Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Zoran Đurović рече Здраво, Марија, бачи поглед на ову тему да ми је не истролују! Verujem da jeste. Men rekla ne popuštaj, zavisila sam ja od Sina a ne Sin od mene. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Гајић рече А Отац је штрикао џемпер, док је Дух Свети проповедао индијанцима Манитуа? нема потребе за оваквим коментарима, нарочито не од тебе који си на овој теми показао да си статиста у кукурузу. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 @Снежана El zavisio od andjela? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Снежана рече нема потребе за оваквим коментарима, нарочито не од тебе који си на овој теми показао да си статиста у кукурузу. Скрушено прихватам вашу пацку Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече @Снежана El zavisio od andjela? ја тебе питам да објасниш, пошто ти држиш слово овде, ја не знам, али овога што сам споменула у прошлој поруци се сећам, дакле ако сте се сложили да није био свестан своје божанске природе као дете, како није зависио од Марије, и не покушавај да ме вртиш небулозама, знамо се. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 14 минута, Снежана рече ја тебе питам да објасниш, пошто ти држиш слово овде, ја не знам, али овога што сам споменула у прошлој поруци се сећам, дакле ако сте се сложили да није био свестан своје божанске природе као дете, како није зависио од Марије, и не покушавај да ме вртиш небулозама, знамо се. Zato što se znamo ne vrtim te nebulozama, nego ti otvaram vidik da vidiš šta inplicira reč ovisan o nekome. Dakle Marija je bila ovisna od Boga u svemu, pristala je da rodi Boga sa rečima: Evo sluškinje tvoje.... Dakle u svemu je bila pokorna Božjoj volji I rodila je Isusa Hrista I brinula se o Njemu kao o Božanskom Detetu, koji je I njen sin, te ga hranila, povila, nahranila I brinula se o njemu kao svaka majka. To što se o njemu brinula ne znači da Sin Božji zavisi od bilo kog bića ali to očigledno ovde nekome nije jasno, pogotovo ne od bića uzvišenog kao što je Marija, najuzvišenijeg rekao bi ispravnije, od svih stvorenih biča, koja je sav svoj život posvetila Boga da se Bog brine o njoj I da Bogu služi, te je takvog Boga I rodila I brinula se o njemu na način na koji se I mi brinemo o svojim čedima po sopstvenim ljudskim mogućnostima. Nije zavisio Bog od nje nego ona od Boga, što dokazuje ona sama I ja joj to pravo ne želim da uskratim. Nadam se da sam bio sada dovoljno dugačak u tekstu I da to nisu nebuloze a voleo bi da mi ukažeš na nebulozu. Ведран* and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Гајић Написано Јануар 28, 2018 Гости Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Zato što se znamo ne vrtim te nebulozama, nego ti otvaram vidik da vidiš šta inplicira reč ovisan o nekome. Dakle Marija je bila ovisna od Boga u svemu, pristala je da rodi Boga sa rečima: Evo sluškinje tvoje.... Dakle u svemu je bila pokorna Božjoj volji I rodila je Isusa Hrista I brinula se o Njemu kao o Božanskom Detetu, koji je I njen sin, te ga hranila, povila, nahranila I brinula se o njemu kao svaka majka. To što se o njemu brinula ne znači da Sin Božji zavisi od bilo kog bića ali to očigledno ovde nekome nije jasno, pogotovo ne od bića uzvišenog kao što je Marija, najuzvišenijeg rekao bi ispravnije, od svih stvorenih biča, koja je sav svoj život posvetila Boga da se Bog brine o njoj I da Bogu služi, te je takvog Boga I rodila I brinula se o njemu na način na koji se I mi brinemo o svojim čedima po sopstvenim ljudskim mogućnostima. Nije zavisio Bog od nje nego ona od Boga, što dokazuje ona sama I ja joj to pravo ne želim da uskratim. Nadam se da sam bio sada dovoljno dugačak u tekstu I da to nisu nebuloze a voleo bi da mi ukažeš na nebulozu. Ко ово не прихвата, не верује у Бога! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 29 минута, Снежана рече мислим да сам себи ускачеш у стомак, о овоме је већ било речи, да ли на овој теми или не, небитно, и да је речено да Исус није био од рођења свестан своје божанске природе, што значи да јесте ипак зависио од Марије. To nemozemo sa sigurnoscu da znamo. Imamo kada ga gube u hramu i sta im kaze. Nije On ni ednoga trenutka zavisio od nikoga jer je bio Bogocovek. Zavisio je samo od svog Oca sto i kaze. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 2 минута, Trifke рече To nemozemo sa sigurnoscu da znamo. Imamo kada ga gube u hramu i sta im kaze. Nije On ni ednoga trenutka zavisio od nikoga jer je bio Bogocovek. Zavisio je samo od svog Oca sto i kaze. од кога је сазнао за свог Оца? Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Управо сада, Trifke рече To nemozemo sa sigurnoscu da znamo. Imamo kada ga gube u hramu i sta im kaze. Nije On ni ednoga trenutka zavisio od nikoga jer je bio Bogocovek. Zavisio je samo od svog Oca sto i kaze. Recimo I da nije bio svestan svoje Božanske prirode, a ja to ne bi potpisao... ja u nijednom delu nisam govorio o Njegovoj svesti, već o svesti Marije, koja je pre začeća od Svetoga Duha, svoj život posvetila Bogu I molila Boga da se o njoj brine. Mariji se javlja andjeo I pita je za njeno dopuštenje da rodi Sina koji je od Boga I koji je Božanstvo. Marija ima svest koga treba da rodi I daje svoj pristanak rečima: Evo sluškinje tvoje... samim ti Marija jasno daje do znanja, da ona zavisi u svemu od Boga I Njegove volje a ne od sebe I svoje snage, te je tako I nastavila da živi čitav život. Dakle svest Marijina I javljanje andjela Božjeg je bila potpuno u Bogu I ona je postala Božja sluškinja a siguran sam da to direktno ukazuje na to da je Marija svojom voljom postala potpuno zavisna od Boga u svakom pogledu. Ne razumem šta mi se spočitava. Ведран* је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 19 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Nije zavisio Bog od nje nego ona od Boga Има ли места у хришћанству за Бога који се радикално препушта људима у неизвесности и ризику историје, или је ипак то искључено? Другим речима: верује ли Бог људима или једноставно зна? Ведран*, kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 4 минута, Снежана рече од кога је сазнао за свог Оца? Zna Oca ali je I želeo da to objavi na način na koji će ljudska svest to moći da primi, postepeno uzrastajući. Ведран*, Trifke and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Снежана рече од кога је сазнао за свог Оца? Pa po onome sto pise o tom dogadjaju u hramu nije od Marije i Josifa. Njegova Bogocovecanska licnost je ono na cemu insistira Sv Kirilo Aleksandrijski i treci sabor. Deliti ono sto je cinio na akt Bozanske i covecanske prirode je anatemisano i od Kirila i od sabora jer su upravo to Nestorijanci radili. Opasno je pokusavati kazati bilo sta o nacinu dejstvovanja te dve prirode osim onoga sto nam je otkriveno o njima a to je da je imao dve potpune volje i dve prirode sjedinjene ali neslivene i pomesane. U najmanju ruku smo sigurni da je zavisio od Oca kada vidimo da andjeli obavestavaju Mariju i Josifa sta da rade. Ведран*, Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 Ne znam šta me pitaš, da li nestovoreno veruje stvorenome kojeg je On stvorio? Preformuliši. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 28, 2018 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2018 пре 1 минут, Брка Жарковачки рече Има ли места у хришћанству за Бога који се радикално препушта људима у неизвесности и ризику историје, или је ипак то искључено? Другим речима: верује ли Бог људима или једноставно зна? Brko opasna i klizava tema. Mnoga su se koplja polimila na njoj. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука