo gledam kako ga satana veje ko slamu... e stavlja kecap u sarmu... sta vise reci... znaci: nebiće... Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 Богољубиви роде, Јутрос читам ...по Луки...13 18-21. "А он говораше: Чему је слично Царство Божије, и са чиме ћу га упоредити? Слично је зрну горушичном, које узевши човјек баци у врт свој, и узрасте и поста дрво велико, и птице небеске настанише се на гранама његовим. Опет рече: Са чиме ћу упоредити Царство Божије? Слично је квасцу који узе жена и покри га у три копање брашна, док не ускисе све." Па се нешто мислим. Шта је Царство Божије? Односно Ко је Царство Божије? Господ наш Исус Христос је Царство Божије. Дакле тај који је Царство Божије (Исус Христос) је сличан зрну горушичином (најмањи и најпрезренији "Презрен беше и одбачен између људи... презрен да Га низашта не узимасмо" Ис. 53. 3.) које засади човек (Бог) у врт свој (на земљу своју). И то Царство (Христос) поста дрво велико (Крст и Црква) да чак и птице небеске (анђели) се настанише на гранама његовим. А сада да ме противници не оптуже да ја баснословим, измишљам, и да се градим тумач Писма. Послушајмо Св Амвросија. који каже: "I recall that a grain of mustard seed is singled out in another passage where it is likened to faith [cf. Mt. 17.20, Lk. 17:6]. Therefore, if the kingdom of God is as a grain of mustard seed and faith is as a grain of mustard seed, surely faith is the kingdom of the heavens and the kingdom of the heavens is faith....Now the mustard seed is a simple and worthless thing. Once it is bruised, it sheds its strength. Faith, too, seems simple at first,but it is bruised in adversity, it spreads the grace of its virtue, so that it fills with its fragrance also others who hear it or read it" Што би рекао наш Бокисд, свети Амвросије говори што и ја. Јер он каже да је зрно на другом месту вера, и да је онда и Царство вера, а ја кажем да је Христос царство, али ме исти тај Амвросије потврђује на другом месту где јасно каже да је Христос зрно горушичино, као и Григорије Богослов када каже да "He indeed is the grain of mustard seed, which in the garden of the sepulcher grew into a great tree". То семе је засађено у врту (на земљи), по Григорију, у гробу, и то је Царство Небеско. Примећујете ли којим језиком нам Писмо говори? Не прича о голом Логосу који је донео Царство одозго, него о зрну које је у земљи и које израста у дрво велико. Лепота Божија. Имало би се још много рећи .... Ето даде ми се да вам напишем ово моје кратко размишљеније, а мислио сам јутрос да нећу стићи. Снежана, Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 1 сат, dragisa рече samo gledam kako ga satana veje ko slamu... e stavlja kecap u sarmu... sta vise reci... znaci: nebiće... Што јес, јес, слажем се сас миша. Ја не волем кечап. Али овај поп се поиталијанијо скроз, па му ваља простити ту јерес. Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 2 часа, Снежана рече pa ne usliši mu baš svaku molitvu, meni je okretao epitrahilj, al ne da Bog na mene ? Мени мој бивши епископ рекао да сваку молитву услиши. А ја му верујем. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 2 часа, Trifke рече Uslisenje molitbe ne zavisi od nase molitve vec od Bozjih planova jer On uslisava samo ono sto je po njegovoj volji. Nist ne znaci ako se neko veci ili manji moli za tebe i mene vec ako se On moli po Bozjoj volji. Npr meni su se uvek pre uslisavale molitve kada bi se neko od "malih" moli nego od velikih. Ja ne kazem da se Zolijeve molitve nece ili hoce bolje uslisiti vec to zavisi ako se on moli po bozjoj volji. Мени се ово не свиђа Трифке. Само да ти речем. Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 2 часа, Isusovo magare рече Vidiš uvijek mi je bilo čudno kako to kad se nekakav "malo veći" svećenik pomoli kao da njegova molitva odmah pomogne a mi obični ljudi se moramo puno duže moliti da bi se mrvicu nesto pokrenulo...pitam se jeli moguće da sad Bog recimo "brže"usliša molitvu o.Zorana nego moju,magareću?!! Магаре, то да ли ће пре твоју или попову, зависи. Зависи од ваге. Кад метнемо тебе и попа на кантар, ко превагне тога се молитве и услишају. А сад ђе наћи тај кантар да видимо ко је "већи" то ти је мука велика. А ја мислим да га је Бог сакрио, оћу рећи кантар, па га држи, а онај који Бога "види" види и кантар у Божијим рукама. А онај који га види има бољу опрему, зато и види, па кад скочи на кантар тај кантар све са опремом, тај превагне онога који не види и неопремљен је. Дакле, онај који види што и Бог види, тај превагне. А сад ви ово узмите, алегоријски да протумачите и све ће вам се касти. Volim_Sina_Bozjeg, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 5, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2018 пре 4 часа, Zoran Đurović рече Ни св. Сава није знао за проскомидију. Улази после њега... Па у 13. веку већ имамо рукописе, са проскомидијом тако да ми је тешко у ово поверовати. Нема је у данашњем облику, то да. @Trifke погледај Скабалановича (његов Толковиј Типикон, има доста о историјату богослужења), па нам јави шта нађеш. Zoran Đurović and Жика је реаговао/ла на ово 2 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 2 часа, Ведран* рече Мени мој бивши епископ рекао да сваку молитву услиши. А ја му верујем. Nisam na to mislila, ali mi se sviđa kako razmišljaš Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 16 минута, Снежана рече Nisam na to mislila, знам Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Мени се ово не свиђа Трифке. Само да ти речем. Moze da ti se ne svidja ali to stoji u Bibliji: 1John 5:14 I ovo je sloboda koju imamo k njemu da ako što molimo po volji njegovoj posluša nas. Cisto da i ja tebi recem. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Па у 13. веку већ имамо рукописе, са проскомидијом тако да ми је тешко у ово поверовати. Нема је у данашњем облику, то да. @Trifke погледај Скабалановича (његов Толковиј Типикон, има доста о историјату богослужења), па нам јави шта нађеш. Ima li gde na internetu? Ведран* је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 6 часа, Ведран* рече Мени мој бивши епископ рекао да сваку молитву услиши. А ја му верујем. Presao te je: Jas 4:3 Ištete, i ne primate, jer zlo ištete, da u slastima svojijem trošite. Ima jos toga o uslovima za uslisenje ali me nesto mrzi da vadim sve te stihove. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 35 минута, Trifke рече Moze da ti se ne svidja ali to stoji u Bibliji: 1John 5:14 I ovo je sloboda koju imamo k njemu da ako što molimo po volji njegovoj posluša nas. Cisto da i ja tebi recem. Богољубиви црноришче, значи и Писмо вели што и ти! Е добро је! Онда ћемо се разумети. Вако. Да ти још речем. Ти каза да зависи од „Божијих планова“ да ли ће нас услишити или не. Иначе ти „планови“ су „планови“ само из наче тачке гледања. И ти рече да ту нема везе да ли је „мали“ или „велики“ молитвеник (по нашем суду мали и велики) и ја се с тобом слажем. Видиш како нам добро иде! Е а оно што ми се не свиђа, да ти речем, јесте што си рекао да зависи од Божијих планова, а ниси рекао да зависи и од наше вере. За Бога не зависи ни од чега, ни од планова јер их Он нема, ни од наше вере јер она Њему не треба, па је зато јасно да ово се ово "зависи" односни на нас и нашу перспективу. А нама зависи од једног и од другог. А и једно и друго је је суштински иста ствар. Али ми смо распарчани, фрагментирани, па су нам то две ствари. Његова воља и вера су суштински исто, али је битан тај обострани покрет, од човека и од Бога. Ми иштемо, а дајемо Њему веру којом творимо вољу Његову, а Он даје вољу своју по вери нашој. Ако ме разумеш? А да је при том и сама та вера исто дар од Њега. „Твоје од твојих“, јер ми своје ништа немамо. Дајемо му оно с чим нас је даривао. Приносимо му смирено Његов дар. Има она Николајева божићна песмица, .... чиме може просјак даривати Бога... па каже „даруј Њега оним чим те даривао“.... Дакле то „планова“ се односи на нашу перспективу. А кад је наша перспектива у питању онда нису само „планови“ важни него и вера. Јер ми вером гледамо те „Божије планове“. Другачије не можеш да будеш познавалац „Божијих планова“ и да се молиш у складу са њима, јер вера му дође као орган познања. Ако немамо тај орган, не видимо „Божије планове“, боље рећи Божију вољу за предмет наше молитве, па мислимо да молитва није услишена, а она може бити и да јесте услишена, само смо ми слепци. Јер много пута и не знамо да смо добили то што смо тражили. Ми имамо концепт како то треба да изгледа када нас Бог услиши. Да пукне гром са неба и развеје све. Имамо систем. Знаш? То би требало Бог да учини на тај и тај начин, иначе пуј пике не важи се. Мало морген! А све то можеш само вером да сагледаш. Јер пише у истоме Писму „што год заиштете од Оца у име моје, даће вам“. Дакле оно што иште човек и добија. Ако тражи „у име Његово“, што значи сагласно са вољом Његовом, како си благочестиво описао, часни црноришче. Само што некад човек не зна ни шта иште, а много пута не зна ни да је добио што је тражио. Ето. Ако си довде остао жив, онда жив и даље био. Жика, Zoran Đurović, Матусал and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Фебруар 6, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2018 пре 41 минута, Trifke рече Ima li gde na internetu? Има ваљда. Потражи. Ја имам у мојој библиотеКи на папиру, па нисам ни гледао, право да ти кажем. А имао сам и оног језуиту Аранца негде, али не могу да га нађем као у земљу да ми је пропао. Била плава књига са тврдим повезом, тога се сећам. И нема је сад тамо где би требала да је међу другим књигама с том тематиком. Осим ако је нисам затурио међу друге... Макар наслов да ти нађем. Али ако већ тражиш, тражи Аранца (на руском). Zoran Đurović and Trifke је реаговао/ла на ово 1 1 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука