Лазар Нешић Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Снежана рече али толика луда љубав Божија према нама мора да има основ у превеликом поверењу у нас. Слажем се! Ја претерујем са овом неизвесношћу и незнањем, превише сам читао чика Перу Zoran Đurović, Жика and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 11 минута, Снежана рече из вер је настало сазнање, није постојало или или Da je imao poverenje u nas nebi slao svoga Sina. Mi smo poverenje prokockali u raju. Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Брка Жарковачки рече Слажем се! Ја претерујем са овом неизвесношћу и незнањем, превише сам читао чика Перу Zar u ovo da se ima poverenja: Rom 3:9 Šta dakle? Jesmo li bolji od njih? Nipošto! Jer gore dokazasmo da su i Jevreji i Grci svi pod grijehom, Rom 3:10 Kao što stoji napisano: ni jednoga nema pravedna; Rom 3:11 Ni jednoga nema razumna, i ni jednoga koji traži Boga; Rom 3:12 Svi se ukloniše i zajedno nevaljali postaše: nema ga koji čini dobro, nema ni jednoga ciglog. Rom 3:13 Njihovo je grlo grob otvoren, jezicima svojima varaju, i jed je aspidin pod usnama njihovima. Rom 3:14 Njihova su usta puna kletve i grčine. Rom 3:15 Njihove su noge brze da proljevaju krv. Rom 3:16 Na putovima je njihovima raskopavanje i nevolja; Rom 3:17 I puta mirnoga ne poznaše. Rom 3:18 Nema straha Božijega pred očima njihovima. Rom 3:19 A znamo da ono što zakon govori, govori onima koji su u zakonu, da se svaka usta zatisnu, i sav svijet da bude kriv Bogu; Лазар Нешић and Ведран* је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 минута, Trifke рече Rom 3:11 Ni jednoga nema razumna, i ni jednoga koji traži Boga; A Boksit?! Trifke, Жика, Лазар Нешић and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Да је постепено постајао свестан себе се може видети и у Јеванђељу по Јовану, прве главе. Дакле све кроз Њега постаје, све ствара тренутно, Он као Бог зна, јер је сваког од нас походио, испитао и звао Нас, а према томе тачно зна ко ће шта и одлучити у времену које је "материца" свих Нас, а и Њега из Вечности, а у Вечност! Христос Бог сам Себи ствара Храм у природи људској коју Он ствара за Себе и зове нас у синовство, а уједно нам открива, указује и показује Себе, јер је Пут, Истина и Живот! Њему, Богу је све могуће и као такав у времену може да чини шта му је воља! Он је свршен, јер се Њиме и време завршило, што Авва каже: "ми смо историја на коју се чека!"! Ко то не верује, џаба му је и цртати! П.С. Нако из кукуруза испуцано Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 5 минута, Брка Жарковачки рече Слажем се! Ја претерујем са овом неизвесношћу и незнањем, превише сам читао чика Перу Жао ми је што не знаш италијански, уживао би у Енцу Бјанкију, он је радикалнији од Пере... Лазар Нешић and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 7 минута, Снежана рече па шта знам, али толика луда љубав Божија према нама мора да има основ у превеликом поверењу у нас. To samo pretvori u formulaciju da veruje u delo svog Oca I sve će se poklopiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Ljudi ja neznam kako vi ali ja se scepam za Hrista ko dete za majku i Kada Njega nebi bilo ja nebih mogao da zamislim sta bi me drzalo u zivotu. On je meni jedina nada i jedini izvor svega i neznam ni kuda bih ni sta bih bez njega! Volim_Sina_Bozjeg, Жика, Isusovo magare and 4 осталих је реаговао/ла на ово 5 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Trifke рече Ljudi ja neznam kako vi ali ja se scepam za Hrista ko dete za majku i Kada Njega nebi bilo ja nebih mogao da zamislim sta bi me drzalo u zivotu. On je meni jedina nada i jedini izvor svega i neznam ni kuda bih ni sta bih bez njega! Potpuno isto. Ведран*, Trifke and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Интересантно је да се примитивни хришћански аутори нису много паштили око преегзистенцијских момената у Јн, као што видесмо и Симболе да говоре ладно да је кроз Ис Хс створен свет. Једноставно то прихватају као добар дан. Тек од 4. века се компликују ствари. Ко је тај Човек који би пре Јн? Јн 1, 30: Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човек који преда мном би, јер пре мене бјеше (οὗτός ἐστιν ὑπὲρ οὗ ἐγὼ εἶπον Ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν). Амбигвитет овог стиха је јасан ако бацимо поглед на Лопухинове приводе Отаца: http://bible.optina.ru/new:in:01:30. Зигабен само вели да је Јн понизио себе као слугу пред Владиком, и зато је Ис први од Јована (пре, мада је гр. πρῶτός μου ἦν, први беше). Теофилакт против аријанаца инсистира да Ис беше, а не да је саздан; критикује Павла Самосатског за кога је Логос био само једна динамис Бога, тако да није имао ипостасно постојање (иначе, Павле је користио омоусион у јеретичком смислу, што ови цитатолози не капирају кад их присиљавамо да причају својим речима) пре оваплоћења; човеком се можда назива зато што је био зрео, крстио се са 30 година, а можда што је Женик Цркве и Муж сваке душе. То тумачење ће преузети Лопухин. Тумачење Златоустог се није запатило: Преда мном, значи узимање греха света, крштење; славнији је од Јн, а пре беше што потире тезу Самосатског. Мој Августин је само прескочио елегантно реч човек, и продужио као да ништа не би тамо проблематично! Ето, сада да нас спасу Боксит и Сарага, да нам они кажу које је тумачење «право»! Ово вам дадох јер имам намере да вам преприлам ствари из једне друге књиге, али ако будем имао снаге... Једина шанса вам је да ме Кинези клонирају... Лазар Нешић, Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Ja ne razumem istinsku slobodu osim one u volji Boga živoga. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 4 минута, Zoran Đurović рече Интересантно је да се примитивни хришћански аутори нису много паштили око преегзистенцијских момената у Јн, као што видесмо и Симболе да говоре ладно да је кроз Ис Хс створен свет. Једноставно то прихватају као добар дан. Тек од 4. века се компликују ствари. Ко је тај Човек који би пре Јн? Јн 1, 30: Ово је онај за кога ја рекох: За мном долази човек који преда мном би, јер пре мене бјеше (οὗτός ἐστιν ὑπὲρ οὗ ἐγὼ εἶπον Ὀπίσω μου ἔρχεται ἀνὴρ ὃς ἔμπροσθέν μου γέγονεν, ὅτι πρῶτός μου ἦν). Амбигвитет овог стиха је јасан ако бацимо поглед на Лопухинове приводе Отаца: http://bible.optina.ru/new:in:01:30. Зигабен само вели да је Јн понизио себе као слугу пред Владиком, и зато је Ис први од Јована (пре, мада је гр. πρῶτός μου ἦν, први беше). Теофилакт против аријанаца инсистира да Ис беше, а не да је саздан; критикује Павла Самосатског за кога је Логос био само једна динамис Бога, тако да није имао ипостасно постојање (иначе, Павле је користио омоусион у јеретичком смислу, што ови цитатолози не капирају кад их присиљавамо да причају својим речима) пре оваплоћења; човеком се можда назива зато што је био зрео, крстио се са 30 година, а можда што је Женик Цркве и Муж сваке душе. То тумачење ће преузети Лопухин. Тумачење Златоустог се није запатило: Преда мном, значи узимање греха света, крштење; славнији је од Јн, а пре беше што потире тезу Самосатског. Мој Августин је само прескочио елегантно реч човек, и продужио као да ништа не би тамо проблематично! Ето, сада да нас спасу Боксит и Сарага, да нам они кажу које је тумачење «право»! Ово вам дадох јер имам намере да вам преприлам ствари из једне друге књиге, али ако будем имао снаге... Једина шанса вам је да ме Кинези клонирају... Znas da taj tekst iz Jovana skoro da nema varijante. • ὑπὲρ] p5 p66 p75 p106vid א* B C* Wsupp pc WH • περὶ] א2 A C L Θ Ψ 0101 f1 f13 33 Byz Epiphanius ς Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ja ne razumem istinsku slobodu osim one u volji Boga živoga. Зар нас Она Собом не изводи из страдалности, а кроз страдање? Лудо скроз Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Trifke рече Znas da taj tekst iz Jovana skoro da nema varijante. Сад видех! Фала ти! Trifke and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Јануар 28, 2018 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Уби ме овај вирус горе но Боксит са својим интелигенцијским нападима на мој интелект! Ведран*, Trifke and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука